Το παρελθόν του πρώτου ξένου διαιτητή στα κυπριακά γήπεδα

Ο 40χρονος Ελβετός διαιτητής Αλέν Μπιερί είναι ο πρώτος διαιτητής, που θα κάνει ποδαρικό σε φετινούς αγώνες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα διαιτητεύσει, τον αυριανό πρώτο προημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Κύπρου, μεταξύ της ΑΕΛ και της ΑΕΚ στο Τσίρειο Στάδιο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΚΟΠ.
 
Ο Μπιερί έκανε το ντεμπούτο του ως διαιτητής στην πρώτη κατηγορία της χώρας του από τον Αύγουστο του 2008, ενώ είναι διεθνής διαιτητής της FIFA από το 2011. 
 
Κατά τη φετινή σεζόν έχει διαιτητεύσει συνολικά 19 αγώνες σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει δείξει συνολικά 74 κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα.
 
Έχει διαιτητεύσει, μεταξύ άλλων, και παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, έχει σφυρίξει τον αγώνα της Αμιάν κόντρα στο Στρασβούργο στις 23 Νοεμβρίου 2019, ο οποίος είχε τελειώσει με νίκη των φιλοξενουμένων με σκορ 0-4.
 
Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως στον αγώνα των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ της Αραράτ Αρμενίας και της Σαμπουρτάλο Γεωργίας το περασμένο καλοκαίρι, είχε δείξει συνολικά εννέα κίτρινες κάρτες.
 
Ο Μπιερί έχει υποδείξει εννέα πέναλτι, στους φετινούς αγώνες, που διεύθυνε μέχρι στιγμής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Μάντζιος από την απόδοση της Εθνικής Κύπρου
Πετρίδης για επαφές με επενδυτές: Οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς δεν έχουν ναυαγήσει
Απαντά στη Βασιλείου ο Κρις Τριανταφυλλίδης για το οίκημα του ΑΠΟΕΛ-«Ατυχέστατη αρνητική παρένθεση»
Ισόπαλο το φιλικό παιχνίδι για την Εθνική Κύπρου
Εκτός έδρας φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων
Μεταγραφικός «πυρετός» στην Ανόρθωση-Ανακοίνωση και Τάντι
H ενδεκάδα της Εθνικής για το παιχνίδι με την Βουλγαρία
Στην Ζρίνσκι και επίσημα Σούσιτς
Πάνε Ολλανδία οι κυπελλούχοι-Μετρούν αντίστροφα για τη νέα σεζόν
Έκλεισε και Κατελάρη η Ανόρθωση-Η διάρκεια του συμβολαίου του