Ανεπιθύμητος συμβιβασμός για Εθνικό και Δόξα

Συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία με 1-1 Εθνικός Άχνας και Δόξα, σε αγώνα για την 14η  αγωνιστική του πρωταθλήματος. Προηγήθηκαν οι Αχνιώτες με Κοστόφσκι, για να ισοφαρίσουν οι Κατωκοπίτες με τον Ασαμόα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στο Δασάκι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Χρειάστηκε να περάσουν 27 λεπτά αγώνα για να χαθεί η πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία. Αυτή ήρθε για τον Εθνικό, με κεφαλιά του Κουντόμπιακ, που πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Γκρεμσλ. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 32’, όταν το σουτ του Μέσκα κατέληξε στα χέςρια του Γκρεμσλ. Η ομάδα της Άχνας πήρε το προβάδισμα στο σκορ δύο λεπτά αργότερα. Η εκτέλεση φάουλ του Λαμπάν βρήκε τον Κοστόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Στο 37’, ο Παπαγεωργίου μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Γκρεμσλ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα της ομάδας του Γιώτη Εγκωμίτη στο σκορ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Δόξα να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και να πιέζει την αντίπαλό της. Το παιχνίδι είχε ένα πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ με επιτακτικό τρόπο. Στο 61’, η μπαλιά του Μπογκατίνοφ βρήκε τον Κουντόμπιακ πίσω από την πλάτη της άμυνας της Δόξας, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Γκρεμσλ. Λίγο αργότερα, η κεφαλιά του Ιωάννου από το κόρνερ του Λαμπάν πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της Δόξας. Στο 69’, χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα, από πλευράς των φιλοξενουμένων. Ο Κάρλος έκανε το γύρισμα προς τον Καλό, αυτός έκανε το πλασέ από πολύ κοντινή απόσταση, αλλά ο Μπογκατίνοφ έσωσε εντυπωσιακά την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Η ομάδα της Κατωκοπιάς ισοφάρισε τελικά το σκορ στο 72’ με πλασέ του Ασαμόα, δίνοντας άλλο χρώμα στο παιχνίδι. Ο Εθνικός λίγο έλειψε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 75’, όταν η προβολή του Κουντόμπιακ έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Γκρεμσλ. Στο 80’, ο Γκλομπάρντ είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για το 2-1, αλλά το πλασέ του από πολύ καλή θέση έφυγε ψηλά άουτ. Στο 87', η Δόξα έχασε σπουδαία ευκαιρία με σουτ του Κάρλος, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μάριος Ηλία έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Γκρεμσλ σε κόρνερ.
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Γκλομπάρτ, Φοινίρης, Μ. Ηλία, Λαμπάν (86’ Μιγκελίτο), Κουντόμπιακ (78’ Χαραλάμπους), Μαρκόφσκι, Κοστόφσκι, Χριστοφή, Παπαγεωργίου, Ιωάννου (68’ Κυπριανού)
 
ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Μουκτάρης (46’ Ασαμόα), Ντερβίτ, Βαλέντε (63’ Κάρλος), Ίταλο (88' Φιντέλις), Παπαφώτης, Μπόλιεβιτς, Καρλίτος, Τραϊτσέφσκι, Χαραλάμπους, Μέσκα
 
Σκόρερ: 34’ Κοστόφσκι / 73’ Ασαμόα

Κίτρινες: Φοινίρης, Γκλομπάρντ, Μαρκόφσκι / Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Καλό, Παπαφώτης
 
Κόκκινες:-/-

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»