Αυτά είναι τα πονταρίσματα στους ύποπτους αγώνες-Πέναλτι, ανατροπές και μεγάλος τζίρος

Στο στόχαστρο της UEFA μπήκε για ακόμη μια χρονιά το κυπριακό ποδόσφαιρο, με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να αποστέλλει στην ΚΟΠ πέντε κόκκινους φακέλους που αφορούν αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. 

Όπως ενημέρωσε η κυπριακή ομοσπονδία, οι εκθέσεις της UEFA είναι για τους αγώνες Ερμής Αραδίππου–Διγενής Μόρφου, Ονήσιλος  Σωτήρας–Διγενής Μόρφου και Οθέλλος Αθηαίνου–Π.Ο.Ξυλοτύμπου, που έχουν παραπεμφθεί στον Αθλητικό Δικαστή.

Την ίδια ώρα, έχει παραληφθεί  από την UEFA έκθεση για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα της Β’ φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της ΑΕΚ Λάρνακας και της Καρμιώτισσας και η UEFA στην έκθεσή της, επιρρίπτει ευθύνη στην Καρμιώτισσα. 

Επιπλέον, η UEFA απέστειλε έκθεση για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα της Α’ φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της Αγίας Νάπας και της Πάφου, χωρίς όμως να επιρρίπτεται ευθύνη σε κάποια εκ των δύο ομάδων.

Αυτό που κίνησε την προσοχή των ιθυνόντων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν η δυσανάλογη στοιχηματική δραστηριότητα στους συγκεκριμένους αγώνες που ομολογουμένως δεν αναμενόταν να συμβεί σε αγώνες αυτού του επιπέδου, σε σχέση και με τη δραστηριότητα που παρατηρείται στην Α΄ κατηγορία της ΚΟΠ.

Η OMADA του REPORTER έψαξε, διερεύνησε και σάς παραθέτει στοιχεία από τις ύποπτες δραστηριότητες στους πέντε αγώνες που βρέθηκαν στο στόχαστρο. 

  • Ερμής-Διγενής Μόρφου 4-2

Τη νίκη με 4-2 πήρε ο Ερμής επί του Διγενή Μόρφου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Β' Κατηγορία. Μέχρι το 82' ο αγώνας βρισκόταν στο ισόπαλο 2-2 αλλά όπως διαφάνηκε στο 75' παίχτηκε αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για να επιτευχθούν ακόμη δυο γκολ, τα οποία τελικά μπήκαν από το σημείο του πέναλτι στο 82' και στο 96', για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα με 4-2.

  • Ονήσιλος Σωτήρας-Διγενής Μόρφου 2-0

Με το σκορ 2-0 επικράτησε του Διγενή Μόρφου ο Ονήσιλος Σωτήρας για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Β' Κατηγορία. Προτού αρχίσει η αναμέτρηση, είχε παιχτεί περίπου ποσό 30 με 40 χιλιάδων ευρώ, για να επιτευχθούν δυο τέρματα στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό.

Σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες της OMADA, στο 30' παίχτηκε μεγάλο χρηματικό ποσό για να μπει και δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. 

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και ειδικότερα στο 44΄ ο Ονήσιλος κέρδισε πέναλτι. Όμως απώλεσε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 45΄ λεπτό πέτυχε δεύτερο γκολ και έτσι διαμορφώθηκε το 2-0, πριν το τέλος του ημιχρόνου, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα. 

  • Οθέλλος Αθηαίνου–Π.Ο.Ξυλοτύμπου 4-1

Με επιβλητικό τρόπο επικράτησε της Ξυλοτύμπου ο Οθέλλος Αθηαίνου, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Β' Κατηγορία, που κέρδισε στο τέλος με 4-1.

Όπως προκύπτει, το μεγάλο χρηματικό ποσό παίχτηκε στον... άσο του Οθέλλου, για να κέρδιζε με δυο γκολ διαφορά, κάτι που ασφαλώς και έγινε. 

  •  Αγία Νάπα–Πάφος FC 0-3

Στον αγώνα της Α’ φάσης του Κυπέλλου Coca–Cola, η Πάφος FC κέρδισε εκτός έδρας την Αγία Νάπα με 3-0 και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Τα τρία τέρματα της παφιακής ομάδας επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα το πρώτο σημειώθηκε από τα έντεκα βήματα.

Το μεγάλο χρηματικό ποσό, παίχτηκε στον αριθμό των τερμάτων και συγκεκριμένα να επιτευχθούν ακριβώς τρία γκολ και επίσης να δοθεί ένα πέναλτι. 

  • ΑΕΚ-Καρμιώτισσα 3-0

Ισχυρό προβάδισμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca–Cola πήρε η ΑΕΚ επί της Καρμιώτισσας, που κέρδισε με 3-0.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο 50΄ παρατηρήθηκε έντονη χρηματική δραστηριότητα για να επιτευχθούν τρία γκολ από την ομάδα της Λάρνακας. 

Η ΑΕΚ άνοιξε τον χορό των τερμάτων στο 56' και με ακόμα δύο τέρματα, στο 70΄ και το 83΄, πανηγύρισε τη νίκη στο τέλος με 3-0.

Υπενθυμίζεται ότι για τον συγκεκριμένο αγώνα, οι ιθύνοντες της UEFA, επιρρίπτουν ευθύνη στην ομάδα της Καρμιώτισσας. 

Στην Αστυνομία οι κόκκινοι φάκελοι

Οι κόκκινοι φάκελοι έχουν διαβιβαστεί στην Αστυνομία για έρευνες, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές καλούνται να διερευνήσουν ύποπτους αγώνες, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε. Ως γνωστόν, πέραν του σάλου που παρατηρείται για μερικές ημέρες, δεν προκύπτει οτιδήποτε εναντίον οποιουδήποτε, αφού θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να στοιχειοθετήθει τέτοια υπόθεση και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, καθηκόντως η Αστυνομία, καλεί για κατάθεση διάφορα πρόσωπα από τις εμπλεκόμενες ομάδες ή ακόμα και διαιτητές, χωρίς βέβαια μέσα από καταθέσεις που λήφθηκαν κατά καιρούς, να προκύπτει κάτι που θα ανοίγει το δρόμο των ανακριτών για διώξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι