Η αφλογιστία στα ντέρμπι, το μέταλλο που αγνοείται και το μαγικό ραβδί του Κόρε

Με τον εξ' αναβολής αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση, ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες του με τους αναβληθέντες αγώνες ο ΑΠΟΕΛ. Όχι όμως με τον καλύτερο τρόπο, αφού τόσο οι ιθύνοντες της ομάδας, όσο και ο κόσμος των γαλαζοκιτρίνων θα ήταν ευχαριστημένοι με νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Σε 18 παιχνίδια, οι περσινοί πρωταθλητές έχουν απολογισμό δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Έχουν μαζέψει συνολικά 35 βαθμούς και βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Απέχουν πέντε βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογία, όπου είναι και ο πρώτιστος στόχος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είναι αυτή η σιγουριά του Πετρίδη, που τρελαίνει κόσμο...

Μέχρι στιγμής επίσης, ο ΑΠΟΕΛ έχει δώσει εφτά ντέρμπι και από τους 21 βαθμούς, κατάφερε να μαζέψει μόλις εφτά. Ένα στατιστικό που χωρίς αμφιβολία δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαν τις προηγούμενες χρονιές οι γαλαζοκίτρινοι, στην πορεία που έκαναν προς το τίτλο.

Η τελευταία νίκη των πολυπρωταθλητών σε ντέρμπι, ήταν τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν υποδέχθηκαν την ΑΕΛ στο ΓΣΠ για την 3η αγωνιστική και πήραν τη νίκη με 3-0. Έκτοτε οι γαλαζοκίτρινοι αγνοούν τη νίκη σε ντέρμπι, καθώς μετρούν μόλις μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

3η αγωνιστική ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 3-0
5η αγωνιστική ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 0-0
8η αγωνιστική ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 0-0
9η αγωνιστική Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ 1-1
11η αγωνιστική Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 0-0
14η αγωνιστική ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 2-1
16η αγωνιστική Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-0

Μέχρι στιγμής, ο ΑΠΟΕΛ είναι στο -5 από την κορυφή και αν θέλει να κατακτήσει το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν, πηγαίνοντας στα μπαράζ στην καλύτερη δυνατή θέση.

Στα εναπομείναντα ματς θα πρέπει να περάσει τα εμπόδια των ΑΕΚ, Απόλλωνα και Ομόνοια. Όλοι στον Αρχάγγελο ευελπιστούν πως η εικόνα πρέπει να βελτιωθεί και θέλει χρόνο, όμως χρόνος δεν υπάρχει και τα περιθώρια έχουν στενέψει εδώ και αρκετό καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρομερές καταγγελίες ΑΠΟΕΛιστών για κλουβί ζώων, απειλές σε γυναικόπαιδα και κατά συρροή δολοφόνους

Όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα, η μουρμούρα από τον κόσμο θα φουντώνει όλο και πιο πολύ. Ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν δεν έχει… μαγικό ραβδί για να αλλάξει ριζικά κάποια πράγματα, ωστόσο είναι αναγκασμένος να βελτιώσει άμεσα την απόδοση της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Ανέλαβε σε μια δύσκολη καμπή της πορεία του τον ΑΠΟΕΛ και ρίχθηκε με τα μούτρα στη δουλειά. Το έργο του ήταν και θα είναι δύσκολο τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις, όσο και σε Ευρώπη. Βρίσκεται στο γαλαζοκίτρινο πάγκο ένα μήνα και εννέα μέρες, όμως ακόμη δεν κατάφερε να περάσει το δικό του στίγμα στους ποδοσφαιριστές.

Έφερε στον Αρχάγγελο παίκτες που γνωρίζει και είναι πεπεισμένος ότι μπορούν να δώσουν ουσιαστικές βοήθειες. Ωστόσο, δεν μπορεί να κριθεί μόνο ο προπονητής. Ευθύνες έχουν και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εδώ και καιρό δεν αντιδρούν και η αλήθεια είναι ότι κυμαίνονται στη μετριότητα.  

Αναντίρρητα, οι παίκτες είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση, προτού γίνει μη αναστρέψιμη. Πρέπει να δώσουν απαντήσεις και να αναγκάσουν τον κόσμο να τους χειροκροτήσει, με την ευχαρίστηση στο πρόσωπό του. Ο δρόμος προς τον τίτλο είναι μακρύς και αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον ΑΠΟΕΛ να πραγματοποιήσει μια πειστική εμφάνιση, κυρίως σε ντέρμπι.

Μια πειστική εμφάνιση που θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τους ποδοσφαιριστές και θα δώσει απίστευτη ψυχολογία, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, δικαιώνοντας την ίδια ώρα και τον Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλήγμα με Σόουζα και Άλεφ στον ΑΠΟΕΛ

Οι γαλαζοκίτρινοι, βρίσκονται εκτός κυπέλλου από την περασμένη εβδομάδα. Μετά από εφτά χρόνια, ο σύλλογος της Λευκωσίας δεν βρέθηκε στους «8» της διοργάνωσης, αφού η τελευταία φορά που αποκλείστηκε από τους «16» ήταν το 2013 από την ΑΕΛ.

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ, στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και καλείται να αντιμετωπίσει τον κάθε αγώνα σαν τελικό. Σε περίπου δύο εβδομάδες θα πρέπει να… βάλει στην άκρη επίσης, τις εγχώριες διοργανώσεις και να επικεντρωθεί στα παιχνίδια με τη Βασιλεία για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Όλα είναι θέμα χρόνου. Τα τέσσερα νέα αποκτήματα, θα πρέπει να προσαρμοστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπουν στο πετσί της ομάδας. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να ανεβάσουν απόδοση, ώστε να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε αρκετές φορές, πως όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο βρίσκει τις λύσεις. 
 
Το ζήτημα που τίθεται πλέον, είναι ότι η πορεία του ΑΠΟΕΛ για τη συνέχεια δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά του πόδια και ας έχει ακόμη, το μέταλλο πρωταθλητή...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Όταν είναι εναντίον του ΑΠΟΕΛ πουλά, εμάς δεν έγιναν λάθη εις βάρος μας;»

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19