Αφεντικό της Λεμεσού με ΜΑΕστρο, σκαρφαλώνει και ελπίζει η ΑΕΛ

Τα μαύρα σύννεφα που περικύκλωναν το τελευταίο διάστημα την ομάδα κατάφερε να διώξει με τη σπουδαία και πολύτιμη νίκη επί του συμπολίτη της, η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, σε ένα πραγματικό ντέρμπι που κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κατάφεραν να επιβληθούν για δεύτερη φορά του Απόλλωνα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, και να τερματίσουν το αήττητο σερί του, που κρατούσε από τις 26 Οκτωβρίου. 

Μετά από ένα ολόκληρο γύρο, ο λέοντας της Λεμεσού, κέρδισε τον Απόλλωνα, όπως και στον Α' γύρο, και ευτύχησε να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία με 26 βαθμούς στην 5η θέση, αναμένοντας και το αποτέλεσμα της ΑΕΚ με το Παραλίμνι. 

Οι γαλαζοκίτρινοι, ήταν αυτοί που δικαιούνταν το κάτι περισσότερο στο ντέρμπι με τους γαλάζιους, καθώς οι συνολικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν 10 με 6 στον στόχο, έναντι του Απόλλωνα, με 6 και 2 στον στόχο. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, να είχαν την κατοχή με το μέρος τους (59% έναντι 41%), αλλά στο δημιουργικό κομμάτι, η ομάδα δηλαδή που θα μπορούσε να απειλήσει, ήταν η ΑΕΛ. 

Κάτι που έγινε στο δεύτερο μέρος του λεμεσιανού ντέρμπι, καθώς ο Εμαέ στο 66' τρύπησε την άμυνα του Απόλλωνα και κέρδισε στο τέλος τον Μολ, ενώ στο 84' το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ, ανέλαβε ο ίδιος, για να διαμορφώσει και το τελικό 2-0, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια. 

Η ικανοποίηση αλλά και η χαρά συνάμα για τη νίκη, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους το τρίποντο με το τελικό σφύριγμα. 

Μάλιστα, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι χαρακτήρισαν δίκαιη τη νίκη της ΑΕΛ, ο Βόσνιος τεχνικός της ομάδας, Ντούσαν Κέρκεζ, εξέφρασε την περηφάνια του για τους ποδοσφαιριστές του, για να σταθεί στα όσα έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες. «Ευχαριστώ τον Σωφρόνη και θα συμφωνήσω μαζί του. Αξίζαμε τη νίκη και δίκαια την πήραμε. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, τα έδωσαν όλα, είναι πολύ καλό το κλίμα στα αποδυτήρια, παρά τα όσα έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες. Θα τα δώσουμε όλα και δεν θα τα παρατήσουμε, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όμως θα είμαστε εκεί».

Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι ο δρόμος που υπάρχει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι μακρύς... Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για άλλο χαμένο έδαφος για την ΑΕΛ, και αυτή η σπουδαία νίκη, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η αναγέννηση της ομάδας και η επιστροφή της στα θετικά αποτελέσματα, που θα την κλειδώσουν σίγουρα στην πρώτη εξάδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της