Η μεγαλύτερη ήττα του ΑΠΟΕΛ δεν ήρθε από Ολυμπιακό και ΑΕΛ

Αναγκασμένος να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει την επόμενη μέρα είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος με το πέρας του α’ γύρου βρίσκεται μακριά από την κορυφή (σ.σ. -10), ασχέτως αν του υπολείπονται τρία παιχνίδια κόντρα σε Εθνικό, Ολυμπιακό και Ανόρθωση, τα οποία κανείς δεν του εγγυάται ότι έχει εξασφαλισμένο το τρίποντο.
 
Η συνολική παρουσία των γαλαζοκιτρίνων στο πρωτάθλημα είναι κάτω του μετρίου, ενώ σε συγκεκριμένα παιχνίδια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως αναλαμπές, η ομάδα έβγαλε καλό πρόσωπο και κέρδισε με σχετική άνεση.
 
Τα καλύτερα ματς από πλευράς απόδοσης ήρθαν στην Ευρώπη, όπου οι απαιτήσεις ήταν σαφώς μεγαλύτερες. Κάπου εδώ αρχίζει γι’ άλλη μια χρονιά η συζήτηση αν οι παίκτες διαλέγουν αγώνες.
 
Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε θέλει να λέγεται επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορεί να επιλέγει παιχνίδια στα οποία θα έχει ανεβασμένη απόδοση και άλλα στα οποία δεν θα τον ενδιαφέρει και πολύ πώς να παίξει, γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι εκτός πραγματικότητας η συγκεκριμένη άποψη.  
 
Έχοντας αυτά στα υπόψη, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες σφυρίζουν αδιάφορα από την αρχή της σεζόν, σε βαθμό που ο κόσμος των γαλαζοκιτρίνων καλεί τη διοίκηση Πετρίδη να λάβει μέτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια η διοίκηση είχε τονίσει προ μηνών ότι θα είναι αμείλικτη σε θέματα πειθαρχίας, μετά από ένα περιστατικό με τον Μούσα Αλ Τάμαρι.
 
Ακριβώς όπως έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις με την απόλυση προπονητών αλλά και μελών του τεχνικού επιτελείου, ο διοικητικός ηγέτης των πολυπρωταθλητών, δεν πρέπει να διστάσει ακόμη και να τιμωρήσει ποδοσφαιριστές, όχι για να τους φοβίσει, αλλά για να τους παραδειγματίσει.
 
Πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να καταλάβουν ότι δεν είναι στο απυρόβλητο και ότι τους αναλογεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζουν στο γήπεδο.  
 
Γίνεται αρκετός λόγος για το βάθος του ρόστερ και την πλειάδα επιλογών που υπάρχουν. Η ποιότητα των γαλαζοκιτρίνων είναι δεδομένη, όμως η ομάδα δείχνει να… πονά σε συγκεκριμένες θέσεις (10άρι, κόφτης και γρήγορος επιθετικός διαφορετικός από τους Πάβλοβιτς και Χαλένιους) και στη μεταγραφική Ιανουαρίου θα πρέπει να επιλεγούν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
 
Η μεγαλύτερη ήττα του φετινού ΑΠΟΕΛ δεν ήρθε ούτε από τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε από την ΑΕΛ. Το πρόβλημα που χρήζει άμεσης επίλυσης είναι η υγεία που λείπει φέτος από την ομάδα.
 
Την ίδια ώρα μάλιστα, που οι ανταγωνιστές των πρωταθλητών βρίσκονται στα καλύτερά τους τα τελευταία χρόνια και δείχνουν ότι μπορούν να πάρουν το στέμμα από τον ΑΠΟΕΛ.
 
Η επιλογή προπονητή φαντάζει πιο κρίσιμη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, αφού η πρώτη ευθύνη που θα έχει ο νέος τεχνικός είναι ν’ αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να τονώσει τη ψυχολογία των παικτών.
 
Τίποτα δεν έχει χαθεί με την ολοκλήρωση του α’ γύρου, αφού το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ. Μόνο με σκληρή δουλειά, συνέπεια και βελτίωση εντός αγωνιστικού χώρου θ’ αρχίσει η αντεπίθεση διαρκείας που χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ για να παραμείνει στον θρόνο για όγδοη συνεχόμενη σεζόν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου