Θεός Απόλλωνας, επέστρεψε και έκοψε τη φόρα της Ανόρθωσης

Ο Απόλλωνας θύμισε... Απόλλωνα και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Ανόρθωση, για την ήττα του πρώτου γύρου. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, επικράτησαν με 2-0 της Ανόρθωσης και έβαλαν... φωτιά στο βαθμολογικό πίνακα.

Σκόρερ για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, οι Παπουλής στο 52' και Ζελάγια στο 82', έβαλαν την ομάδα τους ξανά σε τροχιά τίτλου. Η Ανόρθωση, πλέον με μια κακή εμφάνιση, έχασε το αήττητο της την φετινή χρονιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Διαρρήκτες «κτύπησαν» την οικία του Κίρζη ενώ βρισκόταν στο Τσίρειο

Το πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετά φτωχό με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν καθόλου μπροστά από τις δυο εστίες. Στην επανάληψη, ο Σωφρόνης Αυγουστή, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιαννιώτα και πλέον τα πάντα πήραν τον δρόμο τους. 

Ο Ελλαδίτης, δημιούργησε το πρώτο τέρμα για την ομάδα του σε μια τρομερή αντεπίθεση, δίνοντας μια άλλη επιθετική νότα στην ομάδα της Λεμεσού.

Α’ ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να περάσουν το δικό τους ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι καιρικές συνθήκες βέβαια, δεν επέτρεπαν αρκετά όσο στους ποδοσφαιριστές τόσο και στους προπονητές, που προσέγγισαν το παιχνίδι με αρκετή προσοχή στην άμυνα. Στο 4’, υπήρξε τετράλεπτη διακοπή στην αναμέτρηση αφού οι Μάρκοβιτς και Σελίμοβιτς, συγκρούστηκαν στην προσπάθεια τους να πάρουν το κεφάλι. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν καμία μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίες. Ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο και από τους δυο μονομάχους που αρκέστηκαν στο να προσέξουν στα μετόπισθεν τους.

Β’ ημίχρονο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού η αλλαγή του Γιαννιώτα άλλαξε άρδην την παρουσία του Απόλλωνα. Μετά από εκπληκτική αντεπίθεση για τον Απόλλωνα ο Γιαννιώτας έδωσε στον Ζοάο Πέδρο όπου είχε δώσει με τη μια στον Παπουλή. Ο Έλληνας άσος έκανε την προσποίηση μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να επαναπαύεται στα δίκτυα του Λόρια για το 1-0. Λίγο αργότερα ο και στο 57’ της αναμέτρησης ο Γιαννιώτας, βρήκε χώρο και έκανε το σουτ με τον Λόρια να πέφτει και να αποκρούει την μπάλα. Η Ανόρθωση, βρήκε μια καλή στιγμή στο 72’, όταν ο Νταουσβίλι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, αλλά το σουτ του πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Μολ. Στο 78’, ο Σίλντενφελντ έκανε τη δυνατή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ράγιος με τον Μολ να αποκρούει την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Η Ανόρθωση, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ντούρις σημάδεψε το δοκάρι. Συγκεκριμένα στο 80’, ο Μανθάτης πάτησε πλάγια στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να πλασάρει τον Μολ που έχασε την ισορροπία του. Ο Έλληνας εξτρέμ της Ανόρθωσης, προτίμησε να δώσει στον Ντούρις αλλά ο Σλοβάκος σημάδεψε το δοκάρι. Η Ανόρθωση, πλήρωσε την πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρήκε δυο λεπτά αργότερα. Στο 82’, ο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, με τον Παπουλή να κάνει το κεφάλι και να βρίσκει τον Ζελάγια στο δεύτερο δοκάρι. Ο Αργεντινός με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Ενδεκάδες

Απόλλων: Μολ, Αγκίρε (Βασιλείου 82’), Σελίμοβιτς, Χάμπος (Αντωνιάδης 76’), Σάλαϊ, Πέδρο, Μάρκοβιτς, Σακέτι, Πίττας (Γιαννιώτας 46’), Παπουλής, Ζελάγια

Ανόρθωση: Λόρια, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Π. Αρτυματάς (Νταουσβίλι 55’), Σελίν, Ιωάννου, Μαργκάσα, Κ. Αρτυματάς, Ράγιος, Οκριασβίλι (Μανθάτης 69’), Κατσαράβα (Ντούρις 55’)

Σκόρερς: Παπουλής 52', Ζελάγια 83' / -

Κίτρινες:  Ζελάγια (3η), Μάρκοβιτς (3η), Σελίμοβιτς, Χάμπος, Ενσούε (3η), Αντωνιάδης / Βργκοτς

Κόκκινες: -/-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση