Οι νέοι και ο παλιός λύγισαν με τριάρα τον ψυχωμένο Εθνικό

Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας με 3-2 απέναντι στον Εθνικό Άχνας για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 
 
Ο Εθνικός με γκολ από τα... αποδυτήρια αιφνιδίασε τον Απόλλωνα από το 2' κι όλας λεπτό της αναμέτρησης, κάτι όμως που γύρισε μπούμερανγκ στη συνέχεια. Ο Απόλλωνας, ξύπνησε άμεσα και μέσα σε ένα 20λεπτο κατάφερε όχι μόνο να φέρει το ματς στα ίσα αλλά και να πάρει αέρα δυο τερμάτων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αιφνιδιασμός και η ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά για τον Απόλλωνα
 
Συγκεκριμένα στο 11' ο Ματέϊ έφερε το παιχνίδι στα ίσα ενώ ο Μπένσοπ τρία λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι τούμπα. Ο Παπουλής, στο 22', σκόραρε και το τρίτο τέρμα του Απόλλωνα, όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 
 
Ο Εθνικός, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Λαμπάν από την άσπρη βούλα.
 
Πλέον ο Απόλλωνας, πέρασε στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 32 βαθμούς.
 
Α’ ημίχρονο
 
Ένα πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μπαίνουν στο γήπεδο αφηνιασμένες. Ο Εθνικός Άχνας, κατάφερε να σκοράρει από τα… αποδυτήρια με τον Κονέ να πλασάρει τον Μολ μετά από όμορφη πάσα του Δημήτρη Χαραλάμπους μόλις στο 2’. Οι απαντήσεις του Απόλλωνα ήταν καταιγιστικές. Οι κυανόλευκοι κατάφεραν μέσα στο επόμενο 20λεπτο κατάφερε όχι μόνο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα αλλά και να πάρει αέρα δυο τερμάτων. Αρχικά στο 11’ της αναμέτρησης, ο Ματέϊ με ένα εκπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Τρία λεπτά αργότερα και στο 14’, ο Παπουλής, έδωσε την κάθετη πάσα στον Μπένσοπ με τον επιθετικό από το Κουρασάο να γυρίζει το παιχνίδι μέσα σε 3 λεπτά. Στο 22’ ο Παπουλής, μετά από έξυπνη πάσα του Ματέϊ, έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Ήταν πραγματικά καταιγιστικός ο Απόλλωνας μετά και το 2’ λεπτό όπου δέχτηκε και το τέρμα.
 
 
Β’ ημίχρονο
 
Ο Εθνικός Άχνας, ξεκίνησε με τεράστια διπλή ευκαιρία το β’ ημίχρονο. Ο Κονέ στο 46’ της αναμέτρησης, έπιασε το δυνατό σουτ με το δοκάρι να σταματά την προσπάθειά του, με τον Μάριο Ηλία να παίρνει το ριμπάουντ και τον Μολ να σταματά το πλασέ του ενστικτωδώς σε κόρνερ. Ο Εθνικός αν και ήταν πίσω στο σκορ, εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας αρκετές καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Ζόελ Μολ, χωρίς όμως να πετύχει το τέρμα που θα τον έβαζε ξανά μέσα στο παιχνίδι. Στο 83', ο Σακέτι ανέτρεψε τον Κονέ μέσα στην περιοχή την προηγούμενη φάση με τον Κυριάκο Δημητρίου να καταλογίζει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαμπάν, με τον μέσο του Εθνικού να μειώνει σε 3-2 για την ομάδα του.
 
Ενδεκάδες
 
Απόλλων: Μολ, Αντωνιάδης, Σελίμοβιτς, Ματέι (Πίττας 79’), Βασιλείου, Σακέτι, Πέδρο, Ντένιτς, Σαρδινέρο, Παπουλής (Χάμπος 63’), Μπένσοπ (Γκακπέ 46’)
 
Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Ευσταθίου, Γκλομπάρτ, Μιγκελίτο, Χαραλάμπους (Κ.Ηλία 68’), Λαμπάν, Μαρκόσκι, Κυπριανού, Ι.Μαρκόβσκι,Κονέ, Μ.Ηλία (Παπαγεωργίου 58’)
 
Κίτρινες: Σακέτι / Ηλία, Ευσταθίου
 
Κόκκινες:
 
Σκόρερ: Ματέϊ 11’, Μπένσοπ 14’, Παπουλής 22’ / Κονέ 1', Λαμπάν 83'
 
Διαιτησία: Κυριάκος Χριστοδούλου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής