Η πράσινη κακοδαιμονία στον άσσο, η… γκρίζα προϊστορία και η φιλοσοφία Μπεργκ

Η επιδίωξη για την Ομόνοια, ενόψει του ντέρμπι με την Ανόρθωση, είναι να έρθει η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για το 2020, η οποία θα συνδυαστεί και με μια πειστική εμφάνιση, μπροστά στον κόσμο της.

Το διακύβευμα του αγώνα είναι πολύ μεγάλο και το γνωρίζουν πολύ καλά ο Μπεργκ και οι ποδοσφαιριστές του. Η Ομόνοια έχει ένα τεράστιο κίνητρο κόντρα στην ομάδα της Αμμοχώστου για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Η τελευταία φορά που την είχε κερδίσει στο ΓΣΠ, σε αγώνα κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ήταν τον Οκτώβριο του 2016, με σκορ 2-0.
 
Από τότε, ακολούθησαν άλλα δύο εντός έδρας παιχνίδια, τα οποία έληξαν ισόπαλα με το ίδιο σκορ 1-1. Τη σεζόν 2017/18, το τραγικό λάθος του Φελτχούιζεν στη κεφαλιά του Ντουγκλάο, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ανάγκασαν την Ομόνοια να απωλέσει δύο βαθμούς, ενώ την επόμενη σεζόν η βολίδα του πρώην Βραζιλιάνου στόπερ της Ανόρθωσης, έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας την Ομόνοια να αναρωτιέται πώς χάθηκαν δύο βαθμοί. 

Ασφαλώς, και η παράδοση δεν είναι και η καλύτερη για τους πράσινους, τα τελευταία χρόνια κόντρα στην ομάδα της Αμμοχώστου και αυτό το γεγονός θέλουν να το αλλάξουν ο Μπεργκ και οι ποδοσφαιριστές του, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση σήμερα στο ΓΣΠ.

Το σημερινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον νεαρό τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Χαράλαμπο Κυριακίδη, ο οποίος θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, με την φανέλα των πρασίνων. Το δεδομένο είναι πως θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στην σύντομη καριέρα του νεαρού Παφίτη ποδοσφαιριστή.

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Χένινγκ Μπεργκ προϋποθέτει λίγες ή και ελάχιστες αλλαγές στις επιλογές του από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό αναμένεται να γίνει και σε αυτό το παιχνίδι. Όσοι βασικοί βρίσκονταν εκτός αποστολής ή δεν χρησιμοποιήθηκαν στον επαναληπτικό αγώνα για το Κύπελλο κόντρα στον Ερμή, θα επανέλθουν στα πλάνα του Νορβηγού.

Ως εκ τούτου, από τον Μπεργκ θα παραταχθούν ο Κυριακίδης στο τέρμα, οι Μαυρίας και Λέσιακς δεξιά και αριστερά στα άκρα της άμυνας, αντίστοιχα, οι Λούφτνερ και Λανγκ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο και οι Γκόμεθ και Γκόμες, δίδυμο στα χαφ.

Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στην μεσοεπιθετική τριάδα θα πάρουν θέση οι Μποτεάκ, Τιάγκο και Ορτέγα. Υπάρχει η πιθανότητα να προτιμηθεί ο Εζρά, στη θέση ενός εκ των τριών, που προαναφέραμε. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα, επί του παρόντος, όμως τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο