«Τότε δεν υπήρχε το χρήμα… Μπορώ να χαρώ πρωτάθλημα που θα εξαγοράσω

Αυθεντικός, ειλικρινής και... ερωτευμένος με τη στρογγυλή θεά. Ο λόγος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Σωτήρη Καϊάφα, ο οποίος απολαμβάνει να βλέπει και να σχολιάζει τα τεκταινόμενα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

Ο Σωτήρης Καϊάφας μιλώντας στην OMADA, με αφορμή το ντέρμπι μεταξύ Ομόνοιας και Ανόρθωσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε σχέση με τους διαιτητές και τη διαφθορά, ενώ γύρισε τον χρόνο πίσω, φέρνοντας στο μυαλό του το ποδόσφαιρο της τότε εποχής.

Παράλληλα, για την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση των πρασίνων για την πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο διερωτήθηκε: «Μπορώ να χαρώ ένα πρωτάθλημα που θα εξαγοράσω;»

Ο πρώην παίκτης των πρασίνων παρακολουθεί ανελλιπώς το πρωτάθλημα και την προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας στη φετινή σεζόν, δηλώνοντας πως, «φέτος η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από πέρσι, παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο αλλά χρειαζόμαστε ενισχύσεις για να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται ποδοσφαιριστές για ν’ αλλάζει παίκτες που είναι τραυματίες ή έχουν κίτρινες κάρτες. Παλαιότερα υπήρχε αυτό στην ομάδα μας. Αν αύριο δεν έχω διαθέσιμους τους παίκτες θα είναι δύσκολο». 

Οι θέσεις στις οποίες… πονά η ομάδα

«Εκτός από τον τερματοφύλακα, η Ομόνοια μπορεί να ενισχυθεί στα χαφ, ένα μεσοεπιθετικό και έναν επιθετικό. Θέλει έναν παίκτη στο κέντρο που να μπορεί να κρατά την ομάδα. Έτσι η ομάδα θα μπορεί να παίξει πιο καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσει πιο εύκολα».

Οι παίκτες που ξεχώρισαν και τα… μωρά της Ομόνοιας

Την ευχαρίστησή του για τον τρόπο που αμύνεται το τριφύλλι εξέφρασε ο Σωτήρης Καϊάφας, αναφέροντας πως: «Η αμυντική μας παράταξη με εντυπωσίασε πολύ, δείχνουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, οι δύο σέντερ μπακ αλλά και οι ακραίοι, ειδικά ο Χάρης Μαυρίας, φαίνεται ότι αυτή είναι η θέση του. Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Υπάρχει ακόμη ο Ντάρμπισαϊαρ, είναι παίκτης τετραγώνου, όταν του πάρεις την μπάλα εκεί θα τη βάλει στο τέρμα. Αυτή είναι η δουλειά του.

Είμαι χαρούμενος για τους μικρούς, τον Τζιωνή και τον Κακουλλή. Ο Τζιωνής έπαιζε από πέρσι και επτά παιχνίδια ήταν ο καλύτερος μας παίκτης. Γι’ αυτό και έφυγαν τόσοι παίκτες και εκείνος έμεινε. Ο Κακουλλής έπαιξε δύο-τρία παιχνίδια και βασικός και ήταν πολύ καλός, έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Θα εξελιχθούν σίγουρα περισσότερο, θέλουν παίκτες καλούς δίπλα τους να τους βοηθούν. Αν είναι πειθαρχημένοι θα εξελιχθούν».

Το ντέρμπι τριπλής παραλλαγής και το φαβορί για τον τίτλο

«Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για το ντέρμπι, είναι 1-Χ-2 το παιχνίδι. Δεν μπορείς να πεις αυτή η ομάδα είναι φαβορί σήμερα, εγώ λέω πάντα την άποψή μου. Θέλεις και λίγη τύχη σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι πολύ καλή η Ανόρθωση, τη θεωρώ ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Πήρε ένα παίκτη τώρα (σ.σ. εννοεί τον Ανανίτζε) τον είδα στα στιγμιότυπα και δείχνει πολύ καλά στοιχεία».  

Τα διαιτητικά λάθη, οι ξένοι και η ξεχωριστή αμοιβή

Τον κώδωνα του κινδύνου στους διαιτητές, έσπευσε να κρούσει ο πρώην παίκτης της Ομόνοιας, λέγοντας ότι θα πρέπει να βελτιώσουν άμεσα την απόδοσή τους, σχολιάζοντας παράλληλα και την κάθοδο ξένων διαιτητών για αγώνες καθοριστικής σημασίας. 

«Πρέπει να καταλάβουν και οι διαιτητές ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, δεν πρέπει να ακούν σε κανένα και να μην επηρεάζονται. Αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε καλό. Καλά έκαναν να φέρουν ξένους διαιτητές στα πλέι οφ. Εκεί θα κριθούν όλα, πρωτάθλημα και διαβάθμιση. Πρέπει οι διαιτητές να δείξουν ότι κατέχουν το άθλημα για να μπορεί ο κόσμος να εμπιστεύεται και να έρθει στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι κανονισμοί και θα πρέπει να τηρούνται και κάποιες φάσεις που είναι δύσκολες. Το VAR θα βοηθήσει σίγουρα, αλλά να μην έρθει και να είναι όπως στην Ελλλάδα, όπου στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είχαν πρόβλημα.

Τότε που αγωνιζόμουν εγώ δεν υπήρχε το χρήμα. Όλες οι ομάδες έπιαναν από κανένα χορό τα Χριστούγεννα ή κανένα λαχείο. Οι ομάδες βασίζονταν στον κόσμο και στις εισπράξεις των γηπέδων. Αν χωρούσε 10.000 το ΓΣΠ τότε είχε 12.000, αν το Μακάρειο χωρούσε 18.000-20.000 παίρναμε 22.000. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα».

«Μπορώ να χαρώ ένα πρωτάθλημα που θα εξαγοράσω;»

Καταληκτικά, ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων, επεσήμανε ότι είναι υπέρ όλων των προσπαθειών που γίνονται για να επικρατεί το δίκαιο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να μπει τάξη στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

«Είμαι υπέρ της διοίκησης και οποιασδήποτε διοίκησης κάνει προσπάθεια για να υπάρχει το δίκαιο στο άθλημα. Ο κόσμος να πηγαίνει χωρίς να υπάρχουν λάθη. Δεν συμφωνώ με αυτά που γίνονται. Πρέπει να μπει μια τάξη στο ποδόσφαιρο. Είναι για αυτά όλα που γίνονται που δεν πάει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτά ακούγονται, είμαστε μικρή χώρα και ψου ψου ο ένας και ψου ψου ο άλλος, αυτή η κατάσταση πάει και πάει.

Ο κόσμος της Ομόνοιας ακολουθεί την ομάδα γιατί έχει ένα πρόεδρο σωστό που δεν του αρέσουν αυτά τα πράγματα. Μπορώ να χαρώ ένα πρωτάθλημα που θα εξαγοράσω μια ομάδα ή έναν διαιτητή ή οτιδήποτε; Πρέπει να το κάνεις με την αξία σου για να είσαι υπερήφανος, ο κόσμος δεν θα το χαρεί όταν γίνεται με αυτό τον τρόπο. Εγώ αυτό νιώθω για τη συγκεκριμένη κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ