Αυτό που πρέπει να αλλάξει και οι κρίσιμες αποφάσεις στην ΑΕΚ

Αποχαιρέτησε με ήττα το 2019 και έφυγε από τη Λευκωσία χωρίς βαθμολογικό κέρδος η ΑΕΚ, στο ντέρμπι που πραγματοποιήθηκε για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δικαίως επικράτησε με 3-2 των Λαρνακέων.

Oι κιτρινοπράσινοι είχαν καλή απόδοση κατά διαστήματα στην αναμέτρηση, ωστόσο το τριφύλλι κέρδισε εξ αρχής τον χώρο του κέντρου και έδειχνε να το πιστεύει παραπάνω, αφού κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λάρνακας, η πίεση ήταν έντονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η παραδοχή του λιγομίλητου Ηλία μετά την ήττα από την Ομόνοια

Για άλλο ένα ντέρμπι οι Λαρνακείς γνώρισαν την ήττα, κάτι που αποδεικνύει πως έχασαν τη δυναμική των τελευταίων χρόνων που είχαν σε τέτοιου είδους ματς. Είναι γεγονός πλέον πως αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στην ΑΕΚ, τότε θα πληρώσουν τις χαμένες απώλειες, παραμένοντας σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι αναγκαία η βελτίωση στο δυναμικό των κιτρινοπρασίνων, καθώς αν αναλογιστεί κανείς πως από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα ο μόνος που βοήθησε και έδειξε θετικά στοιχεία ήταν ο Ιβάν Φιόλιτς.
 
Είναι απαραίτητη επίσης, η πρόσληψη ενός ικανού προπονητή, ο οποίος θα μπορεί να βελτιώσει άμεσα την εικόνα της ομάδας αλλά και να μετατρέψει προς το καλό το κλίμα στο στρατόπεδο της ομάδας. Πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν τους Λαρνακείς στον σωστό δρόμο.
 
 
Συνολικά σε 14 αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ έχει απολογισμό μόλις τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα της Λάρνακας, καθώς απέχει 13 βαθμούς από την πρώτη θέση και 12 από τη δεύτερη.

Αν μπορούν να κρατήσουν κάτι από το ντέρμπι στην ομάδα της Λάρνακας, είναι το πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε ο Θωμάς Ιωάννου. Ο Κύπριος άσος με εξαιρετική κίνηση στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τους αμυντικούς της Ομόνοιας και βρήκε δίχτυα.
 
Σε 19 αγώνες που έδωσε η ομάδα της Λάρνακας δεν είχε σκοράρει Κύπριος ποδοσφαιριστής, με τον Θωμάς Ιωάννου να γίνεται ο πρώτος που πετυχαίνει... κυπριακό γκολ τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις, όσο και σε ευρωπαϊκούς αγώνες.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Το πρώτο... κυπριακό γκολ της ΑΕΚ πέτυχε ο Θωμάς Ιωάννου

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού