Τα 55 εκατομμύρια και τα αστέρια της Βασιλείας που βρίσκει ο ΑΠΟΕΛ

Την ελβετική Βασιλεία  θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την κλήρωση που έγινε στην Νιόν της Ελβετίας, πριν από λίγο.
 
Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο ΓΣΠ στις 20 Φεβρουαρίου 2020 και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στην πόλη της Ελβετίας.
 
H Βασιλεία ιδρύθηκε το 1893 και έχει σαν τωρινή της έδρα το «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», χωρητικότητας 38, 512 θέσεων. Προπονητής της ομάδας είναι ο 59χρονος Ελβετός Μαρσέλ Κόλερ. Ο Κόλερ βρισκόταν για επτά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Αυστρίας, ενώ προηγουμένως πέρασε από Κολωνία, Γκρασχόπερς και Μπόχουμ, μεταξύ άλλων.
 
Αυτή την στιγμή, η Βασιλεία βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της χώρας, με 36 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Γιουνγκ Μπόις. Σε 18 αγώνες πρωταθλήματος, η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ έχει 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εδώ θα παίξει τα ρέστα του ο ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στο Γιουρόπα
 
Τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους τις Χετάφε, Κρασνοντάρ και Τραμπζονσπόρ με 13 βαθμούς, στο σύνολο.
 
Η χρηματιστηριακή αξία της Βασιλείας ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του transfermarkt. Παίκτες-αστέρια της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας Γιόνας Όμλιν, ο νεαρός Νιγηριανός επιθετικός Νοά Οκαφόρ, αλλά και ο 29χρονος Ελβετός μέσος Λούκα Τζούφι. Στο ρόστερ της υπάρχει και ο νεαρός Ελλαδίτης αμυντικός Κωνσταντίνος Δημητρίου, ο οποίος αφίχθηκε το καλοκαίρι του 2018 από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει πάρει πολλές συμμετοχές.
 
Πρώτος της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Κεμάλ Αντέμι με δέκα γκολ, ενώ ακολουθούν ο Βραζιλιάνος Καμπράλ και ο μέσος Κέβιν Μπούα με οκτώ γκολ. Γενικότερα, είναι μια ομάδα που σκοράρει πάρα πολύ και αγωνίζεται με το 4-2-3-1, ως διάταξη.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Βασιλεία έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Ο πιο μεγάλος ποδοσφαιριστής του ρόστερ είναι ο Σέρβος μέσος Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στα 32 του χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ