Η μισή ντουζίνα προπονητών που είπε... bye στο κυπριακό πρωτάθλημα

Έξι συνολικά προπονητές αποχώρησαν από τις 12 ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος μέχρι σήμερα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετά και τη λύση της συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ με τον Τόμας Ντολ και της ΑΕΚ με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. 
 
Όπως διαφάνηκε και στις έξι περιπτώσεις, οι προπονητές πλήρωσαν τη νύφη των κακών εμφανίσεων των ομάδων τους και έτσι αποτέλεσαν παρελθόν από τους πάγκους, πριν καλά-καλά αρχίσει ο δεύτερος γύρος του κυπριακού πρωταθλήματος. 
 
Τόμας Ντολ (8 Αυγούστου - 9 Δεκεμβρίου 2019)
 
Αντικατέστησε τον Πάολο Τραμετσάνι στις 8 Αυγούστου, στο ενδιάμεσο των δύο αναμετρήσεων των πρωταθλητών με την Καραμπάχ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εντός έδρας ήττα από τους Αζέρους στο ΓΣΠ με 2-1. 
 
Ο Γερμανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων σε 19 αναμετρήσεις μετρώντας 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Πρόλαβε να πανηγυρίσει μάλιστα και ένα Σούπερ Καπ με τον ΑΠΟΕΛ αφού επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0. 
 
Σημαντικότερες στιγμές του Ντολ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, η πρώτη του αναμέτρηση όπου κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα στο Μπακού κόντρα στην Καραμπάχ μετά την εντός έδρας ήττα, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η δεύτερη κορυφαία στιγμή για τον Γερμανό η προ λίγων ημερών πρόκριση με τον ΑΠΟΕΛ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. 
 
Ιμανόλ Ιδιάκεθ (15 Ιανουαρίου - 9 Δεκεμβρίου 2019)
Επέστρεψε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην ΑΕΚ ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο επιτυχημένη η πορεία του Βάσκου προπονητή. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο Στάδιο, ο Ιμανόλ αποτέλεσε παρελθόν από τους Λαρνακείς. 
 
Ιβάν Βουκομάνοβιτς (9 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου)
Ούτε ένα μήνα δεν πρόλαβε να συμπληρώσει στον πάγκο του Απόλλωνα, ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς, που αντικατέστησε τον Σωφρόνη Αυγουστή. Χωρίς να καταφέρει να πείσει κανένα ο Σέρβος τεχνικός, και αφού ο κόσμος των γαλάζιων... έβραζε, τότε αποχώρησε ο Βουκομάνοβιτς, για να επανέλθει στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού, ο Κύπριος κόουτς. 
 
Γιώργος Κοσμά (24 Απριλίου-27 Σεπτεμβρίου 2019)
Παρελθόν αποτέλεσε από την Ένωση ο Γιώργος Κοσμά, μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κύπριος κόουτς, μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, είχε βρεθεί από πολύ νωρίς σε δύσκολη θέση, και έτσι αποχώρησε από την ομάδα του Παραλιμνίου. 
 
Ζέλικο Κόπιτς (19 Οκτωβρίου 2018 – 6 Νοεμβρίου 2019)
 
 
Σπουδαίο έργο στην Παφιακή ομάδα από τον Οκτώβριο του 2018 όταν και προσλήφθηκε στην Πάφος FC, προσέφερε ο Ζέλικο Κόπιτς, αλλά η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν ήταν και η καλύτερη για τον Κροάτη κόουτς, ο οποίος αποχώρησε στις 6 Νοεμβρίου. 
 
Λούκας Χατζηλούκας (Μάϊος 2017-25 Οκτωβρίου 2019)
 
Έπειτα από δυο χρόνια στη Δόξα, ο Λούκας Χατζηλούκας αποχώρησε τον Οκτώβριο και πλέον βρίσκεται στο τιμόνι του ΑΠΟΕΛ, ως προσωρινός αντικαταστάτης του Τόμας Ντολ. 
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς