Η ελληνική παροικία που ομορφαίνει την Ανόρθωση και τα στοιχεία μεγάλης ομάδας

Συνεπέστατη για άλλη μια φορά στο ραντεβού της ήταν η Κυρία, όπου με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε τον Ολυμπιακό με 3-0 στο χθεσινοβραδινό (29/01) παιχνίδι για τη β΄ φάση του κυπέλλου, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα πράγματα για την Ανόρθωση ξεκαθάρισαν πολύ νωρίς. Μέχρι το 20’ της αναμέτρησης οι Βασιλακάκης και Σίλντενφελντ καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση με το υπόλοιπο του αγώνα να ήταν συνοπτικής διαδικασίας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ντεμπούτο Ανανίτζε, ο τρομαγμένος Νταουσβίλι και η συγνώμη του Ροτζέριο

Έτσι, βρέθηκε στον Τιμούρ μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για… συμπεράσματα. Αρκετές εσωτερικές αλλαγές, ντεμπούτο για Ανανίτζε, ο Μανθάτης σε ρόλο επιθετικού και χρόνο στον νεαρό Μιχάλη Ιωάννου, ήταν το μενού του Γεωργιανού τεχνικού.

Αυτό που ξεχώρισε όμως και χρίζει ιδιαίτερου σχολιασμού ήταν το Ελληνικό στοιχείο που ξεχώρισε στο παιχνίδι της Ανόρθωσης. Δυο ασίστ και ένα τέρμα από τον Καλτσά, άλλη μια ασίστ από τον εξαιρετικό Μανθάτη καθώς και ένα τέρμα από τον Βασιλακάκη.

Οι Έλληνες της Κυρίας, ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση και έθελξαν με την παρουσία τους. Για τον Καλτσά, δεν χρειάζονται και πολλά-πολλά λόγια. Ο 29χρονος εξτρέμ, ήταν για άλλο ένα αγώνα χάρμα ιδέσθαι αφού κρατώντας την μπάλα στα πόδια, δίνει σιγουριά και ηρεμία στο παιχνίδι του, προσθέτοντας ποιότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το σόου του Καλτσά και το εγκληματικό τάκλιν στον Ανανίτζε

Από την άλλη ο νεαρός άσος της Ανόρθωσης, Γιώργος Μανθάτης, έκανε με την σειρά του ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Ήταν αρκετά κινητικός με ή χωρίς την μπάλα, σερβίροντας ένα πραγματικά εξαίσιο τέρμα στον Καλτσά. Ο 22χρονος Έλληνας διεθνής, αγωνίστηκε και στα δυο άκρα της επίθεσης αλλά μετά και την αλλαγή του Κατσαράβα, πέρασε και στην κορυφή για λίγο διάστημα. 

Ο τελευταίος από τους διακριθέντες, ήταν ο Θεόδωρος Βασιλακάκης. Ο 31χρονος μέσος, ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίκτυα και άνοιξε το χορό των τερμάτων για την ομάδα της Αμμοχώστου. Από την περιθωριοποίηση των πρώτων αγωνιστικών και των κακών του εμφανίσεων, ο Έλληνας μέσος αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματα του και να δείχνει κάθε φορά και καλύτερος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ντρίμπλα του Τιμούρ με χαμόγελο για Πόποβιτς

Δεν μπορεί να βγει και από την εξίσωση και ο Νταουσβίλι. Ο 30χρονος Γεωργιανός, ήταν και αυτός ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, καθώς για άλλο ένα αγώνα.. όργωσε το γήπεδο. Πανταχού παρών ο «Πούμπα», που αποχώρησε ωστόσο τραυματίας, κάτι που ενεργοποιεί το συναγερμό στην Ανόρθωση.

Όπως και να έχει, όλα αυτά είναι απόρροια του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός, καταφέρνει και βγάζει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή και αυτό φαίνεται με κάθε δυνατό τρόπο. Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά και το τέλος ανέφερε πως, «ήταν σημαντικό να βγάλει αντίδραση η ομάδα μετά και την ήττα από την Ομόνοια». Όχι μόνο η αντίδραση αλλά και η απόδοση των ποδοσφαιριστών της Κυρίας, είναι χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακατεύει την τράπουλα ο Ντομίνγκες-Ψάχνει για το τρίποντο αλλά σκέφτεται και το παιχνίδι με την Σάμροκ
Έρχεται με τέσσερις μήνες καθυστέρηση στην Κύπρο ο Καμορανέζι
Θέμα ωρών το deal της ΚΟΠ με Σωφρόνη-Ανακοινώνεται και σηκώνει μανίκια
Στην Περιστερώνα για το διπλό ο ΑΠΟΕΛ-Μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Πάφου και Άρη
Πάτησε Κύπρο ο Γιόβετιτς-Τελειώνει η μεταγραφή του στην Ομόνοια
Σήκωσαν το Super Cup οι Απόλλων Ladies-Κέρδισαν με τεσσάρα τη Λευκοθέα Λατσιών
Ισοπαλία στο Εθνικός Ανόρθωση, μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι
Αλλαγή διαιτητή στο Δασάκι, λόγω τραυματισμού
Φύλαγε το καλό για το τέλος η Ανόρθωση-Επίσημο το Μπαμ με Krychowiak
Οι ενδεκάδες των Εθνικού Άχνας και Ανόρθωσης