Η σκληροτράχηλη Ομόνοια, οι φωνές για τη διαιτησία και το... αντίδοτο του Μπεργκ

Γνώρισε την ήττα μετά από εννέα παιχνίδια η πρωτοπόρος, Ομόνοια, με 2-1 στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα που διεξάχθηκε για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, ένα παιχνίδι που έφερε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των πρασίνων, οι οποίοι ξέσπασαν κατά της διαιτησίας.

Η ομάδα της Λευκωσίας εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου, διαμαρτυρόμενη για το μη καταλογισμό πέναλτι.  

Συγκεκριμένα η Ομόνοια, ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σελίμβοβιτς στον Ντάρμπισαϊαρ, ενώ φωνάζουν για το πέναλτι που καταλογίστηκε στον Απόλλωνα στο μαρκάρισμα του Λανγκ στον Ζελάγια και για φάουλ στον τερματοφύλακα της ομάδας, Φαμπιάνο από τον Περέιρα, στη φάση που οι κυανόλευκοι σκόραραν το δεύτερο γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία οι Ομονοιάτες-«Έφθασαν ξανά στο σημείο να ξεφτιλίζονται»

Για άλλη μια φορά η διαιτησία υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε ένα ντέρμπι, κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει του αρμόδιους.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί η Ομόνοια να ηττήθηκε, όμως είχε αρκετά καλή απόδοση, ωστόσο το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ, αφού σκόραρε στο 92’ της αναμέτρησης και μείωσε με τον Ντάρμπισαϊαρ.

Ο αρχηγός της ομάδας, Ματ Ντάρμπισαϊαρ, είχε εξαιρετική απόδοση και επέδειξε πως η απουσία του στην προηγούμενη αγωνιστική με την ΑΕΚ, ήταν εμφανές. Σκόραρε το 8ο του γκολ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Στα αξιοσημείωτα, εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού ήταν ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, Έρικ Μποτεάκ, ο οποίος είχε συμβολή σχεδόν σε όλες τις φάσεις, διάνυσε αρκετά χιλιόμετρα και ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Αθόρυβη και αποτελεσματική δουλειά είχε και ο Βίτορ Γκόμεζ στον χώρο του κέντρου, όπως και ο Χάρης Μαυρίας που ανάγκασε τον Αγκίρε να περάσει ένα άσχημο βραδύ ταλαιπωρώντας αρκετά, αφού ο Ελλαδίτης φουλ μπακ είναι ποδοσφαιριστής που διαθέτει επιθετικά στοιχεία.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Μπεργκ: Παράξενο αποτέλεσμα, υπό κανονικές συνθήκες θα κερδίζαμε

Από την μέρα που έφθασε στο νησί μας και στο Ηλίας Πούλλος ο κίπερ των πρασίνων, Φαμπιάνο Ριμπέιρο, απέδειξε την κλάση και την ποιότητα του, ενώ έδειξε πως θα βάλει δύσκολα στη συγκεκριμένη θέση, καθώς στο μέλλον εκεί θα υπάρχουν και οι επιλογές των Ουζόχο και Παναγή.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, ήταν η πρώτη που φορά που υπέκυψε σε λάθος στην παρουσία του στην Ομόνοια, ωστόσο στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου λειτούργησε σαν… από μηχανής θεός και αποσόβησε τον κίνδυνο, για την πράσινη εστία, σε δύο φάσεις όπου ο Ζελάγια επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η Ομόνοια με τη διαιτησία του ντέρμπι

Η Ομόνοια βρίσκεται στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς, απέδειξε πως είναι σκληροτράχηλη και θα παλέψει μέχρι τέλους για να παραμείνει εκεί, παράλληλα είχε καλή απόδοση στο ντέρμπι η ομάδα της Λευκωσίας, παρόλο που ηττήθηκε, ωστόσο μπορούμε να πούμε πως ο Απόλλωνας ήταν πιο αποτελεσματικός.

Η φιλοσοφία και η τακτική του Χένινγκ Μπεργκ, είναι γνωστή και το ότι έχει να ηττηθεί από τις 5η αγωνιστική και συγκεκριμένα τις 5 του Οκτώβρη από την Πάφο, λέει πολλά. Ο Νορβηγός κόουτς, γνωρίζει καλύτερα από όλους πως να διαχειριστεί το τριφύλλι μετά την ήττα στο ντέρμπι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταιγίδα ο Απόλλωνας, έπνιξε την Ομόνοια στο Τσίρειο

Δειτε Επισης

Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Πυροδότησε βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Ανακοίνωσε καταρχήν συμφωνία
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»