Πίσω από τις λέξεις του Πετρίδη και η σιγουριά που τρελαίνει τους ΑΠΟΕΛίστες

Είναι πλέον γεγονός και ευρέως αποδεκτό στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, πως όταν ο Πρόδρομος Πετρίδης αποφασίσει να μιλήσει, δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του και κάθε φορά, με τον ηγετικό τρόπο ομιλίας του, πείθει ακόμη και τον πιο... άπιστο οπαδό του ΑΠΟΕΛ, πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν είναι μακριά από την επιτυχία.

Άλλωστε, η άνεση που απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη Τύπου αλλά και ο επιπλέον χρόνος που ζήτησε ακόμη ο ίδιος έτσι ώστε να λύσει κάθε απορία που εκκρεμούσε, επιδείκνυε ότι είναι πιο έτοιμος από ποτέ, να μιλήσει αλλά και να απαντήσει σε όλα ζητήματα που... καίνε τους ΑΠΟΕΛίστες. 

 Ο ίδιος μέσω της γραπτής του ομιλίας αρχικά, είχε ως στόχο να υπενθυμίσει στον κάθε αγνό φίλαθλο των γαλαζοκιτρίνων, τα όσα πέτυχε η διοίκηση Πετρίδη την τελευταία δεκαετία και έχει φέρει τον ΑΠΟΕΛ σε άλλο επίπεδο στόχων. «Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε σε τροχιά πρωταθλητισμού και από εκείνη την μέρα μέχρι και σήμερα φθάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ο ΑΠΟΕΛ διανύει την πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του με 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 5 παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους, τα τελευταία 6 χρόνια».

Είναι ηλίου φαεινότερο την ίδια ώρα επίσης, ότι οι οπαδοί της ομάδας της Λευκωσίας, έχουν φθάσει πλέον στο σημείο κάθε χρονιά να έχουν δεδομένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεδομένη την παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο ακόμα και δεδομένη την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κάτι που ήθελε να τονίσει και ο ισχυρός άνδρας του ΑΠΟΕΛ, για το πόσο μεγάλωσε η ομάδα του τα τελευταία χρόνια. Κάτι φυσικά, που θέλει αρκετά ρίσκα μάλιστα, υπογράμμισε ο Πρόδρομος Πετρίδης, αφού χρειάζονται και πολύ περισσότερα χρήματα και πολύ μεγαλύτερο ρόστερ και πολύ μεγαλύτερα ρίσκα.

Η απάντηση στην... προπονητοφαγία

Το ότι ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων αλλάζει τους προπονητές σαν τα... πουκάμισα, το γνωρίζει ο κάθε φίλαθλος στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου. Κάτι που φάνηκε ως εκ τούτου, ότι αυτή η μέθοδος βγαίνει στον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, καθώς στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου στέφεται πρωταθλητής. Περί αυτού του ζητήματος, ο Πρόδρομος Πετρίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει και να ρωτήσει τους φίλους της ομάδας, πόσο έτοιμοι είναι να δουν τον ΑΠΟΕΛ να αποτυγχάνει. «Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε με το ενδεχόμενο της αποτυχίας; Εγώ προσωπικά απεύθυνα αυτό το ερώτημα προς την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, τρεις φορές τα τελευταία 6 χρόνια. Ξέρετε πόσοι απάντησαν ότι είναι έτοιμοι; Κανένας…». 

Δεν μπορεί να παραγνωρίζεται επίσης, το γεγονός ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης, παραδέχθηκε και τα λάθη του στις επιλογές ορισμένων προπονητών, για να διαμηνύσει πως η επιλογή του προπονητή είναι δυστυχώς ότι πιο δύσκολο υπάρχει στην στελέχωση μιας ομάδας. Γιατί αν δεν έρθει και να δουλέψει, να φέρει την ίδια ώρα αποτελέσματα  και καλό θέαμα τότε ξεκινά η αμφισβήτηση. Και εκεί είναι που χάνεται η εξίσωση.

Οι κατηγορίες για τις μεταγραφές που προσάπτουν στον Πετρίδη

Ιδιαίτερα έντονος επίσης, παρουσιάστηκε και στο κεφάλαιο των μεταγραφών του ΑΠΟΕΛ, ο Πρόδρομος Πετρίδης, αφού όπως ο ίδιος υπογράμμισε, αρκετοί του καταλογίζουν ευθύνες για τις μεταγραφές που κάνει. Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση εισήγησης από οποιονδήποτε προπονητή που να ζήτησε έναν ποδοσφαιριστή, να ήταν μέσα στο πλαίσιο οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας ή ακόμα να χρειαζόταν και μια οικονομική υπέρβαση και το Διοικητικό Συμβούλιο να μην προχώρησε στην απόκτηση του παίκτη. Λάθος επιλογές γίνονταν και θα γίνονται, ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων, θέλοντας την ίδια ώρα να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε παρεναίβει στο έργο του εκάστοτε προπονητή στην ομάδα του. 

Το κάλεσμα στους ΑΠΟΕΛίστες και η επίδειξη ισχύος με φόντο το παρελθόν 

Αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα ανακάμψει και ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των οπαδών του, κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος την ίδια ώρα κάλεσε τους φίλους της ομάδας όπως τη στηρίξουν να για να πετύχει τους στόχους της. «Δείξτε την πίστη σας και η ποδοσφαιρική ομάδα είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θέλουμε αυτό το πρωτάθλημα και θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, του τελευταίου αγώνα. Όπως το έχουμε ξανακάνει». 

Αναντίρρητα, τα τελευταία χρόνια της διοίκησης Πετρίδη, είναι το πιο τρανό παράδειγμα, αφού υπενθυμίζοντας το παρελθόν, θέλει να αποδείξει ακόμη και στον πιο... άπιστο ΑΠΟΕΛίστα, ότι στο τέλος θα βγει κερδισμένη και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε