Η... αμερικανιά που θέλει να φέρει ο Παπασταύρου στην Κύπρο

Πρωτοβουλίες με στόχο την εξυγίανση του ποδοσφαίρου εξήγγειλε προ ημερών η Ομόνοια, με τον Σταύρο Παπασταύρου να ρίχνει αρκετές... βόμβες αναφορικά με την αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

Ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων παρουσιάστηκε αποφασισμένος να ταρακουνήσει τα νερά, ασχέτως αν αναχώρησε για την Αμερική χωρίς να καταθέσει οποιαδήποτε στοιχεία.

«Θα δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα στα Αγγλικά, στην οποία θα ανεβάζουμε λάθη διαιτητών ή οτιδήποτε άλλο κακό, βρώμικο και παράνομο συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, για τα διαιτητικά λάθη θα προσλάβουμε πρώην διαιτητή ο οποίος θα αναλάβει να τα εντοπίζει, ενώ επίσης θα λαμβάνουμε υπόψη μας και αναλύσεις άλλων ειδικών. Ο στόχος μας δεν είναι να ντροπιάσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά να σταματήσουμε τους ανθρώπους που το προσβάλλουν», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκαν. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διοικητικού ηγέτη των πρασίνων, όλα τα λάθη που θα παρουσιάζονται, δεν θα είναι μόνο σε βάρος της Ομόνοιας αλλά και υπέρ της. 

Με αυτή τη λογική, το τριφύλλι επιζητεί τη διαφάνεια, κάτι για το οποίο δεν φημίζεται ιδιαίτερα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Στην άλλη πλευρά του κόσμου, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το NBA κάνει κάτι πολύ διαφορετικό, στη βάση του οποίου στηρίζεται ένα μέρος αυτού που προσπαθεί να θεσπίσει η Ομόνοια.

Η δημόσια παραδοχή των σοβαρών λαθών των διαιτητών γίνεται από τη λίγκα του NBA, η οποία αφού μελετήσει τους αγώνες, προβαίνει σε ανακοινώσεις, υποδεικνύοντας ακριβώς τα σημεία στα οποία ενδέχεται να έγινε η αλλοίωση του αποτελέσματος.

Ο μαγικός κόσμος του NBA είναι πολύ μπροστά σε τέτοια θέματα, σε σημείο που έχει εξαλειφθεί στον μέγιστο βαθμό η προκατάληψη. Ο κόσμος πάει στο γήπεδο για ν' απολαύσει τα παιχνίδια και οι διαιτητικές αποφάσεις σπάνια αποτελούν θέμα συζήτησης μετά τους αγώνες. 

Είναι σε αυτό το μήκος κύματος που θέλει να κινηθεί η Ομόνοια, να δημιουργήσει δηλαδή μια πλατφόρμα στην οποία ναι μεν δεν θα γίνεται απολογία από την Ομοσπονδία, αλλά θα υπάρχει διαφάνεια. 

Θα βγαίνουν προς τα έξω όλα τα σοβαρά λάθη που γίνονται από τους διαιτητές, με σκοπό να βελτιωθεί αισθητά το επίπεδό τους.

Παρ' όλα αυτά, μια βασική διαφορά που έχουν οι ρέφερι στην Αμερική με εκείνους της Κύπρου, είναι ότι εργοδοτούνται αποκλειστικά από την Ομοσπονδία τους.

Είναι δηλαδή διαιτητές σε πλήρη απασχόληση και δεν εξασκούν το επάγγελμα μόνο όταν έχουν αγώνες, γεγονός που τους δίνει τεράστιο κίνητρο να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση, έτσι ώστε να μην χάσουν σταδιακά τη δουλειά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο