Το σύστημα που δεν βγήκε στον Τιμούρ και το καθοριστικό ματς με ΑΠΟΕΛ

Αήττητη για δεύτερο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ παρέμεινε η Ανόρθωση, διατηρώντας τη διαφορά των πέντε βαθμών από την τρίτη θέση και αυξάνοντας ελαφρώς εκείνη με τη δεύτερη Ομόνοια.

Μπορεί να πει κανείς ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια ξάφνιασε ως ένα βαθμό με την επιλογή του να κατέβει στο παιχνίδι χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό. Ο Γεωργιανός κόουτς, βλέποντας ότι οι γαλαζοκίτρινοι υστερούν ταχύτητας στα μετόπισθεν, προσπάθησε να χτυπήσει με το σύστημα false 9 (σ.σ. «ψεύτικου» επιθετικού). 

Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα δεν του βγήκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο αφού έμεινε εγκλωβισμένος σε μεμονωμένες ενέργειες των παικτών του, ενώ η «Κυρία» ολοκλήρωσε τον αγώνα με μηδέν τελικές στον στόχο. 

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο 51χρονος τεχνικός μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΓΣΠ, ότι δηλαδή η ομάδα του άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Έχοντας υπόψη του και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που απώλεσαν οι γαλαζοκίτρινοι στα τελευταία λεπτά, ο Τιμούρ Κετσπάγια γνωρίζει καλά ότι ακόμη και αν έφευγε με τη νίκη από τη Λευκωσία, τίποτα δεν θα τελείωνε στην υπόθεση τίτλος.

Παρ' όλα αυτά, η Ανόρθωση κρατά στο χέρι το πλεονέκτημα στα μεταξύ της παιχνίδια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ενώ με άλλη μια νίκη στα πλέι οφ θα σφραγίσει για τα καλά τη βαθμολογική υπεροχή, λόγω του ότι θα υπερτερεί στις νίκες ό,τι και να συμβεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες. 

Η επόμενη μέρα βρίσκει το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια να κοιτάζει το ματς με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ο Γεωργιανός θα στερηθεί σίγουρα τις υπηρεσίες των Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματά και Καλτσά. 

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και στην ομάδα της Αμμοχώστου κρατούν μικρό καλάθι από την αρχή της σεζόν για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όσο περνάει όμως ο καιρός και η Ανόρθωση διατηρείται στην κορυφή, τόσο ο κόσμος, όσο και οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία πιστεύουν ότι η «Κυρία» θα καταφέρει να σπάσει την παντοκρατορία του ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ