Με σβηστές μηχανές αγκάλιασε την πρόκριση η ΑΕΚ

Ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κύπρου, εξασφάλισε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε της Καρμιώτισσας με σκορ 3-0 για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την Β’ φάση του θεσμού. Ο Χέφελ, ο Τέτε και ο Ράσπας τα γκολ των νικητών στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά από την αρχή του αγώνα, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της. Από την άλλη, η ομάδα της Καρμιώτισσας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, από το ξεκίνημα. Στο 5’, ο Πιερή απέκρουσε πολύ δύσκολα το πλασέ του Φιόλιτς εντός περιοχής. Στο 28’, ο Πιντσέλι εκτέλεσε το φάουλ από πολύ μακριά, όμως ο Χριστοδούλου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 43’, ο Ρουίθ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ταντί με κεφαλιά ανάγκασε τον Πιερή σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στην «ΑΕΚ Αρένα».

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει ένα σουτ του Χέφελ στο 51’, με τον Πιερή να αποκρούει σταθερά. Η ομάδα της Λάρνακας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 54’ το σουτ του Κάσες εξουδετερώθηκε ασταθώς από τον Πιερή και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους πήρε προβάδισμα με ωραίο δυνατό σουτ του Χέφελ, το οποίο κατέληξε στα δίκτυα του Πιερή. Μετά από το γκολ, η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Πιερή απέκρουσε το σουτ του Ρουίθ στο 58’ σε κόρνερ, ενώ ο Πάρπας απέκρουσε προ της γραμμής το πλασέ του Ρουίθ. Λίγο αργότερα, ο Χέφελ είχε ένα τρομερό σουτ στο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Κωνσταντίνου στο επόμενο λεπτό. Στο 65’, ο νεαρός Κωνσταντίνου έστειλε την μπάλα άουτ, μετά το γύρισμα του Σάστρε στη περιοχή. Ο ίδιος βγήκε μόνος στο 68’, όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ. Στο 71’, η ομάδα της Λάρνακας διπλασίασε τα τέρματά της, με ωραίο βολέ του Τέτε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο νεαρός Ράσπας στο 84 με πλασέ σε κενή εστία, έπειτα από πάσα του Φιόλιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Χριστοδούλου, Μόισοφ (46’ Τέτε), Τάντι, Τρουγιόλς, Ιωάννου, Σάστρε, Γκαρσία, Φιόλιτς, Ραούλ, Κωνσταντίνου (72’ Ράσπας), Γιάννου (46’ Χέφελ)

Καρμιώτισσα: Πιερή, Πάρπας (73΄ Στυλιανού), Πιντσέλι (66’ Χριστοφή), Κυριάκου, Κ.Πιερή, Σάββα, Χρίστου, Παπαμιχαήλ, Σταύρου, Ράμος (66’ Νεοφύτου), Ρόμο

Σκόρερ: 56’ Xέφελ, 71’ Τέτε, 84' Ράσπας /-

Κίτρινες:-/-

Κόκκινες:-/-

Διαιτητής: Ανδρέας Αργυρού
 

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ