Σκόρπισε τη Δόξα με τεσσάρα και έβαλε πλώρη για ημιτελικά η Ομόνοια

Με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, βρίσκεται η Ομόνοια, η οποία κέρδισε τη Δόξα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων με 4-1. Δύο γκολ σημείωσε ο Κούσουλος και ένα οι Μίκου και Λούφτνερ. Για την ομάδα της Κατωκοπιάς, μείωσε προσωρινά ο Μπόλιεβιτς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την Ομόνοια να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, άρχισε το παιχνίδι στο ΓΣΠ. Η Ομόνοια είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 13΄. Ο Τζιωνής εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκράσα δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα έφθασε στον Λούφτνερ, έκανε το σουτ αυτός, αλλά οι αμυντικοί της Δόξας έδιωξαν προ της γραμμής. Στο 25’, η Δόξα έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Παντιλιμόν απέκρουσε σωτήρια το δυνατό σουτ του Μέσκα εντός περιοχής. Με πρωταγωνιστή τον Ακιντόλα, η ομάδα του Μπεργκ έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 31’ και στο 34’, αλλά αυτές δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Οι πράσινοι ευτύχησαν να σκοράρουν δύο φορές στο τελευταίο πεντάλρπτο του ημιχρόνου. Στο 40’ ο Κακουλλής βρήκε ωραία τον Μίκου με γύρισμα, αυτός έπιασε απευθείας το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 45’, εκτελέστηκε το κόρνερ, έγινε μπέρδεμα στην άμυνα και ο Κούσουλος με πλασέ σε κενή εστία διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τη Δόξα. Ο Ζορζίνιο βρήκε με ωραία πάσα τον Μπόλιεβιτς εντός περιοχής, αυτός έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παντιλιμόν. Η Ομόνοια ανασυντάχθηκε και πέτυχε τρίτο γκολ τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Λούφτνερ από εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ.  Στο 59’, το πλασέ του Κακουλλή αποκρούστηκε σωτήρια από τον Γκράσα, ενώ ο τερματοφύλακας της Δόξας απέκρουσε και το σουτ του Τζιωνή λίγο αργότερα. Εν τέλει, η Ομόνοια πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 61’. Σκόρερ ο Κούσουλος, με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γκόμεθ. Ο Μπεργκ στη συνέχεια ξεκούρασε κάποιους ποδοσφαιριστές, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, το παιχνίδι έγινε ανοικτό, με το 4-1 να διατηρείται μέχρι τέλους. Έτσι, η Ομόνοια πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ομόνοια: Παντιλιμόν, Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν, Μαυρίας (66’ Μανρίκε), Γκόμεθ (61’ Τιάγκο), Κούσουλος, Τζιωνής, Ακιντόλα (57’ Μποτεάκ), Κακουλλής, Μίκου

Δόξα: Γκράσα, Ντερβίτ, Παπαφώτης, Μπόλιεβιτς, Τζούτριτς (75’ Κάρλος), Ασαμόα (46’ Χαραλάμπους), Καρλίτος (75’ Ίταλο), Τραϊτσέβσκι, Μέσκα, Μιντίκκης, Ζορζίνιο

Σκόρερ:  40’ Μίκου, 45’ και 61’ Κούσουλος, 52΄ Λούφτνερ/ 49’ Μπόλιεβιτς

Κίτρινες: Μίκου /Ασαμόα, Τραϊτσέφσκι

Κόκκινες:-/-

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου