Απάντησε για πειθαρχία, φαβορί και μεταγραφές ο Τιμούρ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Τιμούρ Κετσπάγια όσο αφορά τη μέχρι στιγμής πορεία της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα αλλά και για το Κυπριακά πρωταθλήματα.
 
Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104,0, o Γεωργιανός τεχνικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, τον αγώνα με τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ.
 
Αναλυτικά: 
Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Εμείς δείχνουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως ήμαστε η καλύτερη ομάδα. Βρισκόμαστε στη πρώτη θέση γιατί το δικαιούμαστε. Έχουμε ακόμη 11 παιχνίδια ακόμη. Δεν θα πούμε επειδή ήμαστε εκεί δεν θα προσπαθούμε. Ελπίζουμε να ήμαστε εκεί και στο τέλος. Έχουμε πολύ καλούς παίχτες στην ομάδα, όχι μόνο στην 11αδα αλλά και γενικά.  Οι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν, ζουν με την σειρά τους πολύ έντονα το παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Ήμαστε σε δύσκολη θέση που δεν παίζουν όλοι παίχτες γιατί είναι όλοι καλοί. Πρέπει να τους κρατήσουμε κοντά στην ομάδα. Προσπαθούν όλοι πολύ στις προπονήσεις και αυτό είναι πολύ καλό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε... πόρτα στην Ανόρθωση ο Απόλλωνας

Για τις υπόλοιπες ομάδες: «Και οι άλλες έχουν πολύ καλό ρόστερ. Έχουν δυναμώσει και είναι ευχάριστο γιατί το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Το προχθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, παρ’ όλο που είναι στις τελευταίες θέσεις δεν μπορείς να τους κερδίσεις. Πρέπει με όλους του αντιπάλους να είσαι καλός για να κερδίζεις».

Το πλεονέκτημα της Ανόρθωση:  «Δεν μπορούμε να πούμε ότι καμία ομάδα δεν ήταν καλύτερη από εμάς. Αυτό που ήμαστε το δείχνουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με αρκετούς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».
 
Για τα ρίσκα που παίρνει και βάζει ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις: «Ο κάθε ένας περιμένει την ευκαιρία του. Κάποιες φορές υπάρχουν δυσκολίες και είναι λογικό. Σημαντικό είναι να περιμένει την ευκαιρία του. Σημαντικό είναι να παίρνει η ομάδα το ρόστερ του. Θέλουμε κάθε ποδοσφαιριστής να παίζει για την ομάδα, ανεξάρτητα με την θέση που θέλει να παίξει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς έχει η κατάσταση Σίλντενφελντ και Γκαλίτσιου στην Ανόρθωση

Για την ανοδική πορεία των ποδοσφαιριστών του: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε το μάξιμουμ από κάθε ποδοσφαιριστή. Υπάρχει ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Δεν το δείχνουν μόνο στα παιχνίδια αλλά και στις προπονήσεις. Σίγα σιγά μπαίνουν και άλλοι ποδοσφαιριστές μέσα στο κλίμα της ομάδας».
 
Για τις αντιδράσεις του μέσα από τη κακή εικόνα στα φιλικά: «Ξέραμε τι είχαμε και ξέραμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γι’ αυτό είναι τα φιλικά, για να δούμε ποια είναι η ομάδα που έχουμε και τα δεδομένα. Το ζητούμενο είναι να παίρνεις τη νίκη και αυτό ισχύει πάντα στο ποδόσφαιρο».
 
Για το αήττητο της Ανόρθωσης: «Πάντα είναι δύσκολο. Κάθε παιχνίδι που παίξαμε δεν ήταν εύκολο για εμάς. Ίσα ίσα τώρα που βρισκόμαστε στη πρώτη θέση όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Οι παίχτες αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του κάθε παιχνιδιού και ξέρουν πως πρέπει να αντιδράσουν».
 
Για τον Απόλλωνα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πάντα είναι δύσκολο και στα καλά του και στα κακά του. Είναι ένα ντέρμπι και πρέπει να ήμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί».
 
Για τα πειθαρχικά: «Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και σεβασμός μέσα στην ομάδα. Το σημαντικό είναι μέσα από τα πειθαρχικά είναι ότι τα υπόλοιπα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα, τα δίνουν όλα».
 
Για τους Μαργκάσα-Αρτυματά: «Επιμέναμε γι’ αυτούς τους παίχτες και πληρώσαμε αρκετά λεφτά για να τους φέρουμε στην ομάδα. Ο δρόμος είναι μακρύς και θα θέλουμε όλους τους ποδοσφαιριστές δίπλα μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναγέννηση της Ανόρθωσης μέσα από την αποτυχία
 
Για τον πιο σοβαρό αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Παραδοσιακά οι μεγάλες ομάδες, που έχουν τις αντοχές. Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλωνας που ξέρει να πρωταγωνιστεί. Έμειναν λίγο πίσω ΑΕΛ και ΑΕΚ και θα παίξουν και αυτές σημαντικό ρόλο. Θα είναι 3-4 ομάδες που θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Με το καινούργιο σύστημα πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικό».
 
Για την κούρσα του πρωταθλητή: «Εγώ πιστεύω η ομάδα που θα έχει μεγαλύτερη συγκομιδή με τις μικρές ομάδες θα έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Με τα ντέρμπι, είναι διαφορετικό, μπορεί να κερδίσεις μπορεί και να χάσεις».
 
Για το επίπεδο του Κυπριακού Πρωταθλήματος: «Για το επίπεδο του πρωταθλήματος θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Είναι πολύ ανταγωνιστικό όμως. Είναι όλες οι ομάδες πολύ καλές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον ανταγωνισμό, αλλά κάπου υστερεί στην ποιότητα. Οι άλλες χώρες μας βλέπουν και μας ζηλεύουν που βρισκόμαστε στη 16η θέση στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να το δουν κάποιοι άνθρωποί, ότι χρειάζεται βοήθεια το ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε δεκάδες εκατομμύρια για να διαφημίσουμε την Κύπρο και το ποδόσφαιρο το κάνει δωρεάν. Τα γήπεδα πρέπει να γίνουν καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε σε τέτοια γήπεδο. Πέρα μερικών σταδίων, τα υπόλοιπα δεν τηρούν τις προϋποθέσεις. Η Λεμεσός δεν γίνεται να μην έχει ένα γήπεδο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρομερή γκάφα από Κατσαράβα που έψαχνε τον Κοφί για να πανηγυρίσουν
 
Για τις μεταγραφές: «Πάντα υπάρχει περιθώριο. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή για χάρη της μεταγραφής. Βλέπουμε και αρκετούς ποδοσφαιριστές στη Κύπρο, κάναμε κίνηση με τον Ιωάννου και θα κάνουμε και με άλλα παιδιά».
 
Για τον Πουλλαϊδη και Χαμπουλά: «Ο κάθε ένας τη δουλειά του. Κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Η Ανόρθωση έχει δυο μπάτζετ, της φετινής ομάδας και άλλα χρέη που έχει η ομάδα».
 
Για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ: «Εγώ θα ήθελα να περάσουν τα προκριματικά και από εκεί και πέρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι σωστό να παίζουμε τόσους μήνες μετά ένα παιχνίδι. Δεν πρέπει να μην παίζονται τα παιχνίδια. Ο καιρός είναι φανταστικός στη Κύπρο και αυτό βοηθά αρκετά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το βλέμμα του Τιμούρ μετά το στραπάτσο του ΑΠΟΕΛ
 
Για τον τίτλο του φαβορί η Ανόρθωση είναι μια μεγάλη ομάδα: «Αν υπάρχουν όλα αυτά που χρειάζονται και γίνουν όλα όπως πρέπει θα πρωταγωνιστήσει. Έχουμε γήπεδο, έχουμε κόσμο και σίγουρα η Ανόρθωση μπορεί. Το είπα από το καλοκαίρι, αν γίνουν όλα σωστά η Ανόρθωση μπορεί να πετύχει».
 
Για τον ίδιο και το μέλλον του: «Εγώ δεν θέλω να φύγω, μου αρέσει να μείνω στην ομάδα αρκετά χρόνια για να κτίσω αυτό που θέλω».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα