Ο δέκατος κόουτς του Πετρίδη που φεύγει και η τακτική που φέρνει πρωτάθλημα

Διψήφιο αριθμό στις αλλαγές προπονητών έχει σημειώσει ο πρόεδρος της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του. 

Η απομάκρυνση του Τόμας Ντολ είναι η δέκατη στον αριθμό για τη διοίκηση Πετρίδη, μέσα σε διάστημα έξι χρόνων από την ανάληψη των διοικητικών ηνίων της εταιρείας.

Οι συχνές αλλαγές προπονητών στον ΑΠΟΕΛ, με πρόεδρο τον Πρόδρομο Πετρίδη, αποτελεί συνήθη πρακτική, η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές... βγαίνει στον διοικητικό μεγαλοπαράγοντα των γαλαζοκιτρίνων, αφού στο τέλος της ημέρας η ομάδα του καταφέρνει να υλοποιήσει τους στόχους της. 

Η OMADA γυρίζει τον χρόνο πίσω και σάς παραθέτει τους προπονητές του Πρόδρομου Πετρίδη: 
Στην πρώτη του θητεία, ο Πρόδρομος Πετρίδης βρήκε στα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ τον Μάικ Γουόλκερ, ο οποίος αποχώρησε πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Τη θέση του πήρε τότε ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο οποίος αναμφισβήτητα άφησε το στίγμα του στον ΑΠΟΕΛ, αφού πέραν από το πρωτάθλημα, έγραψε και ιστορία στην Ευρώπη δίνοντας συνολικά δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αριθμό ρεκόρ για κυπριακή ομάδα εκείνη την εποχή. Ο Ευγένιος Γκέραρντ αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2002, για να αναλάβει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
 
Τον Ολλανδό τεχνικό διαδέχθηκε ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2002 και απομακρύνθηκε από τον πάγκο λίγο πριν από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, με το πρωτάθλημα να πηγαίνει στον αιώνιο αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια. 
 
Επόμενος προπονητής που κάθισε στον καυτό πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ήταν ο Ντούσαν Ούχριν, ο οποίος αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2003. Μερικά χρόνια αργότερα κατηγόρησε τον Πρόδρομο Πετρίδη ως «περίεργο ιδιοκτήτη».

Τον Tσέχο προπονητή, διαδέχθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ανέλαβε τον Νοέμβριο του ιδίου έτους και παρέμεινε στο πηδάλιο για σχεδόν δύο χρόνια. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέκτησε το πρωτάθλημα και παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2005, η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ αποτέλεσε την αιτία για διακοπή της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ. 
 
Το 2005 μόνο ως επεισοδιακό μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ο Πρόδρομος μετά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσλαμβάνει τον Γερμανό Βέρνερ Λοράντ, ο οποίος σε δύο μήνες θα αποτελούσε παρελθόν.
 
Ο Μάριος Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος Κύπριος τεχνικός που εμπιστεύθηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης. Κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα τον Μάιο του 2005 και άντεξε μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Τον διαδέχθηκε ο Γέρζι Ένγκελ, ο οποίος αποχώρησε το 2006 μαζί με τον Πρόδρομο Πετρίδη.

Η δεύτερη θητεία του Πρόδρομου Πετρίδη στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ, ξεκίνησε το 2013 με τον Γιώργο Δώνη να έχει τα κλειδιά του «Αρχαγγέλου» κατακτώντας το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14, ενώ εξασφάλισε και την είσοδο στους ομίλους του Champions League, για την περίοδο 2014-15. Αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2015 και τον Φεβρουάριο. 
 
Επόμενος προπονητής του ΑΠΟΕΛ ήταν ο Τόρστεν Φινκ, ο οποίος έμεινε στην ομάδα μέχρι τον Μάιο, πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, έχοντας στον πάγκο τους Κωστή, Μαντούκα και Σατσιά.
 
Για τη νέα χρονιά, 2015-1016 ο Πρόδρομος Πετρίδης εμπιστεύτηκε για τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ τον Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε τον Μάιο, αλλά έφυγε άδοξα τον Αύγουστο, αφού απέτυχε να μπει στους ομίλους, ενώ η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική. 

Τότε ήταν που ανέλαβε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ τον Αύγουστο και άλλαξε άρδην την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο Τιμούρ αποχώρησε λόγω των διαφωνιών που είχε με τον Πρόδρομο Πετρίδη και η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε με τους Κωστή-Μαντούκα στον πάγκο της ομάδας, που σήκωσαν ξανά το πρωτάθλημα.
 
Τις τύχες των γαλαζοκιτρίνων για τη ποδοσφαιρική χρονιά 2016-2017, ανέλαβε ο μέχρι τότε προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός εγκατέλειψε τους Λαρνακείς και βρήκε νέα στέγη στον «Αρχάγγελο». Έμεινε στο τιμόνι των γαλαζοκιτρίνων για ένα χρόνο, καταφέρνοντας να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να φτάσει μέχρι τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ.  
 
Ο Πρόδρομος Πετρίδης είδε ως καλή ευκαιρία την περίπτωση του Μάριο Μπέιν, ο οποίος ωστόσο δεν στέριωσε στον ΑΠΟΕΛ. Ανέλαβε τον Μάιο και η συνεργασία των δύο πλευρών τερματίστηκε άδοξα τον Ιούλιο του ίδιου έτους μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Βιτορούλ.
 
Ο Γιώργος Δώνης ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε στη συνέχεια ο Πρόδρομος Πετρίδης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ελλαδίτης τεχνικός στη δεύτερη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για οκτώ μήνες. Ο Δώνης κατάφερε να πάρει τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να διεκδικεί και τους δύο τίτλους, πλήρωσε όμως το τίμημα της δεύτερης βαριάς ήττας από τον Απόλλωνα που άφησε τους «γαλαζοκίτρινους» στο -3 από την κορυφή.

Τον Δώνη διαδέχθηκε στον γαλαζοκίτρινο πάγκο ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε τον Μάρτιο του 2018. Ο Πρόδρομος Πετρίδης έμεινε ευχαριστημένος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πρότεινε στον Πορτογάλο νέο συμβόλαιο.
 
Μετά τις αποτυχίες στην Ευρώπη και τους αποκλεισμούς από Σούντουβα και Αστάνα αντίστοιχα, αλλά και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Πορτογάλος κόουτς αποτέλεσε παρελθόν στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν τον διαδέχθηκε ο Πάολο Τραμετσάνι.

Ο 49χρονος Ιταλός τεχνικός ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ τον Οκτώβριο του 2018, όντας προσωπική επιλογή του αθλητικού διευθυντή Ντομένικο Τέτι και κατάφερε στο τέλος της σεζόν να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει τον Απόλλωνα τέσσεριις φορές μέσα στην ίδια σεζόν. 

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Τραμετσάνι-ΑΠΟΕΛ φάνηκαν με την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από την ΑΕΛ τον περασμένο Μάιο, παρ' όλα αυτά στηρίχθηκε από τη διοίκηση Πετρίδη. Η κακή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και η εντός έδρας ήττα από την Καραμπάχ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτέλεσαν τις κυρίες αιτίες για την απομάκρυνσή του.

Ο Ιταλός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν στις 08/08/2019, με τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ να αναλαμβάνει ο Γερμανός Τόμας Ντολ. 

Ο πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν, ο οποίος ήταν η πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι μέτριες εμφανίσεις, αλλά και οι πολλές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα πριν μπει ο Δεκέμβριος, αποτέλεσαν τους λόγους για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του Γερμανού με τον ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου