Θύμισε ποιος κάνει κουμάντο και εδραιώθηκε στην κορυφή η Ανόρθωση

Χρειάστηκε 81 λεπτά αλλά τα κατάφερε η Ανόρθωση με τον Μίχαλ Ντούρις, να μετατρέπεται σε χρυσό σκόρερ και να χαρίζει στην Ανόρθωση μια τεράστια νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

Οι δυο ομάδες, χάρισαν ένα πραγματικό βαρωσιώτικο ντέρμπι, που τα είχε όλα. Τέρματα, πάθος, συγκινήσεις αλλά και αρκετή ένταση. Οι δυο ομάδες, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό με τον κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει τον δικό του καταλυτικό ρόλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΔΩ: Το σχόλιο του Τιμούρ για τα αμυντικά λάθη της Ανόρθωσης

Δυο ασίστ μέτρησε ο Καλτσάς, άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της κυρίας ο Σελίν, γκολ νούμερο τέσσερα για τον Γκαλίτσιο, τέρμα ψυχολογίας-εξιλέωσης από τον Ντούρις, πραγματικός πύργος ο Λόρια, επιστροφή Μαργκάσα. Όλα αυτά, είναι όσα συνέβησαν στον χθεσινοβραδινό (16/02) παιχνίδι της ομάδας της Αμμοχώστου αλλά και θα κρατήσει ένας οπαδός της Κυρίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Οι κεφαλιές που χάρισαν τη νίκη στην Κυρία σε ένα ντέρμπι από τα παλιά

Το παιχνίδι, ξεκίνησε καλά με τον Σελίν, να ανοίγει από νωρίς το σκορ, μόλις στο 7’ της αναμέτρησης. Η απάντηση ήρθε άμεσα, ένα λεπτό αργότερα από τον Κίνγκσλεϊ. Ο Γκαλίτσιος, έδωσε εκ νέου προβάδισμα, με τον Κίνγσλεϊ να το σβήνει ξανά. Η χρυσή αλλαγή του Κετσπάγια, ο Μίχαλ Ντούρις, χάρισε μια τεράστιας σημασίας νίκη στην Ανόρθωση, εδραιώνοντας την, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

«Τα καταφέραμε, αλλά δυστυχώς τα λάθη που κάναμε σήμερα αμυντικά ίσως δεν τα κάναμε όλη τη σεζόν», ήταν το κύριο σχόλιο του Τιμούρ Κετσπάγια μετά και το τέλος της αναμέτρησης. Φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πως η άμυνα της Ανόρθωσης, ήταν αρκετά επιρρεπής αλλά και ευάλωτη στις επιθέσεις της Σαλαμίνας. Ο Κίνγκσλεϊ, που ως γνωστό δε συγχωράει, έκανε δις τη ζημιά στην Κυρία, που σε ένα άλλο αποτέλεσμα η Κυρία, θα τραβούσε τα… μαλλιά της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία-Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Στα θετικά είναι και οι δηλώσεις του Ρενάτο Μαργκάσα πριν την έναρξη του αγώνα. Ο κυπροποιημένος μέσος της ομάδας της Αμμοχώστου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «είναι το τελευταίο παιχνίδι που είμαι εκτός. Αύριο θα κάνω τις τελευταίες εξετάσεις. Θέλω λίγο χρόνο με την ομάδα, να ξεκινήσω λίγες προπονήσεις με τα παιδιά. Το χειρότερο έχει περάσει». Ο  Μαργκάσα, εξήγγειλε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρου μετά από σχεδόν τρεισήμισι μήνες.

Η νίκη αυτή επιπλέον, αύξησε τη διαφορά από την δεύτερη Ομόνοιας στους τέσσερις βαθμούς, κάτι που παρατήρησε και ο ίδιος ο Τιμούρ Κετσπάγια, λέγοντας, «ξεφύγαμε λίγο στη βαθμολογία και θέλουμε να το κρατήσουμε ως το τέλος».
 
Η Ανόρθωση πλέον, γυρίζει σελίδα και βλέπει τον αγώνα της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και πάλι. Οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια, θα ψάξουν ένα καθαρό σκορ αλλά και ευρύ, για να κλειδώσουν την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με «χρυσοκέφαλο» Ντούρις πήρε τεράστια νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή η Ανόρθωση

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, που η Ανόρθωση κατάφερε έστω και με μεγάλη δυσκολία να φύγει νικήτρια. Ευχή όλων, όπως και δική μας, είναι το επόμενο ντέρμπι μεταξύ των δυο να γίνει εκεί που ανήκουν, στην Αμμόχωστο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου