Τεράστια ανατροπή της ΑΕΚ στο Δασάκι με... σεληνιασμένο Τρισκόφσκι

Σ' ενα παιχνίδι με μεγάλο θέαμα και συγκινήσεις, η ΑΕΚ πέτυχε την πολύ μεγάλη ανατροπή επί του Εθνικού και κέρδισε με 2-5. Η ομάδα της Λάρνακας έχανε με 2-0 μέχρι το 58', όμως είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το παιχνίδι. Πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ! Το άλλο πέτυχε ο Γκαρσία. Για τον Εθνικό, σκόραραν οι Κοστόφσκι και Μαρκόφσκι.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Με την ΑΕΚ στην πρωτοβουλία των κινήσεων, ξεκίνησε ο αγώνας στο Δασάκι. Στο 3΄, η ομάδα της Λάρνακας είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, αφού ο Φιόλιτς με πολύ καλό σουτ, ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Η ομάδα της Λάρνακας είχε και άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία στο 12’, όταν το σουτ του Σάστρε από καλή θέση ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ σε δύσκολη απόκρουση. Η ομάδα της Άχνας απάντησε στις ευκαιρίες στο 14’, όταν η κεφαλιά του Μαρκόφσκι από καλή θέση πέρασε ελάχιστά άουτ από την εστία του Τόνιο. Στο 19΄, η ομάδα της Άχνας πήρε προβάδισμα στο σκορ, με ωραία κεφαλιά του Κοστόφσκι έπειτα από σέντρα του Μιγκελίτο από δεξιά. Η ομάδα του Κλάφουριτς, μάλιστα, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 37’, με τον Μαρκόφσκι να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των αμυντικών και να πετυχαίνει το 2-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Μπογκατίνοφ και τα δοκάρια απέτρεψαν την ομάδα του Χαραλάμπους από το να μειώσει το σκορ. Οι Γκαρσία, Σάστρε και Τρισκόφσκι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε, με την ΑΕΚ να μπαίνει και πάλι πιο επιθετικά και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 56’. Ο Σκοπιανός έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Σκοπιανός μείωσε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικού. Στη συνέχεια, η ομάδα της Λάρνακας πίεσε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Εθνικός άντεχε στην πίεση. Ο Τρισκόφσκι στο 77', έστειλε την μπάλα άουτ έπειτα από σέντρα από τα δεξιά. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε την ισοφάριση στο 78', με εξαιρετικό σουτ του Γκαρσία με το αριστερό. Δύο λεπτά αργότερα, η λαρνακιώτική ομάδα πέτυχε την ολική ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Χέφελ. Ο Σκοπιανός συνέχισε το σόου με δύο γκολ στο 88' και στο 89', γράφοντας το τελικό σκορ 2-5.
 
 Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Ευσταθίου, Γκλομπάρτ, Φοινίρης, Μιγκελίτο (69’ Χαραλάμπους), Ντεϊβίσον, Λαμπάν, Μαρκόσκι, Κοστόφσκι, Μαρκόφσκι (76’ Κυπριανού), Κονέ (57’ Παπαγεωργίου)

ΑΕΚ: Τόνιο, Τάντι, Τρουγιόλς, Τρισκόφσκι, Τέτε, Χέφελ, Φιόλιτς (46’ Ρουίθ), Φακούντο, Γκονζάλεθ, Ιωάννου (46’ Γιάννου), (67’ Κίβενι), Σάστρε

Σκόρερ: 19’ Κοστόφσκι, 37’ Μαρκόφσκι/ 58’ Τρισκόφσκι, 77' Γκαρσία, 81', 88', 89' Τρισκόφσκι

Κίτρινες: Γκλομπάρντ / Τρουγιόλς

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό