Κι όμως... η μεγαλύτερη νίκη του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν στο σκορ

Πολλαπλά ήταν τα οφέλη από τη προχθεσινή (12/12), τεράστια νίκη από κάθε άποψη για τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές, έβγαλαν άμεση αντίδραση όπως κάνει η κάθε ομάδα μετά από μια αποδέσμευση προπονητή, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν το πάρει από αγωνιστική άποψη, η νίκη απέναντι σε αντίπαλο του βεληνεκούς της Σεβίλλης, προσφέρει πρεστίζ, αλλά και ψυχολογία στην ομάδα της Λευκωσίας, σε ένα διάστημα που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο μια ένεση στο ψυχολογικό κομμάτι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο μουσείο του ΑΠΟΕΛ η φανέλα του Γκόκιτς

Από οικονομικής άποψης, τα οφέλη από τα έσοδα, ήταν και σε αυτό το κομμάτι, ένα μεγάλο έμβασμα στα ταμεία των γαλαζοκιτρίνων. Το ψεσινό τέρμα του Βούγιαντιν Σάβιτς, έδωσε στον ΑΠΟΕΛ άλλες 570 χιλιάδες ευρώ, ενώ στο σύνολο τα έσοδα, ανέρχονται στα 13.177.190 εκατομμύρια ευρώ.

Κι’ όμως η μεγαλύτερη επιτυχία στη αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας δεν ήταν η νίκη και το τελικό σκορ. Αν και οι πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον Λοπετέγκι επηρέασαν την απόδοση που είχαν οι Ισπανοί, οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα από το τεχνικό της Σεβίλλης, φανέρωναν πως οι Σεβιλλιάνοι ήθελαν να φύγουν με το διπλό και το απόλυτο του ομίλου με έξι στα έξι.

Έτσι όπως κυλούσε η αναμέτρηση, ήταν θέμα χρόνου ο ΑΠΟΕΛ, να βρει δίκτυα. Το ζήτημα ήταν να καταφέρει να διαχειριστεί από εκεί και πέρα το υπέρ του αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ επιθετική και ποιοτική ομάδα. Οι γαλαζοκίτρινοι, πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 61’ της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Σάβιτς και έκτοτε δεν απειλήθηκαν σοβαρά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αλλαγές της ΚΟΠ για Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ και ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Ο Λούκας Χατζηλούκας, έδειξε πως δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση τον αγώνα, αλλά και οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους πως είχαν την αυτοπεποίθηση απέναντι στο… θηρίο. Οι γαλαζοκίτρινοι, έβγαλαν αρκετά μεσοαμυντικά κενά στα τελευταία παιχνίδια τους και έτσι με μια πολύ σωστή διαχείριση βγήκαν… νικητές και σε αυτό το κομμάτι.

«Αλίμονο να είμαστε μέσα στον ΑΠΟΕΛ και να μην πιστεύουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές».

Αυτά ήταν τα λόγια του Κύπριου τεχνικού των γαλαζοκιτρίνων στη δημοσιογραφική διάσκεψη πριν τον αγώνα με τη Σεβίλλη, όπου έδειξαν το δρόμο της επιστροφής όχι μόνο στα θετικά αποτελέσματα αλλά και στις καλές εμφανίσεις.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς