Το τακτακαλίτικο χαστούκι που ξέρανε την Ανόρθωση μετά από 19 χρόνια

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της αποκαρδιωτικής Ανόρθωσης με 2-1 στο εναρκτήριο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής. Το γκολ για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου σημειώθηκε στο 41', με αυτογκόλ του Γκόρντον Σίλντενφελντ, διπλασίασε τα γκολ της με τον Ψάλτη στο 89'. Η Ανόρθωση μείωσε με ωραίο σουτ του Ντούρις στις καθυστερήσεις.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου πλήρωσε τις πολλές απουσίες και δέχθηκε μια απρόσμενη ήττα, η οποία είναι πιθανό να τη ρίξει από την κορυφή. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την Ανόρθωση σε παιχνίδι πρωταθλήματος, μετά από 19 χρόνια.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Η Ανόρθωση ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 14’. Ο Βινίσιους εξαπέλυσε ένα καλό σουτ στο 14’, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με γροθιές. Στη συνέχεια, η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την μπάλα, όμως ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ μ΄ ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδά μας. Ο Κα έκανε τη σέντρα, ο Παπαδόπουλος πήγε να διώξει με τις γροθιές, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Σίλντενφελντ και κατέληξε στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου στο Μακάρειο Στάδιο.
 
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Η επανάληψη ξεκίνησε με την Ανόρθωση να χάνει πολύ καλή ευκαιρία με τον Ιωάννου στο 48’. Το σουτ του Κύπριου μεσοεπιθετικού έδιωξε σε κόρνερ ο Βελλίδης, με εντυπωσιακό τρόπο. Λίγο αργότερα, ο Κα με σουτ ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη απόκρουση. Ο Μίχαλ Ντούρις με κεφαλιά στο 60’ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει. Την ίδια τύχη είχε και το ωραίο πλασέ του Οικονομίδη δύο λεπτά αργότερα. Όσο πλησιάζαμε προς την λήξη του παιχνιδιού, η Ανόρθωση έριχνε όλα τα όπλα της στην επίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός πρόσεχε περισσότερο τα νώτα του. Στο 89', η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου σφράγισε τη νίκη στο 89', με ωραία προβολή του Ψάλτη από σέντρα του Κίκο. Το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση ήταν να μειώσει με τον Ντούρις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
 
 Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Βελλίδης, Σαμπίνια, Κίκο, Οικονομίδης, Κα (80' Ψάλτης) , Βινίσιους (93' Μουκτάρης), Κοφί, Αζουλάο, Νάνι, Κυριάκου, Αγιτέ (73’ Σωτηρίου)

Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Σελίν (46’ Εγγλέζου), Σιλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Βασιλακάκης, Ιωάννου (60’ Ανανίτζε), Ράγιος, Χριστοφή, Μανθάτης (76’ Κατσιαράβα), Ντούρις

Σκόρερ: 41' Σίλντενφελντ (αυτογκόλ), 89' Ψάλτης/ 91' Ντούρις 

Κίτρινες: Αγιτέ, Βελλίδης/-

Κόκκινες:-/-

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας