Τα 55 εκατομμύρια και τα αστέρια της Βασιλείας που βρίσκει ο ΑΠΟΕΛ

Την ελβετική Βασιλεία  θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την κλήρωση που έγινε στην Νιόν της Ελβετίας, πριν από λίγο.
 
Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο ΓΣΠ στις 20 Φεβρουαρίου 2020 και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στην πόλη της Ελβετίας.
 
H Βασιλεία ιδρύθηκε το 1893 και έχει σαν τωρινή της έδρα το «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», χωρητικότητας 38, 512 θέσεων. Προπονητής της ομάδας είναι ο 59χρονος Ελβετός Μαρσέλ Κόλερ. Ο Κόλερ βρισκόταν για επτά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Αυστρίας, ενώ προηγουμένως πέρασε από Κολωνία, Γκρασχόπερς και Μπόχουμ, μεταξύ άλλων.
 
Αυτή την στιγμή, η Βασιλεία βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της χώρας, με 36 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Γιουνγκ Μπόις. Σε 18 αγώνες πρωταθλήματος, η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ έχει 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εδώ θα παίξει τα ρέστα του ο ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στο Γιουρόπα
 
Τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους τις Χετάφε, Κρασνοντάρ και Τραμπζονσπόρ με 13 βαθμούς, στο σύνολο.
 
Η χρηματιστηριακή αξία της Βασιλείας ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του transfermarkt. Παίκτες-αστέρια της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας Γιόνας Όμλιν, ο νεαρός Νιγηριανός επιθετικός Νοά Οκαφόρ, αλλά και ο 29χρονος Ελβετός μέσος Λούκα Τζούφι. Στο ρόστερ της υπάρχει και ο νεαρός Ελλαδίτης αμυντικός Κωνσταντίνος Δημητρίου, ο οποίος αφίχθηκε το καλοκαίρι του 2018 από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει πάρει πολλές συμμετοχές.
 
Πρώτος της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Κεμάλ Αντέμι με δέκα γκολ, ενώ ακολουθούν ο Βραζιλιάνος Καμπράλ και ο μέσος Κέβιν Μπούα με οκτώ γκολ. Γενικότερα, είναι μια ομάδα που σκοράρει πάρα πολύ και αγωνίζεται με το 4-2-3-1, ως διάταξη.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Βασιλεία έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Ο πιο μεγάλος ποδοσφαιριστής του ρόστερ είναι ο Σέρβος μέσος Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στα 32 του χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

Δειτε Επισης

Μήνυμα πορτοκαλί πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ-«Πάμε να το φέρουμε στον εξώστη»
Πέφτουν κορμιά στον τελικό στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα και τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Το μήνυμα του Σολ για τον τίτλο-«Η μέρα που θα αφήσουμε τα ονόματά μας στην αιωνιότητα»
Στη Serie A μετά από 21 χρόνια η Κόμο του Νικόλα Ιωάννου
Επιστολή Σα Πίντο προς τους παίκτες του-«Στα μάτια μου είστε ήδη πρωταθλητές»
Καζάνι που βράζει το ΓΣΠ για την ανάδειξη του μεγάλου πρωταθλητή-Δρακόντεια μέτρα από την Αστυνομία
Με νίκη 4-3 επί της Καρμιώτισσας ολοκλήρωσε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα
Primetel: Ανανέωση της Συμφωνίας Διανομής Αθλητικού περιεχομένου με τη Cyta
Με εξάρα επί του Εθνικού αποχαιρέτησε η Δόξα Κατωκοπιάς την Α΄ Κατηγορία
Η μπάλα της Primetel καταλήγει στα δίχτυα της Cytavision-Διαφοροποιείται το σκηνικό στα τηλεοπτικά