Οι τέσσερις ενέργειες της Ομόνοιας, οι σοβαρές καταγγελίες και η… προκήρυξη

Τέσσερις ενέργειες για την πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου στη συνέντευξη Τύπου.

Ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας (27/1) ανέφερε πως θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα για τα διαιτητικά λάθη, ανάμεσα σε άλλα, ενώ προσφέρουν χρηματική αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες για διαπλοκή στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Οι ενέργειες του Παπασταύρου και οι σοβαρές καταγγελίες

Αναλυτικά:

«Είμαι Πρόεδρος της Ομόνοιας τους τελευταίους 18 μήνες. Όλη αυτήν την περίοδο έχω μάθει αρκετά.
Για την Ομόνοια έμαθα: 
– Τι σημαίνει να είσαι Πρόεδρος της Ομόνοια και τι ευθύνες μου αναλογούν. 
– Την αγάπη του κόσμου για την Ομόνοια και την απίστευτη στήριξη που προσφέρει.  
– Τι περιμένει, τι απαιτεί και τι προσδοκίες έχει ο κόσμος της Ομόνοιας. 
– Τις πίκρες που έζησαν οι οπαδοί της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. 
Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο έμαθα αυτά που γνωρίζουν εδώ και χρόνια όσοι βρίσκονται στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου:
– Πώς δουλεύουν κάποιες ομάδες και κάποιοι παράγοντες.
– Πώς λειτουργούν κάποιοι διαιτητές, τι τους καθοδηγεί και τι όχι. 
– Πώς λειτουργεί εσωτερικά η ΚΟΠ και τι δείχνει προς τα έξω στον κόσμο. 
– Για τα σικέ παιχνίδια για στοιχηματικούς και άλλους λόγους. 
– Πώς ο ΚΟΑ διαχειρίζεται σοβαρά ζητήματα όπως το δικό μας για το Μακάρειο στάδιο.
– Για εξαγορές ποδοσφαιριστών ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση.
– Για τον υπόκοσμο που όχι μόνο υπάρχει στο ποδόσφαιρο της Κύπρου, αλλά είναι και ιδιαίτερα δραστήριος.  
 
Συνεχίζοντας, θα σας ενημερώσω για τις αποφάσεις που έχουμε λάβει και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. 
Προτού όμως προχωρήσω, να σας αναφέρω πως μετά την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει σχετικά με το Κυπριακό ποδόσφαιρο, περιμέναμε περίπου δύο βδομάδες για να διαπιστώσουμε τι ενέργειες σχετικές με τα όσα είχαμε αναφέρει θα έκανε η ΚΟΠ, άλλες ομάδες, η Αστυνομία και το κράτος. Μέσα σε αυτές τις δύο βδομάδες ακούσαμε αρκετά από πολλούς, ακόμα και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν όσα είχαμε αναφέρει και τις ανησυχίες μας. Δυστυχώς είδαμε ελάχιστες ενέργειες οι οποίες περισσότερο έγιναν για εντυπωσιασμό παρά για να λύσουν επί της ουσίας τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν. Για πολλούς και διάφορους λόγους έχουμε πλέον πολύ λίγη μέχρι καθόλου εμπιστοσύνη ότι αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο κράτος και στο
 
Ποδόσφαιρο είναι διατεθειμένοι να λάβουν τις δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις για να αλλάξουν αρκετά πράγματα ώστε το όλο σύστημα να δουλέψει όπως πρέπει. Πιστεύουμε πως αρκετοί στο ποδόσφαιρο είτε έχουν συνηθίσει, είτε βολεύονται από την κατάσταση όπως είναι σήμερα.
 
Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω τις τέσσερις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. Περνάμε από τα λόγια στις πράξεις. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με μοναδικό γνώμονα το καλό της Ομόνοιας και γενικά του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Πρώτη Ενέργεια: Ολοκληρώσαμε την Έκθεση μας αναφορικά με το κυπριακό ποδόσφαιρο και την ηγεσία του. Θα την αποστείλουμε ολόκληρη στην ΟΥΕΦΑ και ένα μέρος της στον ΚΟΑ και την ΚΟΠ. Θα είμαστε στη διάθεση της ΟΥΕΦΑ και θέλουμε να δουλέψουμε μαζί της, με τις συμβουλές και την τεχνογνωσία της, ώστε να τους βοηθήσουμε και παράλληλα να μας βοηθήσουν και αυτοί στη διερεύνηση των στοιχείων, πληροφοριών και γεγονότων που περιλαμβάνονται στην έκθεση. 
 
Ο λόγος που θα δώσουμε ένα μέρος της Έκθεσης στον ΚΟΑ και στην ΚΟΠ είναι πάρα πολύ απλός. Το Κράτος δεν μας έδειξε ή δεν μας έπεισε ότι μπορούμε να του εμπιστευθούμε αυτά τα στοιχεία και τις πληροφορίες και στο τέλος της ημέρας να μην μπλέξουν ή ακόμα χειρότερα να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που μας τα έχουν δώσει. Δυστυχώς σχεδόν κάθε μήνα έχουμε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων σχετικών με το ποδόσφαιρο. Επί της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτές τις επιθέσεις.
 
Επιστρέφοντας στο θέμα μας, επιπλέον το κράτος δεν μας έχει δείξει πραγματική βούληση για να διερευνήσει και να εξιχνιάσει γεγονότα που έχουν συμβεί και πληγώσει το ποδόσφαιρο μας τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια. 
 
Εδώ θέλω να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό. Την τελευταία βδομάδα η προσοχή έχει στραφεί στο Στοίχημα, λες και αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, δεν σας κρύβουμε πως νιώθουμε ότι μερικοί αισθάνονται ανακουφισμένοι που έχει αναδειχθεί το Στοίχημα ως το μείζον πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεχάσουμε τα δικά τους λάθη, παραλείψεις, σκοπιμότητες και παρανομίες σε βάρος του ποδοσφαίρου.
 
Ναι, το στοίχημα είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα και θα πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατό. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το στοίχημα να σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα θλιβερά που βουλιάζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο στη βρωμιά και τη διαφθορά, τα οποία δυστυχώς – εάν δεν δράσουμε άμεσα – θα το οδηγήσουν με ακρίβεια στην καταστροφή. 
 
Δεύτερη Ενέργεια: Θα δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα στα Αγγλικά, στην οποία θα ανεβάζουμε λάθη διαιτητών ή οτιδήποτε άλλο κακό, βρώμικο και παράνομο συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτήν την ενέργεια θέλουμε να ρίξουμε φως και να καταδείξουμε όλα αυτά που κρατούν αιχμάλωτο το κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν το αφήνουν να μεγαλώσει όπως του αξίζει. Μάλιστα, για τα διαιτητικά λάθη θα προσλάβουμε πρώην διαιτητή ο οποίος θα αναλάβει να τα εντοπίζει, ενώ επίσης θα λαμβάνουμε υπόψη μας και αναλύσεις άλλων ειδικών. Ο στόχος μας δεν είναι να ντροπιάσουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αλλά να σταματήσουμε τους ανθρώπους που το προσβάλλουν. 
 
Τρίτη Ενέργεια: Ξεκινώντας από αυτή τη βδομάδα και για κάθε βδομάδα – πραγματικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί να το κάνουμε – θα αποστέλλουμε στην ΟΥΕΦΑ όλα τα λάθη, παραλείψεις, κακώς έχοντα και παράνομα γίνονται στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο σε βάρος της Ομόνοιας, αλλά σε βάρος της οποιασδήποτε ομάδας ή ατόμου σχετικά με το ποδόσφαιρο.  
 
Τέταρτη Ενέργεια: Για γεγονότα που έγιναν ή γίνονται, αρχίζοντας από σήμερα, θα δημιουργήσουμε ένα email στο οποίο οποιοδήποτε άτομο υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα, θα μπορεί να αποστέλλει πληροφορίες, ενημέρωση και στοιχεία σχετικά με παρανομίες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Το email αυτό θα το διαχειρίζεται δικηγόρος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να διερευνά τις υποθέσεις, να τις διασταυρώνει και να προσπαθεί να τις τεκμηριώνει. Όλες οι τελικές εκθέσεις θα δίνονται στον Γενικό Εισαγγελέα και στην ΟΥΕΦΑ.
 
Σκεφτήκαμε τη λύση αυτή διότι γνωρίζουμε ότι αρκετοί, για ευνόητους λόγους, φοβούνται να μιλήσουν. 
Μέσω αυτής της ενέργειας θέλουμε να συγκεντρώσουμε και άλλα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν το Κράτος, την Αστυνομία και την ΚΟΠ να λειτουργήσουν σωστά. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτοί που παρανομούν να αναγκαστούν να ομολογήσουν χωρίς να χρειαστεί η μαρτυρία από αυτόν που τους έχει καταγγείλει, εφόσον τα στοιχεία θα είναι ακράδαντα και αδιαμφισβήτητα.  
 
Διαβεβαιώνουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε ονόματα ανθρώπων που μας έστειλαν ή θα μας αποστείλουν στοιχεία, εκτός βέβαια και εάν οι ίδιοι το επιθυμούν. 
 
Επιπλέον, ενημερώνουμε πως θα δίνεται χρηματική αμοιβή σε όσους μας φέρουν στοιχεία ή πληροφορίες. Αυτή η χρηματική αμοιβή θα είναι μεταξύ 5000 και 25000 ευρώ. Αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν». 
 

Δειτε Επισης

Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»
Συμπληρώθηκε ο όμιλος της Εθνικής στο Nations League-Πρώτος αντίπαλος η Λιθουανία