Πολύπτυχη και δύσκολη η υπόθεση Λαρένα-Μελετάται ο φάκελος

Νέες οδηγίες μελετά η Νομική Υπηρεσία για τον φάκελο ποδοσφαίρου που έχει ληφθεί από τις αρχές της Ισπανίας και σύντομα θα δοθούν απαντήσεις, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ισπανικό δημοσίευμα και την ενημέρωση ότι οι ισπανικές αρχές αποτάθηκαν στην Κύπρο. Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως ο συγκεκριμένος φάκελος που στάλθηκε στις κυπριακές αστυνομικές αρχές από την Ισπανία, είχε έρθει στη Νομική Υπηρεσία σε κάποια ημερομηνία μέσα στον Μάρτιο του 2019, ζητώντας κάποιες οδηγίες νομικής φύσεως.
 
«Οι οδηγίες δόθηκαν εντός των επόμενων ημερών και έκτοτε δεν υπήρξε καμιά άλλη συμμετοχή της Νομικής Υπηρεσίας. Ο φάκελος δε, επανήλθε στη Νομική Υπηρεσία πριν μερικές ημέρες, ζητώντας και πάλι οδηγίες ως προς τον χειρισμό κάποιων θεμάτων που έχουν σχέση με την αποδεκτότητα και τη δυνατότητα αξιοποίησης κάποιας μαρτυρίας λόγω του τρόπου που είχε ληφθεί», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μελετά νέες οδηγίες ο Γενικός Εισαγγελέας για την υπόθεση Λαρένα
 
Ο κ. Κληρίδης είπε πως είναι αυτό ακριβώς που τώρα μελετάται χωρίς καθυστέρηση από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να δοθούν οι οδηγίες που απαιτούνται.
 
Ερωτηθείς γιατί επανήλθε ο φάκελος μετά από τόσους μήνες, ο κ. Κληρίδης είπε πως οι οδηγίες που δόθηκαν την πρώτη φορά ήταν ικανοποιητικές, προέκυψαν όμως, διευκρίνισε, η ενασχόληση με κάποια άλλα θέματα τα οποία απασχόλησαν την Αστυνομία και έχει έρθει ξανά ο φάκελος για νέες οδηγίες.
 
Σε ερώτηση πόσο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι μαρτυρίες των ισπανικών αρχών προήλθαν μέσα από παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, είπε πως δεν θα δώσει νομική γνωμάτευση στο πόδι. Σας λέω ότι είναι αρκετά πολύπτυχο, δύσκολο θέμα το οποίο μελετάται έτσι ώστε να δοθούν οι σωστές οδηγίες.
 
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας για σύσκεψη τον περασμένο Ιούλιο στη Νομική Υπηρεσία με Ισπανούς ανακριτές και μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο κ. Κληρίδης είπε πως η πρώτη φορά που είχε έρθει ο φάκελος στην Νομική Υπηρεσία ζητούνταν οδηγίες ως προς τον νομικό χειρισμό και στο ενδεχόμενο συνάντησης με ανακριτές από την Ισπανία, και είχαν δοθεί οι οδηγίες όπως γίνει η συνάντηση, η οποία και έγινε όχι μεταξύ Νομικής Υπηρεσίας αλλά μεταξύ Ισπανών και Κυπρίων ανακριτών. «Αυτό έγινε τότε», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς αν δεν θα έπρεπε η υπόθεση με τον φάκελο από την Ισπανία να ήταν σε γνώση του τέως και του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει. «Αντιλαμβάνομαι δόθηκαν κάποιες απαντήσεις χθες από τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου