Βασίλισσα στο ντέρμπι η Ομόνοια, έκοψε τη φόρα της Ανόρθωσης

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ομόνοια στο ΓΣΠ, επικρατώντας στο ντέρμπι της Ανόρθωσης με 1-0. Οι πράσινοι πήραν το πολύτιμο τρίποντο με το αυτογκόλ του Ντούρις στο 49' και μείωσαν τη διαφορά από την πρωτοπόρο στον ένα βαθμό.
 
Η Ομόνοια έφτασε τους 35 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχει 36 και βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχοντας και το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο χέρι. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Σε πολύ μέτριο ρυθμό κινήθηκε το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Όπως φάνηκε, το κύριο μέλημά τους ήταν να εξουδετερώσουν τις επιθετικές ενέργειες η μια της άλλης.
 
Ενδεικτικό αυτού, ήταν το γεγονός ότι το πρώτο σουτ στον στόχο ήρθε στο 20’ της αναμέτρησης με τον Κυριακίδη ν’ αποκρούει σταθερά την προσπάθεια του Μανθάτη.

Οι πράσινοι δημιούργησαν κι αυτοί τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 45’ ο Τιάγκο βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια και το βολέ του απέκρουσε ο Γεωργιανός πορτιέρε της Ανόρθωσης.
 
Στην πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πήρε προβάδισμα σε μια αναπάντεχη φάση. Ο Γκόμεθ εκτέλεσε το κόρνερ στο 49’ και ο Ντούρις έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω κι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του

Στο 65', το τριφύλλι απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμά του. Μετά από σέντρα του Μαυρία και βολέ από τον Ντάρμπισαϊρ η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Λόρια και έξω.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε τη δική της καλή στιγμή στο 69', όταν ο Κατσαράβα έπιασε το κοντινό πλασέ και ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα τον κίνδυνο από την εστία του. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε άπαντες στην Ομόνοια να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη που δίνει ένεση ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 

Η ταυτότητα του αγώνα:
 
Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Κυριακίδης, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς, Μαυρίας, Γκόμεθ, Γκόμες, Τιάγκο, Ορτέγα (64’ Κακουλλής), Ντάρμπισαϊρ (95' Κούσουλος). 
 
Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Ράγιος, Μανθάτης (86’ Σάντικ), Κάλτσας (60’ Βασιλακάκης), Ντούρις (60’ Κατσαράβα).
 
Σκόρερ: 49’ Ντούρις (αυτογκόλ) /
 
Κίτρινες: - 
​​​​
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές