Και με τον ένα στο δισεκατομμύριο, αυτός ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη ζαλίζει

Ακόμη μια ιστορική βραδιά κατέγραψε στην ευρωπαϊκή του διαδρομή ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της Σεβίλλης στο ΓΣΠ, και φιγουράροντας στη 2η θέση του Α ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, βρίσκεται στην κληρωτίδα για τους 32 της διοργάνωσης. 

Με πάθος, αφοσίωση και χωρίς άγχος κυρίως, (σ.σ. εκατέρωθεν και οι δυο ομάδες είχαν εξασφαλισμένη την πρόκριση), οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν στο τέλος να κλείσουν το μάτι στους Ισπανούς, και να πάρουν μια ιστορική νίκη αφού σε 19 αγώνες που έδωσε συνολικά προηγουμένως ο ΑΠΟΕΛ είχε απολογισμό 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 13 ήττες. 

Η μοναδική νίκη των γαλαζοκιτρίνων, ήταν στο ΓΣΠ απέναντι στην Αθλέτικο Μπιλμπάo με 2-0, μετά από την ήττα που δέχθηκε στην Ισπανία με 3-2, και πήραν την πρόκριση στους 16 τους Γιουρόπα Λιγκ. Ήρθαν τέσσερις φορές ισοπαλία και άλλες τέσσερις φορές έχασαν εντός έδρας, καταγράφοντας τη πιο μεγάλη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 6-0 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2017-18.

Στα της αναμέτρησης, με τον Λούκα Χατζηλούκα στον πάγκο, οι πολυπρωταθλητές Κύπρου μπορεί να είχαν κατά διαστήματα τον έλεγχο στον αγώνα, αλλά οι Ισπανοί ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους. Καθοριστική στιγμή του αγώνα, το αυστηρό πέναλτι του διαιτητή, μετά από μαρκάρισμα του Άλεφ στον Νταμπούρ εντός περιοχής, που υπέδειξε την άσπρη βούλα. O πανέτοιμος Βιντ Μπελετς ωστόσο, απέκρουσε την εκτέλεση του Νταμπούρ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σάβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάτιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον ΑΠΟΕΛ στους εφτά ουρανούς, που διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύριγμα.  

Η αυλαία των ομίλων που έπεσε χθες (12/12), βρήκε τους γαλαζοκίτρινους με υπερφουσκωμένο ταμείο, αφού με τις τρεις νίκες στον Α όμιλο και τη μια ισοπαλία, έχουν εξασφαλίσει 1.900.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι με κάθε νίκη στους ομίλους η UEFA δίνει 570.000 ευρώ και με κάθε ισοπαλία 190.000. Την ίδια ώρα επίσης, η UEFA προσφέρει στις ομάδες που προκρίνονται ως δεύτερες από κάθε όμιλο με 500.000, ενώ η πρόκριση στη φάση των 32 δίνει σε κάθε ομάδα επιπλέον μισό εκατομμύριο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρωταθλητές Κύπρου, έχουν εξασφαλισμένα επίσης 5 εκατομμύρια από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μπόνους 2.920.000 ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και 2.367.190 ευρώ από την κατάταξη της UEFA. Έτσι το συνολικό ποσό για την ομάδα της Λευκωσίας που έχει να παίρνει από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία είναι 13.177.190 ευρώ!

Είναι ευρέως αποδεκτό, ότι όταν ο ΑΠΟΕΛ φοράει το ευρωπαϊκό του κουστούμι, είναι άλλη ομάδα. Πριν από λίγες ημέρες, αυτή η ομάδα είχε δεχθεί τον στραπάτσο από τον ουραγό Ολυμπιακό και αφού αποχώρησε ο Τόμας Ντολ, μετά από λίγα εικοσιτετράωρα, κέρδισε τη φημισμένη Σεβίλλη ή αλλιώς βασίλισσα του Γιουρόπα Λιγκ. Αν αναλογιστεί ακόμη κανείς ότι στον πάγκο βρισκόταν ένας άνθρωπος, ο οποίος με το πέρας της αναμέτρησης, επισήμανε ότι ένα στο δισεκατομμύριο και όχι στο εκατομμύριο να παραμείνει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, τότε τα λόγια είναι περιττά... 

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι ο Λούκας Χατζηλούκας είτε αποχωρήσει, είτε παραμείνει στον πάγκο των πολυπρωταθλητών για τη συνέχεια, κατάφερε και αυτός να αφήσει το δικό του στίγμα και να βάλει το λιθαράκι του, στην ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας του ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια