Με κέρβερο τον Κίσσα απέδρασε από το Τσίρειο η Νέα Σαλαμίνα

Τεράστιο διπλό για την Νέα Σαλαμίνα μέσα στο Τσίρειο στάδιο όπου επικράτησε με 1-2 της ΑΕΛ αλλά και πάλι η διαιτησία ήταν ο αρνητικός παράγοντας στο παιχνίδι, αφού ο Σίμπσον στο νικητήριο τέρμα ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ με τον βοηθό να μην βλέπει τον επιθετικό της Νέας Σαλαμίνας και να μην σταματά τη φάση.
 
Στα του παιχνιδιού, η ΑΕΛ μπήκε για άλλο ένα παιχνίδι μουδιασμένα και το πλήρωσε αφού η Νέα Σαλαμίνα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 0-1. Στην επανάληψη του παιχνιδιού η ΑΕΛ, μπήκε πιο επιθετική βάζοντας αρκετή πίεση στην ομάδα της Νέας Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στα ίσα με 10 ποδοσφαιριστές στο 67'.
 
Η Νέα Σαλαμίνα, κατάφερε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ σε μια φάση που θα συζητηθεί έντονα αφού ο Σίμπσον ήταν σε εμφανή θέση οφ σαιντ, με το τέρμα να μην έπρεπε να μετρήσει. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με γκολ... οφσάιντ αγκαλιάζει τη νίκη η Σαλαμίνα στη Λεμεσό
 
Α’ ημίχρονο
 
Πολύ καλά ξεκίνησε το παιχνίδι αφού και οι δυο ομάδες έδειχναν αρκετά δραστήριες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Νέα Σαλαμίνα, ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο, τον Κίνγκσλεϊ Ονουέγμπου. Ο Σίμπσον, πάτησε περιοχή στο 9’ της αναμέτρησης κάνοντας το δυνατό σουτ πλάγια από την περιοχή. Ο Βοζίνια, απομάκρυνε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα αλλά ο Κίνγκσλεϊ, δεν αστόχησε σε κενή εστία, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΛ, αν΄τεδρασε με τον Αβραάμ στο 14’ της αναμέτρησης, με τον Κύπριο διεθνή να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Κίσσα να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ με υπερένταση. Η ΑΕΛ, προσπάθησε να αντιδράσει και να βάλει πίεση στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Κίσσας κρατά όρθια τη Σαλαμίνα στο Τσίρειο
 
Β’ ημίχρονο
 
Το δεύτερο ημίχρονο στο Τσίρειο, ξεκίνησε με την ΑΕΛ να βάζει περισσότερη πίεση από ψηλά και να προσπαθεί να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Οι γαλαζοκίτρινοι, βρήκαν μερικές καλές στιγμές στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, αλλά ο Κίσσας δήλωσε σε όλες παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 58’ της αναμέτρησης ο Νταβόρ, άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές αφού δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Στο 60’, η Σαλαμίνα έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, αφού η κεφαλιά του Λαμπότ πέρασε εκατοστά από το δοκάρι του Βοζίνια. Η ΑΕΛ, άρχισε μετά και το 60’, να βάζει πίεση στην Σαλαμίνα με τον Κίσσα να σταματά δις τους ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ. Τρίτη και φαρμακερή αφού ο Τεσέιρα με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 74’ της αναμέτρησης, η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Λόπεζ μέσα στην περιοχή πάνω στον Χουράδο. Ο Ισπανός επιθετικός της ΑΕΛ, ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι με τον Τάσσο Κίσσα, να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα και να κρατά το ισόπαλο 1-1. Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε στο 77’ με τον Ελουντού. Ο Καμερουνέζος εξτρέμ της Σαλαμίνας σε μια γρήγορη αντεπίθεση, είδε τον Βοζίνια που ήταν εκτός αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Βοζίνια. Η Νέα Σαλαμίνα, κατάφερε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Σίμπσον να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα μετά από εκτέλεση φάουλ της Νέας Σαλαμίνας αλλά από θέση οφ σαιντ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι φωνές της Σαλαμίνας για το πέναλτι που δεν σφυρίχτηκε
 
Ενδεκάδες:
 
ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεσέιρα, Μεντόγεβιτς, Αβραάμ (Παντελή 82’), Νταβόρ, Μαέ (Αντωνίου 71’),Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ (Αντάμοβιτς 63’), Χουράδο, Ράσο, Κυριάκου
 
Σαλαμίνα: Κίσσας, Λόπεζ, Μαριάνοβιτς (Νουρ 63’), Σίμπσον, Κίνγκσλει, Σαν Ρομάν (Σιαθάς 71’), Λαμπότ,Ρέινολτς, Χριστοφόρου, Κορέϊρα, Ελουντού (Τινστέλ 85')
 
Σκόρερς: Τεσέιρα 67' / Κίνγσλεϊ 9’, Σίμπσον 85' 
 
Κίτρινες:  Νταβόρ, Αντάμοβιτς (3η) / Σίμπσον, Μαριάνοβιτς
 
Κόκκινες: Νταβόρ /-
 
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρέσυρε τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και ανεβαίνει η ΑΕΚ
Επέστρεψε στα τρίποντα με τριάρα η Ομόνοια-Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ
Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές