Πέρασε σαν… σίφουνας την Πάφο και έπιασε κορυφή η Ανόρθωση

Αέρας πέρασε η Ανόρθωση από το Στέλιος Κυριακίδης αφού σαν μπουλντόζα ισοπέδωσε την ομάδα της Πάφου με 0-3 και πάτησε ξανά μόνη αέρα κορυφής.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια, μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση και με γκολ από τα... αποδυτήρια ο Σίλντενφελντ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ανόρθωσης. Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο συνήθης ύποπτος Ρούμπεν Ράγιος, όπου με δυο δικά του τέρματα από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Κυρίας έφτασε τα 14 τέρματα τη φετινή χρονιά και καλπάζει μόνος του στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.
 
Από την άλλη η Πάφος σε ακόμη μια αποκαρδιωτική εμφάνιση δεν κατάφερε να κάνει ουσιαστικά σε ένα παιχνίδι που έχασε πριν καν... ξεκινήσει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Από τα ένδεκα βήματα... αποτελειώνει την Πάφο ο Ράγιος
 
A’ ημίχρονο

Φουριόζα μπήκε η Ανόρθωση στην αναμέτρηση που ευτύχησε να σκοράρει από το 2’ κιόλας της αναμέτρησης με τον Σίλντενφελντ. Ο Ρούμπεν Ράγιος, εκτέλεσε άψογα το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του με τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό της Κυρίας, με δυνατή κεφαλιά να κερδίζει άπαντες στον αέρα και να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η ομάδα της Πάφου, προσπάθησε να ανεβάσει λίγο στροφές και να βάλει πίεση στην ομάδα της Ανόρθωσης αλλά η Κυρία τιμώρησε με ακόμη ένα τέρμα την Πάφο. Συγκεκριμένα στο 28’ της αναμέτρησης, ο Αντωνίου ανέτρεψε μέσα στη περιοχή τον Καλτσά με τον Βασίλη Δημητρίου να καταλογίζει την άσπρη βούλα. Ο συνήθεις ύποπτος, Ράγιος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και σκόραρε το 13ο του τέρμα για το 0-2 της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Πάφου αντέδρασε και έφτασε πολύ κοντά στο να μειώσει αλλά η κεφαλιά του Αραγιούρι πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Λόρια. Ο Πάντσεον, εκτέλεσε το κόρνερ για την ομάδα της Πάφου στο 34’, με τον αρχηγό της Εθνικής Φινλανδίας να κάνει το κεφάλι, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωσης να κρατά τη μπάλα και να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Η ομάδα της Πάφου προσπάθησε να δημιουργήσει μερικές ευκαιρίες αλλά η αστοχία και τα κακά γυρίσματα στη περιοχή δεν έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Πάφου να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Η Ανόρθωση στο 58’ της αναμέτρησης όμως τιμώρησε ξανά την ομάδα της Πάφου, σκοτώνοντας την υπόθεση νίκη. Ο Πάντσεον, σε εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, έκανε χέρι στη προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα. Ο Ράγιος και πάλι από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Πέτρου απλοποιώντας την κατάσταση για την ομάδα της Αμμοχώστου. Μετά και την επίτευξη του τρίτου τέρματος ο Τιμούρ Κατσπάγια, αφού έκανε διαχείριση κάνοντας αλλαγές βασικούς του ποδοσφαιριστές, ζήτησε από την ομάδα του να ηρεμίσει το παιχνίδι και να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα σε πολύ πιο χαμηλούς ρυθμούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι καταστροφές της «Λυδίας» και οι ήρωες του Στέλιος Κυριακίδης
 
Ενδεκάδες:
 
Πάφος FC: Πέτρου, Φιλιώτης, Αντωνίου, Αραγιούρι, Σιρόκ, Γουίλιαμς, Πάνος (Λεϊλούκιν 63’), Λουλίνια (Μπεσάρα 75'), Βα (Γκοντάρντ 46’), Πάντσεον, Καμπράλ
 
Ανόρθωση: Λόρια, Σελίν, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιο, Νταουσβίλι (Βασιλακάκης 60’), Κ. Αρτυματά, Ράγιος (Ιωάννου 68’), Ντούρις, Καλτσάς, Κατσαράβα (Σαντίκ 75').
 
Σκόρερ: -/ Σίλντενφελντ 2’, Ράγιος 29’,58'
 
Κίτρινες: Πανός, Αντωνίου /-
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal