Η νίκη στον... πόλεμο που δέχθηκε ο Μπεν Σιμόν και το στίγμα του στην Εθνική

Για ακόμη μια φορά η Εθνική Κύπρου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Για άλλη μια φορά αλλάζει τον προπονητή της με το ίδιο παράπονο. Ακόμη, αναζητάει αυτό το κάτι παραπάνω που της λείπει, ωστόσο μένει στάσιμη και στο ίδιο έργο θεατής. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, η σταθερότητα της Κύπρου αλλά και ο δρόμος προς την επιτυχία αποτελούν τον πρώτιστο στόχο. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχει μέλλον, όμως η Εθνική μας φτάνει πάντα ως την πηγή και δεν καταφέρνει να πιει νερό.

Τέλος εποχής για Ραν Μπεν Σιμόν, έναν προπονητή, ο οποίος αρκετές φορές στήθηκε στον τοίχο από το ποδοσφαιρικό κοινό και όχι μόνο, έγινε δέκτης κριτικής και αμφισβητήθηκε για την εικόνα της Εθνικής ομάδας στο γήπεδο. Ο Ισραηλινός κόουτς βρέθηκε στο νησί μας και στον πάγκο της ομάδας τις 5 Ιουλίου το 2017 και αποχαιρέτησε την Κύπρο με καθαρή καρδιά και περήφανος, καθώς όπως δήλωσε πριν την αποχώρησή του «έκανα τα πάντα για τους ποδοσφαιριστές».

Χωρίς αμφιβολία, το φίλαθλο κοινό αλλά και οι κυπριακοί σύλλογοι επιθυμούν να δουν μια σταθερή ομάδα, με ουσία και κίνητρο. Είναι γεγονός, πως αρκετοί από τους διεθνής ποδοσφαιριστές δεν έχουν αρκετά αγωνιστικά λεπτά στις ομάδες τους και αυτό μόνο θετικό δεν αποτελεί.
 
 
Από τη στιγμή που οι παίκτες δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και αγωνιστικά λεπτά, τότε το έργο είναι πιο δύσκολο για όλους, κυρίως και για τον προπονητή που είναι ο… μαέστρος της ομάδας. Αν αναλογιστεί κανείς πως στις Εθνικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, οι 22 ποδοσφαιριστές είναι βασικά στελέχη στον σύλλογο που αγωνίζονται αυτό λέει πολλά.

Πριν δυόμιση χρόνια που ανάλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας ο Ραν Μπεν Σιμόν, τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια. Ο Ισραηλινός τεχνικός έχει αναδείξει ποδοσφαιριστές, έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Τρανταχτό παράδειγμα η πώληση του ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας, Ιωάννη Κωστή, στον Ολυμπιακό Πειραιώς.  

Επιπρόσθετα, η καθιέρωση του αμυντικού της Ομόνοιας, Ιωάννη Κούσουλου στο αρχικό σχήμα της Κύπρου. Ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων στα προκριματικά του Euro 2020 μαζί με τον Νικόλα Ιωάννου ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν έχασαν λεπτό. Η θετική παρουσία των Παναγιώτη Ζαχαρίου και Δημήτρη Θεοδώρου, δύο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που διανύουν αρκετά καλή σεζόν σε Ολυμπιακό και Ένωση αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια, ο Κωστάκης Αρτυματάς, καθιερώθηκε στην Εθνική και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με τη φανέλα της Ανόρθωσης τη φετινή περίοδο,  ενώ επίσης κατά τη θητεία του Μπεν Σιμόν πραγματοποιήθηκε και η επιστροφή του Γουήλερ στην Εθνική ομάδα.
 
Ο Mπεν Σιμόν, έδωσε επίσης ευκαιρίες στον Σπόλιαριτς, δεν φοβήθηκε και έριξε στη μάχη με το Βέλγιο τον Νεόφυτος Μιχαήλ, όπως και τον Χριστοφόρου.

Μέσα από όλη τη κριτική και τον «πόλεμο» που δέχθηκε ο 49χρονος προπονητής δεν πτοήθηκε και τόλμησε να φανερώσει το ταλέντο της Κύπρου. Στάθηκε στα πόδια του, έδωσε ευκαιρίες εκεί που έπρεπε, άφησε το δικό του στίγμα στην Εθνική ομάδα.
 

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου