Ποιο ΑΠΟΕΛ

Ήταν από τα παιχνίδια που πραγματικά μόνο η φανέλα θύμιζε ότι στον αγωνιστικό χώρο βρισκόταν ο ΑΠΟΕΛ. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κλέψει την μπάλα από την Ανόρθωση που είχε τον πλήρη έλεγχο και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Μάταια όμως...

Οι γαλαζοκίτρινοι, έπειτα από σχεδόν μια ώρα παιχνιδιού στο ντέρμπι με την ομάδα της Αμμοχώστου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη τους και μοναδική επιθετική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, στο 54' με την κεφαλιά του Πάβλοβιτς, όπου η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Λόρια. Αυτό ήταν το ΑΠΟΕΛ. 

Έπειτα από δέκα λεπτά (63'), ο Καλτσάς με κεφαλιά έδωσε στον Βασιλακάκη, ο οποίος αφού τρύπησε στην άμυνα των φιλοξενουμένων, με υποδειγματικό πλασέ, κέρδισε τον Μπέλετς για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να τρελάνει τους Ανορθωσιάτες με τον... εκστασιασμένο Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο. 

Και εκεί που περίμενε ο ποδοσφαιρικός κόσμος να δει πραγματικό ντέρμπι και τις φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, τίποτα δεν υπήρξε. Οι γαλαζοκίτρινοι, όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά έδιναν ακόμη χώρους στην Ανόρθωση, η οποία συνέχισε μέχρι το τελικό σφύριγμα, να διατηρήσει με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα και να πάρει στο τέλος ακόμη ένα πολύτιμο τρίποντο, που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Η τρίτη ήττα του ΑΠΟΕΛ, φέρνει εκ νέου... πονοκέφαλους στις τάξεις της ομάδας, αφού εκεί που έδειχνε ότι με τον προπονητή στον πάγκο, Κόρε Ίνγκενμπριγκτσεν, πήρε τα πάνω του και έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, μέσα σε ενενήντα λεπτά, βγήκαν ξανά στην επιφάνεια οι αδυναμίες της ομάδας των πολυπρωταθλητών Κύπρου. 

«Τους διευκολύναμε πολύ και δεν δημιουργήσαμε κάποια μεγάλη ευκαιρία και γι’ αυτό ήρθε το αποτέλεσμα που ήρθε. Είμαστε απογοητευμένοι από την απόδοσή μας και για το γεγονός πως δεν πήραμε βαθμό. Χρειάζεται να έχουμε ρυθμό στο ματς. Παίζαμε στα αριστερά και επιμέναμε να παίζουμε αριστερά χωρίς αποτέλεσμα. Έπρεπε να αλλάζουμε πλευρές για να βρίσκουμε τους χώρους. Δεν παίξαμε το παιχνίδι που ξέραμε να κάνουμε και βασικά όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο, πρέπει να κάνουμε το δικό ματς παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νορβηγός προπονητής των γαλαζοκιτρίνων με το πέρας του ντέρμπι, ο οποίος εμφανώς απογοητευμένος δεν έψαξε δικαιολογίες. 

Αναντίρρητα, δεν μπορεί να χάνεται το δάσος για το δεντρό και μια ήττα δεν φέρνει την ολική καταστροφή. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε αμέτρητες φορές, πώς όταν το σίδερο... καίει και όταν το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αυτός είναι εκεί και με την ποιότητα που διαθέτει, υλοποιεί τους στόχους του. Και τώρα είναι η στιγμή που οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να επιβεβαιώσουν ότι έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή και να σκαρφαλώσουν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies