Έβγαλε τη γλώσσα ο Παπουλής στον ΑΠΟΕΛ και έκοψε το εισιτήριο πρόκρισης

Σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου πανηγυρίζει ο Απόλλωνας, ο οποίος προκρίθηκε σε βάρος του ΑΠΟΕΛ μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου αγώνα στο ΓΣΠ.
 
Οι γαλάζιοι επικράτησαν με 2-1 στη Λευκωσία και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 στο πρώτο ματς, προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 3-1 στους οκτώ της διοργάνωσης. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Με πολύ καλό ρυθμό και αρκετή όρεξη για παιχνίδι από τις δύο ομάδες, άρχισε το ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κρατούσαν την μπάλα περισσότερο στα πρώτα λεπτά, δείχνοντας διάθεση να επιτεθούν.
 
Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν προβάδισμα νωρίς στον αγώνα, ο Παπουλής στο 25’ έδωσε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
 
Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση του Γκακπέ ο Ελλαδίτης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0.
 
 
Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γαλάζιοι ανέβασαν ρυθμούς και έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, με την ψυχολογία να γέρνει προς το μέρος τους όσο περνούσε η ώρα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν ανακάτεψε την τράπουλα με τρεις αλλαγές νωρίς, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει νωρίς για να μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης.
 
Ο Βουγιαντίν Σάβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Μολ στο 79', μετά από μακρινή σέντρα του Μάτιτς. Ο Σέρβος αμυντικός αναπτέρωσε τις ελπίδες των γαλαζοκιτρίνων στα τελευταία λεπτά. 
 
Παρ' όλα αυτά, οι κυανόλευκοι σφράγισαν την πρόκριση με γκολ του Πίττα στο 95', με δυνατό σουτ εντός περιοχής. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:
 
ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν): Βάτερμαν, Μιχαΐλοβιτς, Σιέλης, Σάβιτς, Ιωάννου, Άλεφ, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (56′ Μάτιτς), Γέφτοβιτς (57′ Βιντιγκάλ), Εφραίμ, Πάβλοβιτς (46′ Σιγκούρνταρσον)
 
Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Ενσούε, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Αγκίρε (89' Βασιλείου), Γκακπέ (80' Πίττας), Σακέτι, Ντένιτς, Παπουλής (65' Γιαννιώτας), Μπένσοπ
 
Σκόρερ: 79' Σάβιτς, 95' Πίττας / 25′ Παπουλής 
 
Κίτρινες: Ιωάννου, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς / Γκακπέ, Βασιλείου, Σάλαϊ

Δειτε Επισης

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
«Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αντώνη Παπαδόπουλο»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Άστον Βίλα-Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρότζερς
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό