Αχνιώτικη βόμβα έσκασε στον δρόμο της Ομόνοιας για την κορυφή

Με το μεγάλο διπλό έφυγε από το ΓΣΠ ο Εθνικός, αφού επικράτησε της Ομόνοιας με 2-1 και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.
 
Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που θα τους οδηγούσαν στην κορυφή. Η ομάδα της Άχνας προηγήθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα και αιφνιδίασε το τριφύλλι. 
 
Στη συνέχεια, η Ομόνοια έφερε το παιχνίδι στα ίσα από την άσπρη βούλα, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου κεφάλι, από το ένδεκα βήματα με  το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-1. 

A’ ημίχρονο:

Η Ομόνοια γυρόφερνε στην περιοχή του Εθνικού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 14’η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με τον αρχηγό της ομάδας, Ματ Ντάρμπισαϊαρ.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος φορ έφυγε προς την εστία του Εθνικού, ωστόσο ανατράπηκε από τον Κορέα, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος παίκτης και κανονικά θα έπρεπε να αποβληθεί από τον αγώνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόβλημα με Γκόμεθ στην Ομόνοια-Αποχώρησε χωλαίνοντας
 
Σύμφωνα με τον κανονισμό, αν ο ποδοσφαιριστής ήταν εντός περιοχής θα δινόταν πέναλτι και κίτρινη κάρτα, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κύπριος ρέφερι θα έπρεπε να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή του Εθνικού. 

Ο Μποτεάκ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, στο 16’, ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον Γάλλο να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Μποκατίνοβ.

Στο 36’, ο Nτάρμπισαϊαρ πάλι, κατέβασε την μπάλα μετά από ωραία πάσα του Ορτέγα στην καρδιά της περιοχή τους Εθνικού, όμως ο Μποκατίνοβ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Άγγλου φορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άγγλος στράικερ έφυγε μόνος προς την εστία του Εθνικού αφού είδε εκτός εστίας τον Μποκατίνοβ, βιάστηκε να πλασάρει ωστόσο ήταν άστοχο το σουτ του και πέρασε δίπλα από την εστία της προσφυγικής ομάδας.

Β’ ημίχρονο:
Τεράστια ευκαιρία για τον Τζιωνή στο 54’. Συγκεκριμένα, ο Μποτεάκ μπήκε στην περιοχή του Εθνικού και έκανε το γύρισμα στο νεαρό Κύπριο, ο οποίος παρόλο που ήταν σε ευνοϊκή θέση, δεν έκανε καλό σουτ, αφού πέρασε πάνω από την εστία του Μποκατίνοβ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φώναζαν στον Φελλά οι παίκτες της Ομόνοιας για αποβολή του Κορέα (pics)

Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που είχε κατοχή μπάλας και γυρόφερνε την αντίπαλη περιοχή. Στο 59’ ο Χριστοφή ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0 για τον Εθνικό.

Συγκεκριμένα ο Κύπριος άσος, με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή της Ομόνοιας έπιασε στον ύπνο τον Παντιλιμόν, ο οποίος δεν περίμενε την κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα του, αφού αρχικά κτύπησε στο δοκάρι της πράσινης εστίας και ακολούθως πήγε στα δίχτυα.
Στο 66’ ο Μιγκελίτο έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Παντιλιμόν.

Ο Ακιντόλα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, στο 74’, με τον Κορέα να κάνει χέρι και έτσι ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα για την Ομόνοια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάρμπισαϊαρ και έφερε το παιχνίδια στα ίσα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από τα ένδεκα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η... τρελή έμπνευση Χριστοφή και το σοκ της Ομόνοιας που θέλει κορυφή

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρκόφσκι ανατράπηκε από τον Γκόμες και ο Κωνσταντίνος Φελλάς υπέδειξε και πάλι πέναλτι για τον Εθνικό. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 2-1 για τον Εθνικό.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παντίλιμον, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ (15′ Τζιωνής), Μποτεάκ, Τιάγκο (75′ Μίκου), Ορτέγα (64′ Ακιντόλα), Ντάρμπισαϊαρ.

Εθνικός (Ντέιν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Γλομπάρντ, Κορρέα, Ντεϊβίσον, Χριστοφή, Κυπριανού, Μιγκελίτο, Χουντόμπιακ, Δ. Χαραλάμπους, Ι. Μαρκόφσκι (81′ Κ. Ηλία), Κοστόφσκι (65′ Κονέ).

Σκόρερ: 74′ πεν. Ντάρμπισαϊαρ / 58′ Χριστοφή, 76′ πεν. Ι. Μαρκόφσκι.

Κίτρινες: 13′ Κορρέα, 23′ Χουντόμπιακ, 34′ Κοστόφσκι.

Αποβολές

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τα διαδοχικά πέναλτι σε τρία λεπτά που έφεραν τούμπα το παιχνίδι στο ΓΣΠ

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ