ʼφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για πρόκριση Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα

Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις στον πρώτο προημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Κύπρου, αλλά έμειναν στην ισοπαλία με 1-1. Ο Κορέια άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να ισοφαρίσει ο Ράγιος με πέναλτι στο 82'. 
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Ο αγώνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άρχισε με τη Νέα Σαλαμίνα να έχει τις δύο πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες του παιχνιδιού. «Δράστης» ο Τζέι Σίμπσον, του οποίου το πλασέ στο 9’ κατέληξε άουτ και στο 19’ το σουτ του κατέληξε στα χέρια του Λόρια. Η Ανόρθωση, από την άλλη, ήταν πολύ υποτονική και δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες προϋποθέσεις μπροστά στην εστία του Κίσσα. Η τελευταία καλή προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε από πλευράς των φιλοξενουμένων. Ο Κωστή έδωσε την ωραία κάθετη στον Τέλφερ, αλλά το σουτ του κατέληξε πολύ ψηλά άουτ από την εστία του Λόρια.
 
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την σέντρα της επανάληψης, η Ανόρθωση έχασε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα από λάθος του Ροντρίγκεζ. Ο αμυντικός της Νέας Σαλαμίνας έκανε την προβολή προς στην εστία του, μετά τη σέντρα του Σελίν, αλλά ο Κίσσας απέκρουσε σωτήρια. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε στο σκορ στο 60’ Η βολίδα του Άντερσον Κορέια άλλαξε πορεία στα πόδια του Γκαλίτσιου και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια. Η Ανόρθωση αντέδρασε και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Βργκοτς και Χριστοφή για την ισοφάριση. Η κεφαλιά του Κροάτη κατέληξε στο δοκάρι, ενώ η κεφαλιά του Χριστοφή ανάγκασε τον Κίσσα σε σπουδαία απόκρουση. Στο 71’, ο Οκριασβίλι βρήκε τον Γκαλίτσιο στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Ελλαδίτη κατέληξε άουτ. Εν τέλει, η Ανόρθωση ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράγιος στο 82'. Ο Αρτυματάς είχε κάνει το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ροντρίγκεζ. Μέχρι το τέλος, δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό.
 
Δείτε το 0-1 πιο κάτω:
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ανόρθωση: Λόρια, Βργκοτς, Π. Αρτυματάς (46’ Οκριασβίλι), Σίλντενφελντ, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Ιωάννου, Ανανίτζε (65’ Ράγιος), Χριστοφή, Μανθάτης (46’ Γκαλίτσιος), Κατσαράβα

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπό, Κορέια, Νουρ (66’ Μαριάνοβιτς), Μπαραβίκας, Ροντρίγκεζ, Τέλφερ (92' Σιαθάς), Σίμπσον, Μουρίτσιο (83' Ονουέγκμπου), Κωστή

Σκόρερ: 83' Ράγιος / 60’ Κορέια

Κίτρινες: Π. Αρτυματάς, Κατσιαράβα/ Ροντρίγκεζ

Κόκκινες:

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
 
Δείτε την ισοφάριση του Ράγιος:
 

Δειτε Επισης

Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα