ʼρχοντας στο ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ, λύγισε με τεσσάρα τον Απόλλωνα

Σπουδαίας σημασίας νίκη κατάφερε να πάρει ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στον Απόλλωνα, που επιβλήθηκε με 4-1 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 
 
Οι γαλαζοκίτρινοι, μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μετά από κεφαλιά του Ντε Βινσέντι, ενώ ο Απόλλωνας, κατάφερε να φέρει να φέρει το παιχνίδι στα ίσα μετά από ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή. 
 
Οι δυο ομάδες, έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, θυμίζοντας ένα πραγματικό ντέρμπι, με πάθος και ένταση. Στο τέλος ωστόσο έμελλε να μιλήσει ο ΑΠΟΕΛ, όπου με δυο τέρματα του Τάμαρι και ένα γκολ του Χαλένιους, έγραψε το τελικό 4-1.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το ξέσπασμα του ΑΠΟΕΛ με τα τρία γκολ στις καθυστερήσεις
 
Α’ ημίχρονο
 
Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, να δείχνει τις διαθέσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό. Μια καλή προϋπόθεση για τους γαλαζοκίτρινους, με τον Γέφτοβιτς να καθυστερεί να κάνει το πλασέ και την άμυνα του Απόλλωνα να καθυστερεί. Από εκείνο το σημείο, μέχρι και το 12’ της αναμέτρησης, ο Απόλλωνας, ανέβηκε και απείλησε, χωρίς να μετουσιώσει κάποια προσπάθεια του σε γκολ. Ο Παπουλής, στο 7’ της αναμέτρησης, μπήκε περιοχή με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ να σταματούν τη φάση και να διαμαρτύρονται για χέρι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν καταλόγισε τίποτα στη φάση με αποτέλεσμα ο Παπουλής, να περάσει από τον Μερκή που δεν μάρκαρε, αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Από εκεί και πέρα ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να απαντήσει με δυο μεγάλες και ξεκάθαρες ευκαιρίες για τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 12’, ο Φέγτιβιτς, πέρασε σαν σταματημένο τον Νσούε αλλά στο τετ α τετ, ο Μολ τον νίκησε. Οι γαλαζοκίτρινοι, ανανέωσαν την επίθεση τους με τον Ντε Βινσέντι να αστοχεί από καλή θέση με το κεφάλι, μετά από γέμισμα του Γιάκολις. Στο 22’, ο Μπένσοπ, μετά από συστημένη μπαλιά του Πέδρο, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Μπέλετς. Οι γαλαζοκίτρινοι, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντε Βινσέντι. Ο Γιάκολις, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Γέφτοβιτς, να κάνει ένα κακό σουτ. Η μπάλα ωστόσο, του έκανε το χατίρι, αφού προσγειώθηκε στο κεφάλι του Ντε Βινσέντι, όπου με το κεφάλι, άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Β’ ημιχρόνου
 
Αποφασισμένος να αλλάξει την κακή εικόνα που είχε ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Κύπριος τεχνικός, προέβη σε δυο αλλαγές με το καλημέρα του ημιχρόνου, στη προσπάθειά του για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ήρθε για τον Απόλλωνα, στο 52’ με τον Πέδρο να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Μπέλετς.  Στο 58’, ο Ντε Βινσέντι, είδε άδεια την γωνιά του Μολ και με μακρινό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μολ. Ο κήπερ του Απόλλωνα, απομάκρυνε την μπάλα με υπερένταση. Στο 64’, ο Γιούστε έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Πέδρο με την μπάλα να περνά εκατοστά από το δοκάρι του Μπέλετς. Ο Απόλλωνας, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 71’ της αναμέτρησης, μετά από ένα τρομερό σουτ του Εστεμπάν Σακέτι από πολύ μακριά. Στο 77’  της αναμέτρησης, ο Τάμαρι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, πλασάροντας τον Μολ, με τον κήπερ του Απόλλωνα, να απομακρύνει την μπάλα με τάκλιν έξω από την περιοχή. Στο τέλος ωστόσο έμελλε να μιλήσει ο ΑΠΟΕΛ, όπου με δυο τέρματα του Τάμαρι και ένα γκολ του Χαλένιους, έγραψε το τελικό 4-1.
 
Ενδεκάδες:
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Γουήλερ, Άλεφ, Γένσεν, Ντε Βινσέντι, Γέφτοβιτς (Τάμαρι 70’), Γιάκολις (Βιντιγκάλ 85'), Πάβλοβιτς (Χαλένιους 78’)
 
Απόλλων: Μολ, Κυριάκου, Νσούε, Γιούστε, Πίττας, Ζοάο Πέδρο, Σακέτι, Ντένιτς (Ματέϊ 46’), Βασιλείου (Αγκίρε 46’), Παπουλής, Μπένσοπ (Σαρδινέρο 78’)
 
Σκόρερς: Ντε Βινσέντι 32’, Τάμαρι 90',95', Χαλένιους 93' / Σακέτι 71'
 
Κίτρινες:  Γιάκολις, Βούρος / Βασιλείου, Γιούστε, Σακέτι
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Rade Obrenovic
 

Δειτε Επισης

«Μιλάς του κόσμου, δίνει λεφτά και κλαίει γιατί φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη θέση»
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Η προσοχή στραμμένη σε ΓΣΠ και Αρένα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπούκαραν στη συνέντευξη Τύπου και... τρέλαναν τον Ηλία Χαραλάμπους οι παίκτες του
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο