Δείχνουν Μασιά ως το πρόσωπο που που τους πλησίασε-Μαρτυρίες και μετά… ανάκριση

Συγκεκριμένη στρατηγική ακολουθεί η Αστυνομία σε σχέση με τον ύποπτο χειραγωγημένο αγώνα, μεταξύ Οθέλλου και Αγία Νάπας, για τον οποίο τελούν υπό οκταήμερη κράτηση ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Καίει» τον Κωνσταντίνου ο παρατηρητής-Ανακρίσεις και στο επίκεντρο τα τηλέφωνα

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, συνεχίζουν να λαμβάνουν μαρτυρίες από ποδοσφαιριστές και παράγοντες που προσεγγίστηκαν, καθώς και από πρόσωπα από το στενό περιβάλλον των υπόπτων, ώστε να αξιολογήσουν κάθε πληροφορία και να εντοπίσουν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Παράλληλα των ανακρίσεων, στο επίκεντρο και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, καθώς και τα αποτελέσματα από το δικανικό έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές θέλουν να έχουν στα χέρια τους όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες, προτού ανακρίνουν Μασιά και Κωνσταντίνου, ώστε να κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, με βάση το μαρτυρικό υλικό. Με αυτή την στρατηγική οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι ευκολότερο οποιοσδήποτε ύποπτος να «σπάσει» και να θελήσει να συνεργαστεί. Ωστόσο, άγνωστο εάν οι ύποπτοι θα κρατήσουν στάση σιωπής, αφού κατά την προφορική τους ανάκριση, όταν συνελήφθησαν, δεν θέλησαν να απαντήσουν σε καμία ερώτηση των ανακριτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μαρτυρίες που καίνε Μασιά, η προσφορά των 10.000 και το... ναι του διαιτητή

Στα χέρια της Αστυνομίας, βρίσκονται και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καζίνο στην Πύλα, στο οποίο μετέβη ο Δημήτρης Μασιάς για να συναντήσει τον πρόεδρο του Οθέλλου, όπου του ζήτησε να «κανονίσει να χαρίσει στην ομάδα της Αγίας Νάπας, η οποία διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις την άνοδό της στην Α’ κατηγορία», έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Στα πλαίσια των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, οι ανακριτές έχουν υπόψη και τον κόκκινο φάκελο που έφθασε τον περασμένο Ιανουάριο, και αφορούσε και πάλι την Αγία Νάπα που έπαιζε με την Πάφο, ενώ διαιτητής ήταν και πάλι ο Αντρέας Κωνσταντίνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο μήνας με τα… ναρκοπέδια του Κωνσταντίνου και στο βάθος Αγία Νάπα

Με βάση τις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών, ο Δημήτρης Μασιάς φαίνεται να ήταν αυτός που πλησίασε πρόσωπα για να στηθεί ο αγώνας, αφού υπάρχει μαρτυρία, από πελάτη μάλιστα του μάνατζερ, ότι του ζήτησε να τον βοηθήσει και «δεν θα μείνει πάνω του».
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οθέλλου, ισχυρίστηκε πως μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μασιά και του παραπονέθηκε ότι άκουσε πως πειράζει παίκτες της ομάδας του. Τότε, όπως είπε, ο Μασιάς του απάντησε ότι ο ίδιος δεν πειράζει παίκτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έβαλε άλλους να πειράξουν παίκτες. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο Δημήτρης Μασιάς όμως συνέχισε και του είπε ότι με τον μόνο που μίλησε είναι με τον διαιτητή του αγώνα, Ανδρέα Κωνσταντίνου.
 
Επίσης, εναντίον του διαιτητή υπάρχει μαρτυρία πως ανέφερε σε ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του αγώνα, «εγώ δεν θα ξανακάνω παιχνίδι Β’ κατηγορίας, είμαι προς τα τέλη μου».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσαν πρόεδρος και πελάτης Μασιά-«Είπε να το ξανασκεφτώ και θα με πάρει»
 
Πρόκληση για την Αστυνομία
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη διαιτητή και προέδρου ομάδας για ύποπτο στημένο αγώνα, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης.
 
Εάν καταφέρει η Αστυνομία να στοιχειοθετήσει υπόθεση, τότε στέλνει ηχηρό μήνυμα πως μπορεί να πατάξει την διαφθορά εάν υπάρχουν μαρτυρίες και όχι απλά δημόσιες δηλώσεις χωρίς υπόσταση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα γκρεμιστεί η ελπίδα πως μπορεί να καθαρίσει ο Στάβλος του Αυγεία.
 
Σημειώνεται πάντως, πως η στοιχειοθέτηση τέτοιων αδικημάτων είναι αρκετά δύσκολη, ώστε να τεκμηριωθούν νομικά ενώπιον Δικαστηρίου, με την Αστυνομία αυτή τη στιγμή να περνά ουσιαστικά από εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της