Ο μήνας με τα… ναρκοπέδια του Κωνσταντίνου και στο βάθος Αγία Νάπα

Νέες αναταράξεις στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου φέρνουν οι συλλήψεις του διαιτητή Αντρέα Κωνσταντίνου και του προέδρου της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μασιά, σε σχέση με ύποπτο χειραγωγημένο αγώνα, μεταξύ Οθέλλου-Αγίας Νάπας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μετά τον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου χειροπέδες και στον Μασιά

Ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου, στις 17 Ιανουαρίου, αποτέλεσε στόχο βομβιστικής επίθεσης, καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του στη Λάρνακα. Από την έκρηξη του μηχανισμού, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος, ωστόσο, δεν κινδύνευσε κανένας.
 
Οι βομβιστές έδρασαν λίγες ημέρες μετά την αποστολή των κόκκινων φακέλων στα γραφεία της ΚΟΠ για τους ύποπτους αγώνες που μπήκαν στο... μάτι της UEFA, μεταξύ των οποίων ήταν και το παιχνίδι Αγία Νάπα-Πάφος, όπου διαιτητής ήταν ο Αντρέας Κωνσταντίνου, χωρίς όμως να επιρρίπτεται ευθύνη σε κάποια εκ των δύο ομάδων.
 
Στον συγκεκριμένο αγώνα, η Πάφος FC κέρδισε εκτός έδρας την Αγία Νάπα με 3-0 και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Τα τρία τέρματα της παφιακής ομάδας επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα το πρώτο σημειώθηκε από τα έντεκα βήματα.
 
Το μεγάλο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η OMADA, παίχτηκε στον αριθμό των τερμάτων και συγκεκριμένα να επιτευχθούν ακριβώς τρία γκολ και επίσης να δοθεί ένα πέναλτι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου χειροπέδες και στον Μασιά
 
Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, μετά από ένα μήνα σχεδόν από τον συγκεκριμένο αγώνα, αναβαθμίστηκε και ορίστηκε σε αγώνα πρώτης κατηγορίας. Ειδικότερα, ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης ανάμεσα σε Δόξα και ΑΕΛ για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, με τις ομάδες να εξέρχονται ισόπαλες 2-2.
 
Ο αγώνας, που ήταν ο πρώτος στην Α' Κατηγορία για τον 33χρονο διαιτητή, διεξήχθη στις 3 Ιανουαρίου, ενώ η διαιτησία του Αντρέα Κωνσταντίνου έφερε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς της ΑΕΛ.
 
Συγκεκριμένα, η Λεμεσιανή ομάδα ζήτησε πέναλτι στο 95', για ανατροπή του Αγκάνοβιτς από τον Τραϊτσέφσκι.
 
Οι παίκτες της ομάδας διαμαρτυρήθηκαν με σθένος στον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος... μοίρασε κάρτες και σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε ανθρώπους της ομάδας οι οποίοι συνέχισαν τα έντονα παράπονα και μετά το τέλος του αγώνα. Επίσης η ΑΕΛ είχε διαμαρτυρηθεί και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ακυρώθηκε γκολ του Χουράδο για επιθετικό φάουλ.
 
Σχεδόν ένα μήνα μετά, ο Αντρέας Κωνσταντίνου, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, αφού ο Οθέλλος, μετά τον αγώνα με την Αγία Νάπα, κατάγγελλε τον διαιτητή για «σφαγή», ενώ είχε προαναγγείλει πως θα προχωρήσει σε καταγγελία. Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο στον αγώνα για τον οποίο ήρθε κόκκινος φάκελος, όσο και στον αγώνα για τον οποίο φωνάζει ο Οθέλλος, κοινός παρονομαστής είναι η ομάδα της Αγίας Νάπας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Μασιάς.
 
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες, στην Αστυνομία βρέθηκαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Οθέλλου, οι οποίοι «έδωσαν» τόσο τον διαιτητή όσο και τον πρόεδρο της Αγίας Νάπας, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες πως προσεγγίστηκαν, ώστε ο αγώνας να έχει συγκεκριμένο τελικό αποτέλεσμα.
 
Σημειώνεται πως στο εν λόγω παιχνίδι ο Οθέλλος, τελείωσε τον αγώνα με οκτώ ποδοσφαιριστές αφού δέχτηκε τρεις κόκκινες κάρτες και δέχτηκε την ήττα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μαρτυρία που οδήγησε στις συλλήψεις Κωνσταντίνου και Μασιά-Ντόμινο εξελίξεων

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια