Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκάθαρος ο Λοϊζίδης: Ήταν ένα κουτσομπολιό. Γιατί δεν τον συνέλαβαν;

  26/02/2020 17:49
Ξεκάθαρος ο Λοϊζίδης: Ήταν ένα κουτσομπολιό. Γιατί δεν τον συνέλαβαν;

Ξεκάθαρος ο Λοϊζίδης: Ήταν ένα κουτσομπολιό. Γιατί δεν τον συνέλαβαν;

  26/02/2020 17:49

Η ΚΟΠ εδώ και καιρό βρίσκεται σε μια διαρκή μάχη για εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο και έτσι τα αρμόδια σώματα προσπαθούν να διορθώσουν αρκετά πράγματα για την πάταξη των προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρίγη συγκίνησης με κοινά πανό Ανορθωσιατών-Σαλαμιναίων για την Αμμόχωστο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, μίλησε στην εκπομπή «Αιχμές» του Omega, αναφερόμενος στο ισπανικό δημοσίευμα της «El Confidencial», όπου έκανε λόγο για διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, εμπλέκοντας μέσα ποδοσφαιρικές ομάδες και ποδοσφαιριστή. 

Ο Χάρης Λοϊζίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το φαινόμενο της χειραγώγησης των αγώνων, δεν είναι μόνο στην Κύπρο αλλά σε παγκόσμια εμβέλεια, συμπληρώνοντας πως η ΚΟΠ, έχει πάρει αποφασιστικά μέτρα για την πάταξη του συγκεκριμένου φαινομένου. 

Επιπλέον, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, παρομοίασε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κουτσομπολιό. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε: 

Για όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Κάποιοι νομίζουν ότι αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο είναι πρωτόγνωρα παγκοσμίως. Υπάρχει πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε, όμως αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Στην Ελλάδα έγινε σύσκεψη και ο πρόεδρος της UEFA είπε ξεκάθαρα ότι το ποδόσφαιρο έχει προβλήματα, αλλά μπορεί να τα λύνει μόνο του. Πολλοί το τελευταίο διάστημα λένε ότι φανταστείτε για να βάλουν χέρι στην ΚΟΠ. Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο, το είπε και πρόεδρος της UEFA στον πρωθυπουργό».

Για τους κόκκινους φάκελος: «Υπάρχουν δύο μηχανισμοί παραγωγής φακέλων. Η UEFA έχει εργοδοτήσει την ανεξάρτητη εταιρεία Sports Radar που παρακολουθεί το στοίχημα σε όλες τις νόμιμες πλατφόρμες. Εκεί που παρατηρείται ύποπτη δραστηριότητα ανάβει λαμπάκι, στέλνεται έκθεση της UEFA και παρακολουθούν το βίντεο, διαπιστώνεται αν υπήρχε κάποιος που δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του και ετοιμάζεται μια έκθεση. Στους κίτρινους υπήρχε υποψία. Στον κόκκινο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, σχεδόν στο 100%, και καταλογίζεται ευθύνη. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί οι υποβιβασμοί. Προ τετραετίας είχαμε περάσει αυστηρές ποινές και αυτό είχε αποτέλεσμα στα τελευταία τρία χρόνια να μην έχουμε φάκελο στην πρώτη κατηγορία. Κλείσαμε την πόρτα στην πρώτη και τώρα υπάρχει το φαινόμενο στη δεύτερη κατηγορία, που παρουσιάστηκε προ διετίας. Πήραμε μέτρα με εξοντωτικές ποινές, αλλά θέλουμε να δείξουμε τη βούλησή μας να πατάξουμε το φαινόμενο. Σαν Ομοσπονδία με δικά μας έξοδα εγκαταστήσαμε κάμερες».

Για το δημοσίευμα της El Confidencial περί διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Δεν πήραμε ούτε ένα φάκελο. Ήταν ένα κουτσομπολιό που έφτασε στ’ αυτιά των Ισπανών και το μετέδωσαν. Η ιστορία ήταν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Γιατί δεν τον συνέλαβαν».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας