Το ιδανικό δίδυμο, η αποθέωση Τιμούρ και η αξία του Χριστοφή στην Ανόρθωση

Έχει ζήσει την Ανόρθωση από πολύ κοντά, πριν από κάποια χρόνια. Ήταν ο στενός συνεργάτης του Τιμούρ Κετσπάγια στην πρώτη του θητεία, και μαζί γνώρισαν τεράστιες επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη.
 
Ο λόγος για τον Χριστάκη Κασσιανό. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας της Αμμοχώστου, μίλησε στην OMADA και έδωσε τη δική του άποψη για τη φετινή Ανόρθωση και το σημερινό (05/02) ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.
 
Παράλληλα, αποθέωσε κάποιους ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ, ενώ δεν δίστασε να μας αναφέρει για το αν μπορεί η Ανόρθωση να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.
 
Η ταυτότητα της φετινής Ανόρθωσης και η... πρόβλεψη με ΑΠΟΕΛ
 
«Η Ανόρθωση πλέον έχει ταυτότητα, κάτι που δεν είχε τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει αλλάξει στην ομάδα. Ο κόσμος γύρω από την ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει και είναι εκεί, οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πως έχουν μια δουλειά να κάνουν ανάλογα με τη θέση που παίζουν, δεν υπάρχει αναρχία όπως στα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το τελευταίο είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια ομάδα. Είναι μια ομάδα βγαλμένη στο να κυνηγά όλα τα παιχνίδια, δεν θεωρεί κανένα παιχνίδι χαμένο, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρω πως μπορώ να κερδίσω, όπου και αν αγωνίζομαι και αυτό υπάρχει στη φετινή Ανόρθωση», σχολίασε ο Κασσιανός για τη φετινή ομάδα.

Όσο για το παιχνίδι στο ΓΣΠ; «Στο πρώτο παιχνίδι στο 'Αντώνης Παπαδόπουλος', όταν ρωτήθηκα από συναδέλφους, είπα πως θα κερδίσει η Ανόρθωση. Τώρα λέω πως είναι ένα παιχνίδι τριπλής παραλλαγής. Ο ΑΠΟΕΛ επείγεται περισσότερο για να κερδίσει στην έδρα του, για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Από την άλλη, η Ανόρθωση είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Θα είναι ένα παιχνίδι, όπου δεν θα μπουν πολλά γκολ και θα κριθεί σε πολύ μικρές λεπτομέρειες».
 
Το ιδανικό δίδυμο στην άμυνα και η ασφάλεια του τερματοφύλακα

Ο Χριστάκης Κασσιανός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Σίλντενφελντ και Βργκοτς, αλλά και στον Γκιόργκι Λόρια.
 
«Ο τρόπος, ο οποίος παίζει η Ανόρθωση δεν βασίζεται σε μονάδες, αλλά στην ομάδα. Από την άλλη, όμως, δεν μπορείς να πεις πως ο Ράγιος δεν ξεχωρίζει από τη φετινή ομάδα, με τα γκολ του. Επιπρόσθετα, ο Λόρια είναι τερματοφύλακας που εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα και αυτό αντανακλά και στην ομάδα. Όταν έχεις έναν τερματοφύλακα με αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε μπορείς να ξεκινάς πιο εύκολα το παιχνίδι σου από πίσω. Ο Σίλντενφελντ είναι πολύ ανεβασμένος, σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά και ο Καλτσάς ανεβαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Ήθελε τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και βρήκε τα πατήματά του.

Μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση και ο Βργκοτς. Συμπληρώνει ιδανικά τον Σίλντενφελντ, είναι πολύ δυνατός στο μαρκάρισμα, ακόμα καλύτερος και πιο αλτικός από τον Σίλντενφελντ σ’ αυτόν τον τομέα. Ο Σίλντενφελντ, από την άλλη, είναι πιο μυαλωμένος, πιο εγκεφαλικός στο να οργανώσει την ομάδα από πίσω και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Ο Βργκοτς είναι ένας καθαρός marker. Μπορεί να μην φαίνεται στον κόσμο αυτό, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Δεν παίρνει ρίσκα στην άμυνα και είναι αυτό που αρέσει στον Τιμούρ».
 
Κεφάλαιο Δημήτρης Χριστοφή
 
Το πρόσωπο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες στην Ανόρθωση, είναι, αναμφίβολα ο Δημήτρης Χριστοφή. Ο Κασσιανός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τοποθετηθεί, σχετικά με την αξία και την ποιότητά του.

«Ο Χριστοφή έχει πάρα πολλά προσόντα, ειδικά σωματικά, ξέρει μπάλα, έχει καλά πόδια. Είναι πολύ πιο δυνατός σε παιχνίδι χώρου, παρά στην κλειστή άμυνα. Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, η Δόξα άφησε χώρους και ο Δημήτρης ξεχώρισε. Η Ανόρθωση χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο παιχνιδιού μερικές φορές για να κερδίσει κάποια παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει πως η Ανόρθωση δεν παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και πίεσης, ειδικότερα στην έδρα της τα έχει αυτά. Υπάρχουν πολλές φορές, όμως, που σε φάση άμυνας, θέλεις παίκτες με ταχύτητα στην επίθεση. Ίσως να έλειπαν αυτοί από την ομάδα. Το άλλο που έχει ο Χριστοφή είναι δυνατά πόδια. Το ποδόσφαιρο τώρα είναι crossing και shooting. Αν δεν μπορείς να σεντράρεις και να σουτάρεις καλά, δεν μπορείς να βάλεις γκολ. Η Ανόρθωση έχει ταχύτητα πλέον. Ελπίζω να παραμείνει υγιής, διότι είχε προβλήματα στο παρελθόν, δεν είναι εύκολο να επανέλθεις, όταν έχεις αποχή. Ο Τιμούρ θα τον βοηθήσει για να επανέλθει. Εναπόκειται και σε αυτόν για να δικαιώσει τον Τιμούρ που τον έφερε, αλλά και τον κόσμο της ομάδας».
 
Η αποθέωση για τον πρώην συνεργάτη του
 
Οι ατάκες του για τον Τιμούρ Κετσπάγια είναι ενδεικτικές του χαρακτήρα του Γεωργιανού τεχνικού.

«Ο Τιμούρ είναι εργασιομανής. Στο κεφάλι του υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο. Ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να λειτουργήσει μια ομάδα και στα αποδυτήρια, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω πως ήταν καλές οι επιλογές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Ο κόσμος είναι εκεί, αγκάλιασε την προσπάθεια, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο».
 
Μπορεί η Ανόρθωση να κατακτήσει τον τίτλο;
 
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας αναφέρθηκε και στο αν μπορεί η ομάδα της Αμμοχώστου να κατακτήσει το πρωτάθλημα, λέγοντας, «όταν είσαι η Ανόρθωση και είσαι στην κορυφή, τότε πρέπει να πιστεύεις. Γιατί να μην πιστεύεις; Όταν πιστεύουν οι άλλες ομάδες, γιατί να μην πιστεύει η Ανόρθωση; Η πορεία δείχνει πως η Ανόρθωση δικαιούται να λέει πως μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, διότι τα νούμερα, το ποδόσφαιρο που παίζει και η αύρα του 'Αντώνης Παπαδόπουλος' είναι οι αιτίες. Μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια