Τα δεδομένα που φέρνουν αλαλούμ στις αγωνιστικές μετά την αποχή των διαιτητών

Αλυσιδωτές εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, έφερε η βομβιστική επίθεση κατά του 33χρονου διαιτητή, Ανδρέα Κωνσταντίνου, αφού σε έκτακτη συνεδρία του συνδέσμου διαιτητών αποφασίστηκε η αποχή τους, μέχρι νεοτέρας.
 
Μια απόφαση, που έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή όλων των αναμετρήσεων του κυπριακού πρωταθλήματος και της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. 
 
Ιδιαίτερο πονοκέφαλο ωστόσο, φέρουν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αγώνες της αγωνιστικής που αναβλήθηκε, αφού η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία είναι αρχές Μαρτίου. 
 
Όπως αναφέρει η προκήρυξη της ΚΟΠ, σε περίπτωση που ο αγώνας δεν μπορεί να ορισθεί όπως προβλέπεται από το άρθρο 16, αυτός θα ορίζεται να διεξαχθεί κατά την πρώτη ελεύθερη για τα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία Τετάρτη δεδομένου ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν αγωνίζεται κατά την αμέσως προηγούμενη ∆ευτέρα ή δεν αγωνίζεται σε Ευρωπαικό αγώνα ή δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών την ίδια εβδομάδα.
 
Ποια είναι τα δεδομένα
Όπως προκύπτει, από τον προγραμματισμό για τις δυο επόμενες Τετάρτες (22/1, 29/1), υπάρχουν ορισμένοι αγώνες Κυπέλλου για τη β' φάση της διοργάνωσης. Ακολούθως στις 5 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο εξ αναβολής αγώνας της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση. Εν συνεχεία, στις 12 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο εξ αναβολής αγώνας της 14ης αγωνιστικής, Πάφος FC-Απόλλων. 
 
Στις επόμενες δυο βδομάδες είναι ανέφικτο επίσης να οριστούν αναμετρήσεις, καθώς διεξάγεται η φάση των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ και των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, με τον ΑΠΟΕΛ να τίθεται αντιμέτωπος με τη Βασιλεία. 
 
Σημειώνεται ότι η ΚΟΠ καθόρισε τις ημερομηνίες των αγώνων μέχρι την 19η αγωνιστική (1-3 Φεβρουαρίου), με ακόμη τρεις αγωνιστικές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της Α' φάσης.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία είναι στις 29 Φεβρουαρίου με 1η Μαρτίου, όπου και μπορεί να ολοκληρωθεί η Α' φάση του κυπριακού πρωταθλήματος.  
 
 Ουσιαστικά, αυτό που πιθανόν να συμβεί είναι η μετάθεση όλων των αγωνιστικών κατά μια βδομάδα, με την πρώτη φάση του πρωταθλήματος να ολοκληρώνεται με καθυστέρηση μιας βδομάδας από τον αρχικό προγραμματισμό. 
 
Τώρα, αυτό που μένει να διαφανεί είναι αν η καθυστέρηση της μιας βδομάδας θα απαληφθεί με ορισμό εμβόλιμης αγωνιστικής για τους αγώνες των πλέι οφ ή θα υπάρξει καθυστέρηση μιας βδομάδας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»