Η ευκαιρία της Ανόρθωσης για την… ψαλίδα στην κορυφή και το ζήτημα με Ράγιος

Την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά από την κορυφή με επτά βαθμούς από την Ομόνοια, έχει στο επικείμενο ντέρμπι της Κυριακής η Ανόρθωση στο ΓΣΠ, η οποία πάει φουριόζα για να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί. 
 
Μπορεί να ακούγεται ελκυστικό στη θεωρία, όμως μέχρι να γίνει πραγματικότητα απαιτούνται πάρα πολλά τόσο από πλευράς του Τιμούρ Κετσπάγια, όσο και από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και σοβαρότητα, ώστε να φύγουν νικητές από το γήπεδο της πρωτεύουσας.

Η αποστολή των κυανόλευκων της Αμμοχώστου είναι αναντίρρητα πολύ δύσκολη, στη Λευκωσία και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και να θεωρήσουν την νίκη δεδομένη.
 
Αγωνίζονται κόντρα σε μια πολύ ποιοτική και σοβαρή ομάδα, όπως δείχνει να είναι η φετινή Ομόνοια, ενώ από την άλλη, και η φετινή Ανόρθωση, έχει τις δικές της αρετές και αυτές θέλει να δείξει στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Γκιόργκι Λόρια, Μπράνκο Βργκοτς και Θεόδωρος Βασιλακάκης θα είναι στη διάθεσή του Κετσπάγια, εκτός απροόπτου. Οι τρεις ποδοσφαιριστές προπονούνται κανονικά εδώ και μέρες, ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν. Επιπρόσθετα, ο Ρούμπεν Ράγιος θα βρίσκεται τουλάχιστον στην αποστολή του παιχνιδιού, αφού νιώθει πολύ καλύτερα. Είναι πολύ πιθανόν ο σούπερ σταρ της Ανόρθωσης να βρίσκεται και στο βασικό σχήμα,εάν ο Τιμούρ το αποφασίσει.
 
Από την άλλη, ο Τορνίκε Οκριασβίλι δύσκολα θα είναι στη διάθεση του συμπατριώτη του για τον αγώνα στο ΓΣΠ. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Αμμοχώστου νιώθει ενοχλήσεις και θα απουσιάσει από το πολύ μεγάλο ντέρμπι του ΓΣΠ.
 
Το σκεπτικό του είναι πως εάν κάποιος ποδοσφαιριστής του δεν είναι απόλυτα έτοιμος, τότε δεν θα ρισκάρει να τον χρησιμοποιήσει. Σκεπτικό το οποίο, μέχρι στιγμής, του έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Όπως όλα δείχνουν, ο μοναδικός σίγουρος απόντας για τον Κετσπάγια θα είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα, ο οποίος χρειάζεται ακόμα κάποιο χρόνο για να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Τζάνο Ανανίτζε. Ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός θα κάνει ντεμπούτο στις 29 Ιανουαρίου, στον εντός έδρας επαναληπτικό αγώνα για το Κύπελλο, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συμπερασματικά, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ομάδα της Αμμοχώστου, να συνεχίσει την ξέφρενη φετινή πορεία της και να εδραιωθεί στην κορυφή. Το αν θα τα καταφέρει, θα φανεί λίγο πριν τις 19.00.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ