Κλειστό...

Ξημέρωσε... Τίποτα δεν είναι το ίδιο όπως τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα για τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου. Ποια ντέρμπι και για ποια ανάλυση να μιλήσουμε; Τον ΑΠΟΕΛ που θα αγωνιζόταν στο Μακάρειο και θα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο; Το ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΕΛ αλλά και την αυριανή ματσάρα Ομόνοια-Ανόρθωση; Ή καλύτερα για τον Απόλλωνα του Σωφρόνη που συνεχίζει ακάθεκτος το νικηφόρο σερί του; 

Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι κλειστό γι' αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι αλήθεια, όσο σκληρό και να ακούγεται... 

Η βομβιστική επίθεση κατά του 33χρονου διαιτητή, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, αφού μετά τους κόκκινους φακέλους και τις καυστικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για διαφθορά, οι διαιτητές αποφάσισαν την επ' αόριστον αποχή τους από τους αγώνες. Κάτι που επιβεβαίωσε με τη σειρά της η ΚΟΠ, η οποία ανέβαλε όλους τους προγραμματισμένους αγώνες των πρωταθλημάτων της, μετά την απόφαση των διαιτητών. 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι αμέτρητα, και οι μαχαιριές στο ήδη πληγωμένο σώμα του ποδοσφαιρικού μας κόσμου είναι αλλεπάλληλες. 

Οι 84 κόκκινοι φάκελοι που κατέφθασαν στα γραφεία της ΚΟΠ από το 2011 και εντεύθεν από την UEFA και η μηδαμινή εξιχνίαση τους από την Αστυνομία, καταδεικνύουν και το μέγεθος του προβλήματος που εδώ και χρόνια ολοένα και μεγαλώνει στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

Όπως διαφάνηκε επίσης, λάδι στη φωτιά φαίνεται να έριξαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα βραβεία της ΕΑΚ, που μίλησε για διαφθορά στους διαιτητές και στους παράγοντες των ομάδων και οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Σύνδεσμου διαιτητών. 

Πάντως, με το πέρας και της σύσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδη με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα και την ηγεσία της Αστυνομίας, έγινε ξεκάθαρη η προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς. Μάλιστα, έγινε γνωστή και η πρώτη απόφαση για την άμεση βοήθεια τόσο σε τεχνογνωσία αλλά και εμπειρογνωμοσύνη από ειδικά κλιμάκια της UEFA. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μίλησε με άτομα της UEFA και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα έρθουν στην Κύπρο για να μπορέσουν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τις Αρχές αλλά και ειδικότερα για τους κόκκινους φακέλους. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΚΟΠ έριξε το μπαλάκι στο κράτος και ξεκαθάρισε ότι τα πειθαρχικά σαν Ομοσπονδία τα έχει καλύψει και έμεινε από το κράτος για να τελειώσει αυτή η ιστορία.

Τώρα το πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία, είναι άλλη... ιστορία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια