Φεύγει ο Εφραίμ, χάνει πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ και αλλάζει δουλειά ο Φανιέρος

Μπόλικες εκπλήξεις και ανατροπές αναμένουν τον ποδοσφαιρικό κόσμο τη νέα χρονιά, με όλα όσα πρόκειται να συμβούν να κλέβουν πραγματικά τις εντυπώσεις. 
 
Μεταγραφικές βόμβες, αποχωρήσεις από ομάδες αλλά και το χαμένο πρωτάθλημα του ΑΠΟΕΛ, θα είναι μερικά γεγονότα που θα φέρουν αναταράξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα. 
 
Για άλλη μια φορά, ανοίγει τα χαρτιά του στην OMADA ο έγκυρος και αξιόπιστος Καζαμίας, ο οποίος αποκαλύπτει τα όσα θα συμβούν το 2020, πριν καν ακόμη αυτά συμβούν.
 
Ιανουάριος: Μεταγραφική βόμβα σκάει με την έλευση του νέου έτους 2020. Ο ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Εφραίμ και την ίδια ημέρα η Ανόρθωση δίνει τα χέρια με τον Κύπριο άσο. Η μεταγραφή του φέρνει τα πάνω κάτω στο κυπριακό ποδόσφαιρο και το Τιμούρ Κετσπάγια τρίβει τα χέρια του, αφού πάει πρόσω ολοταχώς για πρωτάθλημα.
 
Φεβρουάριος: Τα βλέμματα βρίσκονται στραμμένα στον ευρωπαϊκό αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Βασιλεία, για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο αγώνας στο ΓΣΠ έφερε την επιστροφή των οργανωμένων στα γήπεδα, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου, δίπλα στους γαλαζοκίτρινους βρέθηκαν οι Ομονοιάτες, οι οποίοι έγιναν ένα με τους πορτοκαλί και όλοι μαζί φώναζαν «Η Κύπρος είναι ελληνική».
 
Μάρτιος: Η αποχώρηση του Λουκά Φανιέρου από την προεδρία του Ερμή είναι γεγονός! Ο ισχυρός άνδρας παραδίδει τη σκυτάλη στον γιο του, Αντώνη, και την ίδια ώρα εξαγγέλλει την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Λάρνακας, αφού ο Αντρέας Βύρας υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους. Ακολουθούν εκλογές και ο Λουκάς Φανιέρος κερδίζει με μεγάλη διαφορά ψήφων και ανακηρύσσεται ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας. Μετά την πανηγυρική εκλογική του νίκη, εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους ρίχνοντας μπαλοθιές. 
 
Απρίλιος: Στη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές του Πάσχα, ο Χένινγκ Μπέργκ, ζητά φιλικό ώστε να διατηρήσει την ομάδα του σε φόρμα αλλά και για να κάνει όσες αλλαγές θέλει. Στην απουσία αντιπάλων, πρώτης κατηγορίας, η διοίκηση της Ομόνοιας έρχεται σε επαφή και διευθετεί αγώνα με την Ομόνοια 1948. Το παιχνίδι κανονίζεται να διεξαχθεί στο Μακάρειο Στάδιο, το οποίο μετά από δεκάδες χρόνια, ζει ξανά μεγάλες στιγμές αφού κατακλύζεται από 20 χιλιάδες Ομονοιάτες, υποστηριχτών και των δύο ομάδων. Το κλίμα στις κερκίδες είναι τεταμένο και η Ομόνοια 1948 επικρατεί τελικά με 1-0, με τέρμα που σημειώνει ο Ντάρμπισαϊαρ, αλλά στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα της δικής του ομάδας. Ο Άγγλος επιθετικός γίνεται μαύρο πανί για τους Ομονοιάτες, ενώ αποθεώνεται από την Θύρα 9. Λίγα λεπτά αργότερα ανακοινώνεται η μεταγραφή του στην 1948, ο Σταύρος Παπασταύρου παραιτείται και την προεδρία της εταιρείας αναλαμβάνει ο Δώρος Σεραφείμ. 
 
Μάιος: Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στην Πολωνία, δύο φίλοι από τα παλιά, ο ΑΠΟΕΛ και η Σεβίλλη, συναντιόνται ξανά με φόντο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Οι Ισπανοί θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω για την ήττα που δέχθηκαν στο ΓΣΠ τον περασμένο Νοέμβριο και τα ταυτόχρονα να προσθέσουν άλλο ένα τίτλο, στην πλούσια τροπαιοθήκη τους. Ωστόσο, ο Λούκας Χατζηλούκας  και οι ποδοσφαιριστές του έχουν άλλη άποψη, καθώς κερδίζουν την βασίλισσα του θεσμού με 3-0 και την κατεβάζουν από το θρόνο της. Ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και ο Πρόδρομος Πετρίδης στρέφει το βλέμμα του στον προπονητή και στον πρόεδρο του Ισπανικού συλλόγου, κουνώντας επιδεικτικά το δάκτυλο του και λέγοντας τους: Τζίνο που «εφοάστουν επάθετε το».
 
Ιούνιος: Λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ, το κυπριακό πρωτάθλημα καθυστερεί να ολοκληρωθεί και κρίνεται στην τελευταία αγωνιστική αφού η διαφορά των γαλαζοκιτρίνων στην κορυφή από τη δεύτερη Ανόρθωση, είναι μόλις δυο βαθμοί. Σε ένα  συναρπαστικό ντέρμπι που διεξήχθη στο Αντώνης Παπαδόπουλος μεταξύ των δυο ομάδων, η ομάδα της Αμμοχώστου πετυχαίνει το γκολ στο τελευταίο λεπτό της καθυστέρησης, που κανονικά έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ, και το τελικό σφύριγμα βρίσκει την Ανόρθωση νικήτρια και πρωταθλήτρια. Μετά από επτά χρόνια κυριαρχίας, οι γαλαζοκίτρινοι χάνουν τον τίτλο και αρχίζουν ένα νέο πόλεμο κατά πάντων, και το twitter τους παίρνει φωτιά, εξαπολύοντας τα πυρά προς κάθε κατεύθυνση. Μάλιστα, οι πρώην πρωταθλητές, απέστειλαν επιστολή στην UEFA, για τα διαιτητικά λάθη που καθορίζουν αποτελέσματα.
 
Ιούλιος: Με την ολοκλήρωση του κυπριακού πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες πλέον μπαίνουν σε καλοκαιρινή διάθεση και οι πλείστοι ποδοσφαιριστές, φεύγουν για διακοπές. Να λέμε και την αλήθεια, ότι οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Β’ κατηγορία, δεν έδωσαν… σεντ στους ποδοσφαιριστές τους, με αποτέλεσμα αυτοί να μένουν εντός Κύπρου και να φιλοξενούνται στον χώρο κράτησης προσφύγων στην Κοφίνου. Την ίδια ώρα, ένα ανατρεπτικό καλοκαιρινό beach party, διοργάνωσε ο ισχυρός άνδρας της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου (Καραβίδας), με καλεσμένους όλους τους προέδρους της κατηγορίας. Πετρίδης και Κίρζης, ήταν τα πρόσωπα που έκλεψαν τις εντυπώσεις αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν αχώριστοι και τα έπιναν μέχρι πρωίας τραγουδώντας τα ξημερώματα του Αργυρού.
 
Αύγουστος: Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται στο κόκκινο και οι ομάδες δίνουν τα χέρια αβέρτα με ποδοσφαιριστές για την ενίσχυσή τους. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και αυτή, ο ΑΠΟΕΛ κλέβει τις εντυπώσεις, που ρίχνει τα δίχτυα του αυτή τη φορά στην… Ουγκάντα για να εντοπίσει τον νέο Μούσα Αλ Τάμαρι. Αρκετό χρήμα έριξε επίσης η Ομόνοια που με νέο σλόγκαν, αυτή η χρονιά θα είναι επιτέλους αλλιώς, έκανε ολικό λίφτινγκ, με τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που παρέμεινε, να είναι ο Δημήτρης Χριστοφή. Εκ νέου προβλήματα με το ιατρικό δελτίο του Φράνσις Ουζόχο, υπήρξαν στην ομάδα, αφού όπως διαφάνηκε υπήρχαν πλαστά έγγραφα στην οικία του και μπαίνει ξανά στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεσή του.
 
Σεπτέμβριος: Σε μια ανατρεπτική απόφαση προχώρησαν Δόξα και Ολυμπιακός, μιας και αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο τα τελευταία χρόνια, στο Μακάρειο Στάδιο. Οι δυο ομάδες αποφάσισαν τη συγχώνευσή τους, με τον Κώστα Χριστοδούλου (Καραβίδα) και Χριστόφορο Τορναρίτη, να διοικούν από κοινού την ομάδα εκ περιτροπής. Μάλιστα, τα βράδια των Σαββατοκυρίακων, οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να απολαύσουν το δείπνο και τα... ποτά τους είτε στη Murphys ή στο Moon Lounge Bar. 
 
Οκτώβριος: Σάρκα και οστά πήρε η απόφαση του ΑΠΟΕΛ για τη δημιουργία νέου ιδιόκτητου γηπέδου. Μια απόφαση ωστόσο που έφερε θύελλα αντιδράσεων, αφού θα κτιζόταν στις Χαλεπιανές, εκεί που προηγουμένως η Ομόνοια έκανε τα δικά της όνειρα για το ιδιόκτητο γήπεδο. Οι μπουλντόζες άρχισαν δουλειά και το τρολάρισμα των... αιωνίων πήγαινε σύννεφο. 
 
Νοέμβριος: Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στον Απόλλωνα φέρνουν ξανά με την πλάτη στον τοίχο τη διοίκηση της ομάδας της Λεμεσού, με τον κόσμο να... βράζει. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν η απομάκρυνση του Σωφρόνη Αυγουστή από τον πάγκο για δεύτερη φορά και το γυαλί ράγισε οριστικά. Παράλληλα, η ΑΕΛ αφού είχε λύσει τη συνεργασία της από προηγουμένως με τον Ντούσαν Κέρκεζ, πάει για την... τράμπα του αιώνα, και βρίσκεται μια ανάσα από το να συμφωνήσει με τον Αυγουστή και στη Λεμεσό αρχίζει ένας... πόλεμος. 
 
Δεκέμβριος: Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και το 2020, έφερε απανωτά προβλήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, λόγω της κάρτας φιλάθλου. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και πλέον η κάρτα οπαδού καταργείται. Η επόμενη μέρα ωστόσο, βρίσκει όλους τους οργανωμένους οπαδούς έξω από τα γήπεδα και πάλι, αφού για να επιστρέψουν απαιτούν την κάθοδο ξένων διαιτητών και τη δημιουργία νέων γηπέδων αφού τα υπάρχοντα είναι αρκετά... παμπάλαια. 

*Όλα τα πιο πάνω είναι προϊόν μυθοπλασίας και χιουμοριστικού χαρακτήρα

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών