Η χαμένη ταυτότητα στα ντέρμπι του άρρωστου ΑΠΟΕΛ

Κατώτερος των περιστάσεων για άλλο ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν εμφανίστηκε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΛ, στο ντέρμπι που διεξάχθηκε στο Τσίρειο στάδιο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.

Το σύνολο του Λούκα Χατζηλούκα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων για άλλη μια φορά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο και γνώρισαν την ήττα από τη λεμεσιανή ομάδα. Η ομάδα της Λεμεσού είχε πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος και δικαίως έκανε την ανατροπή του αγώνα και πήρε τους τρεις βαθμούς.
 
Οι πρωταθλητές έφυγαν από την Λεμεσό χωρίς κανένα βαθμολογικό κέρδος, η διαχείριση του Κύπριου τεχνικού μετά το 1-0 δεν ήταν και η καλύτερη, ωστόσο το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους ποδοσφαιριστές, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς πάθος, αλλά και αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν ικανή να σταματήσει τους επιθετικούς της ΑΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Παθιασμένος λέοντας έδειξε τα δόντια του με ανατροπή στον ΑΠΟΕΛ

Συνολικά σε πέντε ντέρμπι που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα με ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοια και Απόλλωνα έχει ως απολογισμό τρεις ισοπαλίες, μια ήττα και μια νίκη. Κάτι που αναμφίβολα αντικατοπτρίζει και τη μέχρι τώρα εικόνα των πρωταθλητών, αφού αν εξαιρέσουμε τη νίκη επί της ΑΕΛ στον αγώνα του πρώτου γύρου, στα υπόλοιπα σίγουρα παρουσιάστηκε χωρίς ταυτότητα και χαρακτήρα.

Tα εμφανές προβλήματα και η… ξηρασία του Πάβλοβιτς

Στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι πρωταθλητές μετά τη φυγή του πρώην τεχνικού της ομάδας, Τόμας Ντολ, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.
 
Η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη τόσο στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη, όσο και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εθνικό και οι παίκτες απέδειξαν πως η αλλαγή προπονητή του επηρέασε θετικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Χατζηλούκας: Δεν ξέρω τι έγινε όταν προηγηθήκαμε...

Ωστόσο, αν κρατήσουμε την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου με την ομάδα της Άχνας και το ενενηντάλεπτο στο Τσίρειο με την ΑΕΛ, παρατηρούμε πώς είναι εμφανές το πρόβλημα στην ομάδα, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Αντρίγια Πάβλοβιτς βρήκε δίχτυα μετά από 63 μέρες, αφού η τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στον εντός έδρας αγώνα με τη Δόξα στο ΓΣΠ, που πραγματοποιήθηκε για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 63 μέρες χωρίς γκολ είναι πολλές, κυρίως για ένα ποιοτικό επιθετικό όπως είναι ο Σέρβος στράικερ του ΑΠΟΕΛ.

Στο δημιουργικό κομμάτι και στις κάθετες πάσες χωρίς αμφιβολία ο ΑΠΟΕΛ έχει θέμα, καθώς με την αλλαγή συστήματος που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζεται με δύο φτερά στην επίθεση, όμως στο χώρο του κέντρου δεν έχουν τη βοήθεια, ούτε οι επιθετικοί, ούτε οι πλάγιοι.

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι επίσης, ήταν η πολύ καλή παρουσία του Άλεφ, ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι και έδειξε πως όποτε κληθεί να αγωνιστεί θα είναι εκεί, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της δημιουργίας παιχνιδιού, είναι ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος πέρασε στο 66’ ως αλλαγή. Ως εκ τούτου, ο Αργεντινός άσος εξακολουθεί για άλλη μια φορά να είναι ασταθής με την απόδοση του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η παραδοχή του Μάτιτς για τα λάθη του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες ΑΠΟΕΛ και Πάφου για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Οι ενδεκάδες Οθέλλου και Απόλλωνα για τον αγώνα Κυπέλλου
Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
Super Cup: ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup