Προπαγάνδα και πανηγυρισμοί στα κατεχόμενα και η FIFA το... χαβά της (pics)

Ένα πραγματικά απίστευτο γεγονός διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη απόφαση της Νορβηγικής Βαλερένγκα, να πραγματοποιήσει τη χειμερινή της προετοιμασία στα κατεχόμενα μας εδάφη.

Όπως αναφέρει με δημοσίευμα της η «Ηurriyet», «μετά από πολλά χρόνια, η τουρκική Κύπρος φιλοξενεί ομάδα μέλους της ΦΙΦΑ για πρώτη φορά», αφού η πρώην ομάδα του Γκάγιας Ζαχίντ, πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στη Κερύνεια.

Ένας εκ των υπαλλήλων του ξενοδοχείου αναφέρει πως, «μέχρι τώρα ήμασταν σε θέση να φιλοξενήσουμε σχολικές ομάδες στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μία αναγνωρισμένη ομάδα επέλεξε τη χώρα μας για να προετοιμαστεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός».
 

Γνωστοί οι Τόυρκοι για την προπαγάνδα τους, παρουσιάζουν με περηφάνια το εν λόγω γεγονός αφού όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα, μία ποδοσφαιρική ομάδα που είναι εγγεγραμμένη σε αναγνωρισμένο πρωτάθλημα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ταξίδεψε στη «Βόρεια Κύπρο».
 

Από τη πλευρά της η «Ηurriyet», παρουσιάζει το ρεπορτάζ της με τίτλο, «Μετά από πολλά χρόνια, η τουρκική Κύπρος φιλοξενεί ομάδα μέλους της ΦΙΦΑ για πρώτη φορά», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αναγνωρίζονται μόνο από τη Τουρκία, αντιμετωπίζοντας εμπάργκο εδώ και αρκετά χρόνια στον αθλητισμό.
 

Η FIFA, σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκε εμπόδιο στα «σχέδια» των Τούρκων αφού, το 1987 η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε αρνηθεί τη συμμετοχή ομάδων από τα κατεχόμενα σε διεθνείς αγώνες (ομάδες εγγεγραμμένες στη FIFA), ελέω και της κατοχής της εδάφους της Κύπρου.

Ένα χρόνο αργότερα, η Γκενγκλερμπιρλίγκι παρά τις συστάσεις από την FIFA, αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Τουρκ Οσάγκι, με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή υποβιβασμού με αναστολή.
 

Το 2007, η Αγγλική Λούτον είχε προγραμματισμένο αγώνα με τη Τσεντίνκαγια με τον αγώνα να αναβάλλεται λίγο πριν τη σέντρα του, ενώ τη περσινή χρονιά η Νέα Σαλαμίνα, αγωνίστηκε σε φιλικό αγώνα στη Πύλα απέναντι στη Μαγκούσα στην παρουσία του Ντιντιέ Ντρογμπά, ο οποίος υπερασπίζεται τον οργανισμό, «Ειρήνη και Αθλητισμός».

Αναμένουμε λοιπόν την άμεση αντίδραση από την FIFA, η οποία πρέπει να βάλει τις απαραίτητες κυρώσεις στη Νορβηγική ομάδα, όπως έπραξε και στο παρελθόν.
 

Δειτε Επισης

Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο