Κυρία στο ντέρμπι και στην κορυφή με οικοδεσπότη τον Βασιλακάκη η Ανόρθωση

Σπουδαίας σημασία νίκη πέτυχε η Ανόρθωση σε βάρος του ΑΠΟΕΛ με 1-0 και ανέβασε τη διαφορά στο +9, στη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σκόρερ για τους νικητές ο Βασιλακάκης στο 64'. 
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου έφτασε 36 βαθμούς σε 15 αγώνες, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν στους 27 σε 14 ματς. Ο σύλλογος του Τιμούρ Κετσπάγια έφτασε τις 11 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται σταθερά πρώτη με δεύτερη την Ομόνοια. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το χέρι του Βούρου και το πέναλτι που δεν σφύριξε ο Νικολάου
 
Το προφίλ του αγώνα:
Χωρίς καλό ρυθμό και πολλά φάουλ – ειδικά στον χώρο του κέντρου – άρχισε το παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ανάμεσα στις δύο ομάδες.
 
Η Ανόρθωση κρατούσε περισσότερο την μπάλα και έπαιρνε επιθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.
 
Χαρακτηριστικό του κακού ποιοτικά πρώτου ημιχρόνου, ήταν οι μηδέν τελικές προσπάθειες στον στόχο από τις δύο ομάδες. Ο Αρτυματάς έχασε τη μοναδική προσπάθεια εκτός στόχου προς το τέλος ημιχρόνου, με Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ να μένουν στο 0-0.
 

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία που βρήκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 64’, μετά από μακρινή μπαλιά ο Άλεφ έπιασε την πισινή κεφαλιά χωρίς να βλέπει, η άμυνα του ΑΠΟΕΛ δεν έδιωξε και ο Καλτσάς με κεφαλιά ασίστ βρήκε τον Βασιλακάκη, ο οποίος κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Μπέλετς και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν ν’ αντεπιτεθούν αλλά οι μπαλιές τους ανακόπηκαν από την αμυντική γραμμή της «Κυρίας».

Οι κυανόλευκοι στο 83’ μάλιστα απώλεσαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά, με τον Καλτσά από πλάγια θέση αποκρούει ο Μπέλετς και μετά ο Βργκοτς δεν βρήκε στόχο στο κόρνερ. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ανόρθωση να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη και να αυξάνει τη διαφορά από τον τρίτο στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Ράγιος (40′ Βασιλακάκης), Οκριασβίλι (87' Μανθάτης), Καλτσάς, Κατσαράβα (46’ Ντούρις).

ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Βούρος, Ιωάννου, Άλεφ, Σόουζα, Τάμαρι, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι (77’ Μάτιτς), Πάβλοβιτς (77’ Χαλένιους).

Σκόρερ: 64’ Βασιλακάκης

Κίτρινες: Αρτυματάς / Εφραίμ, Άλεφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ